2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

26 Ocak 2015 Pazartesi

Netlerim Yükselmiyor & Sınavı Yetiştiremiyorum

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →

Netlerim Yükselmiyor Sınavı Yetiştiremiyorum

Merhaba, bu yazıyı okuduğuna göre muhtemelen sınav netlerin konusunda sıkıntı yaşıyorsun. Öyleyse sorununu çözmek için doğru yerdesin!

Bu yazıda;
  1. Çalışıyorum ama netlerim yükselmiyor
  2. İstediğim netlere ulaşamıyorum
  3. Netlerim çok oynuyor
  4. Sınavları yetiştiremiyorum sorunlarının çözümlerini konuşacağız.



İstediğim Netlere Ulaşamıyorum / Çalışıyorum ama netlerim yükselmiyor

Eğer planın YGS'ye 1 ay kaldığında bütün YGS konularını (hatta birkaç önemli LYS konusunu da) bitirmek ise şuan istediğin netlere ulaşamamanın nedeni konu eksiğinin olması. Buna bir de konusunu bitirdiğin halde çözemediğin sorular eklenince hedefindeki netten iyice uzaklaşıyorsun.

Bu blogdaki 200'e yakın yazının özünü damıtarak Başarı Piramidi'ni oluşturdum. Sadece kısıtlı sayıda öğrenciye anlattığım bu yazıları okuma şansını elde etmek için tıkla.

Peki bu sorunu nasıl çözeceğim?

Şuan için yapman gereken şey sabretmek ve bu durumun moralini bozmasına izin vermemek. Konular bitmeye yaklaştığında netinde birkaç sayılık bir yükselme olacak. Ama asıl yükselişi soru çözme ayı (YGS'ye 1 ay kala) başladığında göreceksin. Bir örnek vereyim, sene başından itibaren 5 ay boyunca netlerimin çok yakın olduğu, ders hocamın onu asla geçemeyeceğimi söylediği bir arkadaşım vardı. Üstelik  sınava 2 al kaldığında beni geçmeye başlamıştı. Bu durumun nedenini biliyordum; Ben konu çalışırken o bitirdiği her konudan bolca soru çözüp öyle diğer konuya geçerdi. Ama sana tavsiye ettiğim gibi; sabrettim. Son ayda ben soru çözmeye başladıktan sonra o beni bir daha hiç geçemedi, hatta bazen aramızdaki fark 15 nete kadar çıkıyordu. :)
Eğer sen de konuyu ve konu testlerini bitirdikten sonra hemen soru bankasından 6 test çözüyorsan çalışma stilini değiştirmeni öneririm. En azından sınava 1 ay kaldığında konuları bitirmiş olacak şekilde ayarla kendini.

Netlerim Çok Oynuyor / Sınavı Yetiştiremiyorum

Bu sorunun nedeni de her denemeye farklı bir psikolojide girmen. Ama bundan da önemlisi her denemede farklı konulardan soru sormaları. İlk konuların olduğu deneme ile son konuların ağırlıklı olduğu deneme arasında 15 20 net fark olabilir. Bir başka durum da bir sınavda Türkçe, başka bir sınavda Sosyalin kötü gitmesi; "Şu matematik de iyi gitse sınavım çok iyi olacaktı" diyor musun? Ben çok söylerdim :) Ama hiçbir zaman hepsi birden iyi gitmez.
Yine, son bir ayda "full soru çözme" planını devreye soktuğunda denemeler arasındaki fark o kadar çok olmayacak. Üstelik, yetiştirememe gibi bir sorunun varsa o da hallolacak. Ben mesela sınava 15 gün kalana kadar çoğu denemeyi yetiştiremezdim ama sınava iki hafta kala sorun kendiliğinden çözülmüştü. :)

Bu blogdaki 200'e yakın yazının özünü damıtarak Başarı Piramidi'ni oluşturdum. Sadece kısıtlı sayıda öğrenciye anlattığım bu yazıları okuma şansını elde etmek için tıkla.


