2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

28 Temmuz 2013 Pazar

12.Sınıf vs Mezun

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Mezuna kalmak, tercih dönemi, tekrar hazırlanmak ve üniversitede başarıyı sürdürmek için yeni Sınavı-Yerim ÖZEL'e gözat.

 12. sınıflar ile Mezunlar sınav konusunda birçok kez karşı karşıya gelirler.

Dershane ortamını ele alalım. 12.Sınıftaysan hocadan duyduğun: Mezunlar fena çalışıyor.
Mezunsan hocadan duyduğun: 12. Sınıflar fena çalışıyor.
Gülünç ama aynen böyle :)

12. Sınıfta okuyorsan kendi sınıfındakileri geçtikten sonra mezunlar ile seve seve yarışacaksın.
12. Sınıfın bir mezunu geçmesi ise mezun için moral bozucudur.

12. Sınıftayken gittiğim dershanede bir 11.sınıf, TMleri geçmişti deneme sınavında, sınavdan sonra öğrencileri geçtim hocalar bile sen sınavlara girme dedi :D O yüzden 11deyken böyle şeyler yapmana gerek yok :) 12. sınıftayken mezunları geçme çaban olsun ama.

Bu kadar rakip göstermiş olsam da bu durumun tam tersi de var. Yani [Rekabet] yerine [Paylaşım]'ı seçmek.
Diğerlerini bırakalım ister 12 ol ister mezun, birbirinizle ve arkadaşlarınızla o paylaşım ağını kurmaya çalışın. İşte o zaman ikiniz de kazançlı çıkarsınız. Hocaların dürtüklemesiyle elbette dozunda rekabet ve dershanede derece çaban olacak ama en onun kadar değerli olan şey de karşılıklı yardımlaşmaktır.
Böyle bir ortamı dershanende bulamazsan Whatsapp'ta bulabilirsin.

Mezuna kalmak, tercih dönemi, tekrar hazırlanmak ve üniversitede başarıyı sürdürmek için yeni Sınavı-Yerim ÖZEL'e gözat.

Bugünlük bu kadar, yarın "Akıl Haritası Oluşturalım "

2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

39 yorum:

  1. merhaba öncelikle yazılarını beğenerek takip ediyorum valla iyi de oluyor teşekürler benim bi sorunum var bu yıl mezuna kaldım ve yerleşememeyi pekte beklemiyordum okul önceside kendimden 50 bin aşşağısını yazdım ama gelmedi kendimi bu duruma alıştıramıyorum tm3 sıralamam 110 bin biliyorum pek iyi değil ama 200binde olan arkadaşlarım bile üniversiteye gitti bi havalar gidiyorum ben vs demeler bu bana çok koydu zaten istemediğim bir yere gitmek istemiyordum o yüzden işletme iktisat gibi bölümleri normal seviyede okumanın anlamı olmadığını iş sıkıntısı olduğunu düşünerek yazmadım ama matematik ve geometrik ciddi anlamda kötü ygsde 15 net yaptım geometriye bakmadım bile lysde mat 12 net yine hiç geometri yapmadım ama bu sene madem mezuna kaldım iyi bir şeyler yapmak istiyorum pdr gibi ama matematik ve geometri gözüme çok zor gözüküyor temelimin olduğunuda düşünmüyorum hele geometri adına hiç ne yapmalıyım nasıl başlamalıyım nasıl toparlamalıyım kendime hiç güvenmiyorum önerilerinize ihtiyacım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibin için teşekkür ederim. Senden sıralama olarak geride olup da üniversiteye giden arkadaşların kendi hedeflerine ulaştığını düşündüğü için hemen moda giriyor ki bu normal. Senin düşündüğün de 'Bu adam benden çok daha geride, gidiyor üniversiteye ben burada daha iyi sıralamayla kalıyorum' diyorsun ki ben de aynısını düşünmüştüm zamanında. Senin şaşırma nedenin hedefinin 200 binler olmaması, evet tek neden bu. Senin de hedefin 200 bin olsa oralardan bir yere girerdin değil mi? Ama değil ki haksız da değilsin bu konuda. Onları umursama.

      Madem mezuna kaldın şimdi hiçbir bahanen olmamalı. Hiçbir dersi hiçbir konuyu es geçmeyeceksin. Toparlanman için sağda Moral Motivasyon var oraya bir göz at derim :)
      Ayrıca Geometri çok güzel derstir çok severim. Bildiğin bulmaca ya :) Zambak'ın Kolay Geometri kitabından başlayabilirsin işe. Yapamadıklarını sormadan önce bir değil iki kere daha dene, yine bulamazsan sor. Geometri çözdükçe keyfin yerine gelecek imzamı atıyorum ;)

      Sil
  2. 12ye geçtim aylık programımı hazırladım yarın başlıycam geç mi kaldım? geçen sene 11de başlayan arkadaşım sınavdan çok öncce konuları bitirdiği halde 370 küsür aldı? banada öyle olur mu?

    YanıtlaSil
  3. seneye itüyü kazanırsam tanışmak isterim :)

    YanıtlaSil
  4. fizik nasıl çalışılmalı çok eksiğim vaar? anlayamıyorum korkuyorum internette dinliyorum yine olmuyor okuldada pek anlamıyor tek eksiğim fizik.. lütfen bir yol gösterin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözümlü örnekleri arttırman lazım. Fizik nasıl çalışılır? yazım olacak yakında ;) orada detaylı anlatırım, dediklerimi yapıp da yine çözemezsen sorarsın anlamadığını.

      Sil
  5. sınava kadar kaç kitap bitirdin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında saymadım. Bir dersten bir kitap bitirmek yerine, çeşitlilik olsun diye, 2-3 kitaptan gitmeyi tercih ettim. Tamamını bitirdiklerim iki elin parmakları kadar anca vardır :)

      Sil
  6. bizde mi 10 kitap bitirelim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır. Hedefin olan neti tutturabildiğin zaman zaten ne yapacağını anlarsın. Hani şu kadar kitap bitir şeklinde bir şey demiyorum o yüzden, ki bunu yapan arkadaşlarım da gösteriş peşindeydi. Yani önemli olan kaç kitap bitirdiğin değil, hedeflediğin seviyeye ulaşabilmen :)

      Sil
  7. ortalama bir and. lisesindeyim, 12.sınıfa geçtim.. öncelikle paylaşımların için çok teşekkür ederim hayır duası çok alıyorsun, gelelim konuya eksiklerim çok fazla o yüzden bir haftadır 10 saat çalışıyorum günde, konularm ekimde bitiyor aylık haftalık ve günlük programım var ,cemaati desteklemiyorum ama feme yazıldım evime daha yakın diye, ygs kaynakları olarak femin ve güvenderin kaynakları .. sosyal çevremi çok aza indirgedim tv.,pc.,tel. çok az kullanmaya başladım sayısalım bu arada sayısalı çalışınca yapıcağımı umuyorum, sözeli çok az çalışmaşmada kavrıyorum sözeli cep kitaplarından götürücem,bugün ilk akıl haritamı yapıcam,ve teknofemi dinliyorum sayısaldan özet çıkarıyorum ve soru çözüyorum okul açılınca günde 5 buçuk saat çalışıcam 2 sa.ygs 1.30 saat lys,1.30 12. sınıf şeklinde ve yarım saat klasiklerden okuma yapıcam hedefim itü ya da ytü mimar ailem pek inanmıyor ve iyi yerlerde oukumuş kuzenlerim gerizekalı olduğumu söylüyor geç kavrıyormuşum.. açıkcası bloğunu görmeyene kadar bende kendimi salak sanıyordum ama bunları okuduktan snra o kadar çok güvenim geldiki sana çok teşekkür ediyorum sırf kendilerinin gerizekalı olduğunu göstermek için yüksek bir yer istiyorum doğru yoldamıyım? eksiklerim sence var mı? yardımcı olurmusun? şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12. sınıflarda en çok gördüğüm durumlardan biri de "çevresinin dediklerini aşırı önemseme". Direkt çözümü söyleyeyim; iyi olanları duy, iyi olmayanları esgeç. Ben mesela İstanbul'da yaşayan birine oraları anlattıracakken; bana İstanbul'u anlat ama sadece iyi yanlarını, kötü yanlarını sınavdan sonra öğrenirim :) derdim. Sen de böyle yap, daha sınava girmemişsin etmemişsin, çevrendekiler 100 tane kötü şey diyorsa 1 tanesinin tutacağı hakkında kesin bir şey söyleyemez. O yüzden rahat ol ben hepinize güveniyorum, buraya gelip her gün yazıları okuyorsanız kendiniz için, bu sınava, daha önce kendinize değer verdiğinizi gösterir.
      Doğru yoldasın planın da iyi durma :)