İyi Çalışmalar! 

2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

39 yorum:

  1. Öncelikle cidden çok güZel bi başarı yakalamışsınız teşekkür ederim bana bi abi gibi destek oluyosunuz😃 benim suanda danışmak istediğim 3 sorun var hakan abi
    1.ben sayısaldan ea ya geçtim bu yıl ama mat temelim zayıf her sınav 20-30 arası geliyo matı halledince sosyal türkçe deneme çözüp halledicem istanbul hukuğu.bide kazanamzsam seneye sınav yok açıkta kalmaktan korkuyorum.bide bu yıl sosyal zor olucak diyolar çünkü tm3e geçti hukuk.her neyse bana problemler için bi kaynak yada bi çözüm yolu gösteririmisin nolur
    2.lys mat ve geo için temelim zayıf once kartezyenin turuncu fasiküllerinden çözüyorum sonra uğurdayım onun dergilerine geçiyorum.sence nasıl çalışmalıyım teknofem falan mı dinlesem yotubedan ders videoları yararlı olur mu yoksa kasan sorular mı çözmeliyim.çünkü ablam hukuğa geo yaparak girdi lysde
    3.yani mat ve geo konusunda kokaydan zora giden ama beni geliştirecek öneriler bekliyorum lütfen yardım et hakan abi çok kafam karışık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz karışık yazmışsın ama genel olarak sorun matematik ve geometri üzerine. Blogda Matematik Nasıl Çalışılır? ve Geometri Nasıl Çalışılır? yazılarını okuduysan oradan gerekli tavsiyeleri vermiştim. Matematikte yapamadığınız konular için anahtar, bolca çözümlü sorudur. Temelin zayıfsa kolaydan zora, bol çözümlü ve normal soru çözerek temelini güçlendirebilirsin. LYS'den önce de tavsiye ettiğim Karekök LYS kitaplarını çözersen çok iyi netler çıkarabilirsin.
      İyi çalışmalar!

      Sil
  2. Zaten ygs ye 48 gün (yaklaşık 1 ay) kaldı konu eksiğim çok fizik geometri berbat durumda toplamda genellikle 75-80 arası net yapıyorum sizce 90- 95 nete ulaşmam mümkün mü :(( yoksa bir daha ki seneye mi bırakmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dahaki sene bir çözüm veya bir alternatif değildir. Seneye bırakacak olsan seneye bu elindeki şansı da bulamayabilirsin. Bununla ilgili karşılaştırmalı durumu "Mezuna Kalmanın İyi ve Kötü Yanları" yazısında bulabilirsin, yazıya sağ üst köşedeki arama butonunda aratarak ulaşabilirsin.
      Net yükselişin bundan sonra yapacaklarına bağlı, büyük bir yükselişe de geçebilirsin, bu netleri de geriletebilirsin, her şey sana ve bundan sonraki çalışmana bağlı.

      Sil
  3. Hocam soru çözmek derken soru bankasimi yoksa denemei bir çok kişiye sordum artık yetişmez soru bankası çözmeyi bırak konu eksiğini kapatıp genel ve bölüm denemelerine yoğunlaş dedi şu an hiç lys konusu bitirmedim sayisalim ne yapayım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bir ayı kastediyorsan artık konu çalışmasını tamamen bırakmış olduğuna göre bolca vaktin olacak. Her gün 1 tane deneme bitirmeyi ve kalan zamanda da soru çözmeyi öneriyorum. Bu çalışma, bir günde 2 deneme çözmekten daha faydalı olacaktır çünkü şöyle bir sıralama yapacak olursak;
      Genelden özele doğru; Deneme > Bölüm Denemesi > Soru Bankası.
      Eğer bütün konularda pratik yapmak istiyorsan deneme, özel bir bölümde (matematikte, türkçede vb.) sorun varsa bölüm denemesi, bir konuda sıkıntı varsa (yavaş çözme, yanlış yapma vb.) soru bankası çözmek en iyi tercih olacaktır. Günde bir deneme çözerek nokta atışıyla hangi konulardan yanlış yaptığını görebilirsin. Sosyal testini yavaş çözüyorsan bölüm denemesi gerekli çözümü sunacaktır. Eğer bir konudan fazla yanlışın çıkıyorsa soru bankası çözmeye ağırlık vermelisin. İyi Çalışmalar!