      Sil
  8. ah gerçekten çok teşekkür ederim şimdi daha iyi hissediyorum :)

    YanıtlaSil
  9. bu yıl tm2 sıralamam 38 bin geldi hukuk için mezuna kaldım matematik ve geometriyle aram pek yok uğraşıyorum ama istediğim noktaya bir türlü gelemedim klasik olacak ama ne önerirsiniz bu konuda ? sınavda yaptığım netler fem ilk adımdan başla gibi bir izlenim oluşturdu bende ama pek de faydası olmuyor sınava aslında teşekkürler şimdiden ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netini yükseltmek dolayısıyla sıralamanı yukarılara çekmek için Matematik ve Geometri'yi sevmen lazım ki sevilmeyecek hiçbir ders yok aslında :)
      Kaç yaptın bilmiyorum ama geometri için Zambak Kolay Geometri kitabını çözersen faydalı olabilir, ben ondan başlamıştım.

      Sil
  10. Fizik nasıl çalışılır yazını bir an önce görmek dileğiyle..

    YanıtlaSil
  11. Ben bu sene 12. Sınıf oldum final dershanesindeyim. Sayısaldayim ama fizik kimya hiç yok bende. Aslında çözümlü örneklerle halledebiliyorum biraz. Sorun şu ki benim için en uygun meslek pdr, degim yerindeyse meslegime aşık olmam için bu bölüme gitmem gerek. Ama bu saatten sonra tm ye geçemem. Dershanede de sayısal bölümdeyim. Nasıl ederimde pdr kazanabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dershane hocalarınla konuşarak bölüm değiştirebilirsin. Bu anlattıklarını söyledikten sonra hayır diyebileceklerini sanmıyorum, sonuçta orada paranla okuyorsun bunu unutma

      Sil
  12. merhaba ben bu yıl 12.sınıftım ve mezun a kaldım.Açıkçası 12.sınıfken dersaneye gitmediğim gün okuldan gelirdim ve direk yatardım sonra akşam 21de kalkıp yemek yeyip dizilerimi izlemeye başlardım.dersanye gittiğim günlerde bundan farksız değildi.sürekli televizyon telefon...Hiç çalışmadım da değil yani arada öyle kitap açardım belki de kendimi rahatlatmak çalışmak için çalışırdım bilmiyorum ama hiç programım yoktu hep düzensiz çalışırdım.hep matematik çalışırdım ama çok da çalışmazdım yani sıkılıp bırakıp giderdim belli bir düzenim yoktu.Öyle düzensiz,dağınık çalıştım.Neyse olayın ciddiyetinin farkında değildim hep lay lay lomdum. okulda da ders dinlemezdim orda da pek çalışmazdım.yazılıları önemsemezdim.sbs den 460la girdim gerçi okula ama girer girmez saldım dersleri.12.sınıftayken de hiç öyle hayal ettiğim gibi çalışmadım.uyudum yattım televizyon falan öyle arada çalıştım ama hiç de sıfır çalışmadım dersem yalan olur.sonra neyse ygs açıklandı 120in oldu. dünyam başıma yıkıldı.dersleri bıraktım kesin mezunum dedim.Hocaların zoruyla tekrar başladım ama matematik ve kimya ağırlıklı çalıştım hep.arada bir de biyoloji baktım.ama geo ve fiziğe nerdeyse hiç bakmadan girdim. lysde de 80bin oldu.Şimdi aklım başıma geldi atrık çalışacam dedim.MEzun a kaldım 2 3 gün önce başladım çalışmaya.Sizce bu yıl 8-9 aylık bir çalışmayla 15bine girebilir miyim?Benim durumumda olan tanıdıklarınız var mıydı onlar nasıl yaptı?Sizce bu yıl nasıl çalışmalıyım,nasıl bir taktik uygulamalıyım?Sizin tahmininize göre kaç bin e girerim?Günde kaç saat çalışırsam 15bin olur(tabi düzenli olarak)????

    YanıtlaSil
  13. SBS'den 460 puanla çıkabildiysen sıkı çalışmayla 15 binden de iyi yapabilirsin. Önce günlük ve aylık program yapmalısın. Şu kadar çalışmayla şu bin olur demek hata olur. Sen yapabildiğinin en iyisini yap. Geçen senenin acısını daha da fazla çalışarak çıkart. 80 binlerden 15 bine giren arkadaşlarım da oldu. Blogu yeni bulmuşsun sanırım, ben de 50 binden 3 bine çektim. Nasıl çalıştığımı neler yaptığımı da yazılarda anlattım, blogu okudukça nasıl bir yol izleyeceğini de görmüş olacaksın, iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  14. hakan abiciğim uzun zaman sonra tekrar yazıyorum bayadır bloğuna girememiştim .ygs lys dönemlerimin sonuncusu yarın lys fen .ama aslında benim için bi başlangıç da olabilir yukarda yorumu olan ayse canturkle neredeyse aynı kişiyiz sandım aynı durum bende de oldu.130k ygs 465 sbs ve saldım çayıra mevlam kayıra geçen 4 yıl .fakat seneye dersaneler yok bildiğin gibi ve ben fen derslerinden fazlaca korktum.çalışmak istemedim özellikle ygsden sonra :( ve dersane yokken halletmek epeeey zor olur .edebiyata ilgim var aslında ve eminim fkb den daha kolay olur mezun için.sence de olur mu galiba emin değilmişim :D bi de telefon durumu var tabi akıllı telefonu bırakmalı mıyım aslında ordan sorularımı sormayı düşünüyorum vatsaptan filan ama acaba tamamen bıraksam daha mı iyi olur ? bi de ben tm ye geçince benim okuldan gelen puanımda eksilme olur mu tmciyim diye fen lisesi mezunuyum bi de hep sayısal dersler ağırlıktaydı ve tm derslerinden nerdeyse hiç puanım yok gibi .öyle bi şey soz konusu olur mu ? böyle 4 yıl sayısal okuyup tmye geçen çılgın tanıdıkların var mı feyz alabileceğim ?
    şimdiden çok çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soruları şimdilik bir kenara bırak, sınavına gir çık, elinden gelenin en iyisini yap. Gerisini sınavdan sonra konuşuruz.

      Sil
    2. sınavdan çıktım :D

      Sil
  15. Merhaba blogunuzu uzun zamandır takip ediyorum. Ygs lys ye hazırlanma sürecimde bana çok yardımcı oldunuz. Bu yıl ygs de başıma gelen bir sebepten dolayı malesef istediğim sıralamayı elde edemedim. Mf3 üm 59 bin geldi.Bu yola çıkarken bir hedefim vardı marmara diş istiyordum. Hedefimi bırakıp gidemezdim ve bu yüzden mezun olarak bir yıl daha (hedefim için) çalışmaya karar verdim. Sorun şu ki ne zaman çalışmaya başlamalıyım karar veremiyorum. En önemliside nasıl bir program oluşturmalıyım onada tam karar veremedim. Ygs adına konu eksiğim yok. Ygs denemelerinde 120-140 net arası yapıyordum genelde. Bana nasıl bir program yapmam gerektiğiyle ilgili yardımcı olabilir misiniz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ceren, şuan blogun ana sayfasında bulunan yazının(Sınav Hazırlığına Başlangıç) sorduğun soruya kapsamlı bir şekilde cevap vereceğini düşünüyorum :) İyi çalışmalar.

      Sil
  16. Merhaba, yazılarınızı mezuna kalmalı mıyım diye araştırdığımda gördüm. Başarılı buldum tebrikler. Ama ben hala karar veremedim. Fen lisesinde okudum 3 yıl son yıl da bi temel liseye reklam öğrencisi diye alındım. Yazın kurslara gidemedim ayağım kırıktı vs. Yetişmeyeceğini anlayınca bıraktım kötü bi ygs sıralaması geldi. Tm ve mf aynı hemen hemen. Zaten hukuk istiyodum hep dedim tm ye geçeyim ordan çekerim belki. Dün sınava girdim yapamadım çalışmıyodum da zaten. Hukuk için tm ye geçtim ama bir yıl daha kalmantansa psikoloji filan yazmak mantıklı gelmeye başladı. Annemle anlaşamıyoruz. Ve ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum. Hem sınav stresi hemde ev ve çevremle baş edebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet de diyemem hayır da. Bu konularda en doğru kararı verecek kişi her zaman sizsiniz. Ama elimden geldiğince seçimini kolaylaştırabilirim.

      Öncelikle, her şey bir yana, psikoloji okumak istiyor musun? Hayatın boyunca bu mesleği yapmak istiyor musun? Eğer bir an bile tereddüt ediyorsan "hiç yoktan buraya gireyim" gözüyle baktığına şüphe yok demektir. Böyle bir durumda buraya girsen de mutlu olmayacaksın.
      Aileni bir tarafa bırak. Evet, sevdiklerimizin düşünceleri ve bizi desteklemeleri önemli de, eğer bizim doğru olduğunu bildiğimiz yolsa bizi desteklemiyorlarsa bile bu bizi vazgeçiremez.
      O yüzden otur düşün Saimenur. Gerçekten bir yılın stresiyle başa çıkabilecek misin? Cevabın evetse düşünmen gereken pek bir şey yok, düşünmekten çok hareket etmeye odaklanmalısın.
      Eğer cevabın hayırsa işler hakikaten karmaşık. Hem istediğin bir konumda değilsin hem de düzeltmek için çabalamıyorsun demektir. Bu durumda kendine belli bir süre ver, şuan stresli olduğun için pek mantıklı düşünemiyorsundur. De ki bir hafta bu konuda hiçbir şey yapmayacağım ve canın ne istiyorsa o işi git yap. Bir hafta sonra kalk gel ve temiz kafayla tane tane düşünmeye başla. Elbet bir karara varacaksın.
      Son olarak, bu hayatta verdiğin ve vereceğin hiçbir kararın doğruluğundan 100% emin olamazsın. Her zaman risk alırsın. Ama risk büyük olmadan kazanç da büyük olmaz bunu aklından çıkarma ;)

      Bol şans.

      Sil
  17. merhaba ygsde 8bindeydim çocukluğumdan beri tıp istiyordum lysde mf3te 16bine düştüm tm3 sıralamamda 7bin diş hekimlikleri ve hukuklar geliyor açıkcası ygsye girerken çok rahattım ve yaptım ama lysye girerken ya düşürürsem sıralamamı diye sürekli kafamdan geçenler beni sınavda etkiledi denemelerime göre kötü bir sonuç aldımşu an mezuna kalmalı mıyım yoksa diş ya da hukuk seçmeli miyim çok kararsızım yazdıklarınızı okudum ve yorumlarınıza ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Eda. Her türlü olasılığı düşünürsen verdiğin karardan ileride pişmanlık duymazsın. bulunduğun sıralamadaki bir diş hekimliğine girersen mutlu olacak mısın? Peki hukukçu olsan?
      Tekrar hazırlanıyorsun diyelim, bir durum oldu sıralaman 50 bin geldi, ne yaparsın?
      Ya da tekrar hazırlanıp 2 bine girdin. Mutlu olur musun?

      Tüm durumları uzun uzadıya düşün. Ailenin tavrından pek bahsetmemişsin genelde aile tavrı başa dert olur :) Sana destek olduklarını umuyorum. Her türlü durumda, kendi başına durup düşün ve kendince en doğru kararı al.

      Mezuna kalmak ve tercih dönemiyle ilgili önümüzdeki günlerde yayınlayacağım yazıları da okuyabilirsin.

      Bol şans ;)

      Sil
  18. Normalde pdr istiyodum. Sözel sınavına öylesine girmeme rağmen 40 bindeyim çoğu öğretmenlik geliyor. Sosyoloji ve sosyal hizmetler bölümü de geliyor ama bu bölümleri detaylıca bilmiyorum. Ailem ogretmenlik okumadan yana. Seçimi sana bırakıyoruz diyorlar ama bellide ediyorlar. Sizce ne yapmalim bi sene daha ders çalışmak yorar mi beni bilemiyorum. Annemlede pek çok sorunum var evde rahat verir mi bunu da bilmiyorum . O kadar kararsızım ki. Arkadaşlarımın çoğu gidiyor çevremde kalmayacak. Bu da iyi bir durum. Çünkü onlarla çok zaman kaybediyordum. Sonuç olarak sizin bana öneriniz nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Dün ve bugün yazdığım yazıların çok yararlı olacağını düşünüyorum çünkü tam da bu konular üzerine. Anasayfadan ya da tercih kategorisinden yazılara ulaşabilirsin.

      Okuduktan sonra aklında hala soru işaret olursa o yazılara yorum bırakabilirsin.

      Başarılar.

      Sil
  19. 138 binden en fazla ne kadar çekebilirim sizce. Bir sene daha kalmak ne kadar mantıklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Elif. Tamamen sana bağlı. Herhangi bir tahmin çok yanıltıcı olabilir. Benim 50 binden sonra 3 bine girmeme bin kişiden bir kişi bile inanmazdı. Sen kendine inanırsan her sonucu elde edebilirsin.

      Mezuna kalmak bir seçim değildir. Alternatif bir yol değildir. Mezuna kalmak çok zor şartlar altında alınan, sorumluluk gerektiren bir karar Elif. Mezuna kalma konusuyla ilgili tüm yazılarımı okumanı tavsiye ederim. Okuduysan bir de üzerinde düşünürsen karar vermen konusunda epey yararlı olur. Yine, son karar senin.

      Sil
  20. Merhabalar öncelikle yazılarınızı çok beğendiğimi belirtmek isterim ayrıca başarınız konusunda da tebriklerimi sunarım :D ben fen lisesi mezunuyum, mezuna kalmayı düşünüyorum. Bu tarz büyük sınavlara karşı değişik bi tutumum var sbsde de bu başıma geldi full çekmesi beklenen bir öğrenci iken 20k yaptım ygs de yine öyle yapsam iyiydi 100k yaptım ve ben bu değilim farkındayım henüz lys ye girmedim ne kadar çekerim bilmiyorum ama büyük ihtimal dişe çekemem çünkü ygs nin bende oluşturduğu halle bi süre çalışamadım lys ye geç kaldım. Ben bu sınavlardaki değişik ruh halimi sizce nasıl götürebilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İltifatların için teşekkür ederim :) Bu durumunun asıl sebebini keşfetmen gerekiyor. Mesela diş hekimliğini gerçekten istiyor muydun, sen mi daha çok istiyordun yoksa ailen mi? Başarılı bir öğrenci olduğunu mu düşünüyorsun yoksa çevreni seni olduğundan da başarılı gördüğünü ve senden beklentilerinin yüksek olduğunu gördüğün için mi başarılı olmayı bekliyorsun? Yalnız başına kal ve bir süre bu soruları düşün. Cevaplar için acele etme kendine birkaç gün belki bir hafta ver. Bu sürenin sonunda kafanda daha net bir cevap oluşacak ve asıl sebebi bulduğun için çözümü daha rahat bulacaksın.

      Bu arada Sınavı-Yerim yazılarına yeni blogdan devam ediyorum. Bu sefer daha detaylı ve pratik rehberler hazırlıyorum. Özellikle yüksek hedefi olanlar için daha yararlı. www.sinaviyerim.com'dan ulaşabilirsin.

      Bol şans :)

      Sil
  21. Merhaba mf3 153bin küsürdeyim mezuna kalmayı düşünüyorum çünkü hedeflerim tutmuyor fakat siralamam belli ders çalışmadım sayılır sağlık sorunlarım yüzünden kendim yüzünden vs.ama kendimi şimdi calısıcam gibi hissediyorum fakat annem sıkılcağimi düşünüyor ve bende bundan korkuyorum sence çalışmadan bunları yapan biri daha fazlasını yapabilir değil mi hemde en iyisini bide sende mezuna kaldığında sıkıldın mı ve naptin bi durum karşısında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mezuna kalmak kolay değil. Bu biraz da "hedefim için her şeyi yaparım yeter ki bir kez daha şansım olsun" demekle aynı şey. Mezuna kaldığında bir şans daha elde ediyorsun ama hedefin için bir yılı dolu dolu çalışarak geçirir misin asıl soru bu, aynı senin söylediğin gibi.

      Bunun için birkaç meseleyi anlamam gerekiyor. Ortada ciddi bir ayrıntı da var gibi, "hedeflerim" derken ne demek istiyorsun? Aynı anda birkaç yeri mi hedefledin? Hedeflerin neresi ve kaç bindi? YGS sıralaman nasıldı vb. yazarsan biraz daha net bir şeyler söyleyebilirim.

      Sil
  22. meraba ben şuanda 11.sınıftayım anadolu lisesinde okuyorum ve mezuna kalmayi dusunuyorum cunku 9.ve 10. sınıfta derslere hiç calismadim hep yattim suanda da derslere daha calismaya baslamadim bu yuzden tytyi ve ayt yi yetistirebilecegimi dusunmuyorum cunku yavas calisan, yavas kavrayan bir insanin ve yuksek hedeflerim var bu yuzden mezuna kalmak istiyorum sizce kalmali miyim kalirsam 12.sınıfta ve mezuna kaldığım zaman mi dershaneye gitmeliyim sn baştan başlayıp cok calisip iyi bir üniversiteye gitmek istiyorum.

    YanıtlaSil