      Sil
  4. Abi iyi diyorsun hoş diyorsun da son 44 gün kalmış benim netler hala 55-60 larda geziyor.Saat gecenin 1 i olmuş biz hala ders çalışıyoruz ama netler hala yükselmiyor buda adamın canını sıkıyor.Son 1 ayda soru çözerek yükselcek diyorsun da ne kadar yükselcek son 1 ayda çözülcek soruyla bilmiyorum.Yardımlarını bekliyorum abi Allah razı olsun paylaşımların için.

    YanıtlaSil
  5. merhaba hakan abi ben melike bu üçüncü yazışım bi türlü yayınlayamadı bilgisayarım :) pes etmeden yazıyorum tekrar sana.bu sene okulumu değiştirip okul-dershane yapmamak için bi koleje geçtim. güzel başlasam da sonradan pek öyle gitmedi ve çalışmayı bıraktım :( bir sene 9.sınıfta okulu rahatsızlığımdan dolayı bırakmak zorunda kaldım ve bir sene daha kaybetmek istemiyorum . fakat kafam çok karışık istemediğim bir bölümde de okumak istemem. çok konu eksiğim var ve haliyle netlerim düşük 75-80 arası. sınavda da yetiştiremem tuzu biberi. tek bir artı yönüm var okul puanım çok yüksek pek çalışkan bir tip değilim ama son gün çalışmalarımla hep ilk 3 ün içerisindeydim fakat bu pek bir şeyi değiştirmiyor sanırım.şurada 1 ay kalmış bu saatten sonra bana ne yapmamı önerirsin abicim. özellikle fizik ve geometri 0 denilecek gibi.matematikte de çok konu eksiğim var. test çözme alışkanlığım yok gibi bir şey . önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Blog yazılarını ne kadar inceledin bilmiyorum Melike ama "ders programı nasıl hazırlanır" "aylık programda ince noktalar" ve benzeri yazıları incelersen önce elimizde bir program olması gerekiyor. Her dersin bütün konuları için bir puanlama yapmalısın. 0'dan 3'e kadar Hiç Bilmiyorum-Tekrar Etmem Gerek-Soru Çözmem Gerek-Biliyorum. Bu puanlamayı yaptıktan sonra eksik konulara yönelik çalışma programı hazırlaman gerek. İlk birkaç gün derslere göre konu bitirme hızını ölçmen programın uyumu açısından önemli. Bütün bunları yaparken şuanki netin ile hedeflediğin net arasındaki farka göre önceliği çok soru çıkan konulara(Bazı YGS konularını linke tıklayarak görebilirsin: http://sinaviyerim.blogspot.com/2015/01/2015-ygs-konular.html ) vermelisin. Bir aylık program hazırlayıp uygula, her şeyin daha iyiye gittiğini göreceksin. Bu arada, motivasyonunu arttırmak için çeşitli videolar, yazılar, özlü sözler okumayı da ihmal etme. Son olarak, tavana istediğin üniversitenin bir fotoğrafını yapıştır, her sabah uyandığında onu gör! :)

      Sil
  6. Abi selam türkçe 28-34 arası, mat 25-27, fen 20-25 sosyal 5-10 arası yapıyorum. Toplam nette 90 civarı oluyor. 100 netin üzerine çıkmak için ne yapmalıyım? Konular bitti. Her gün 1 deneme yap.ak istiyorum ama bir yandan Organik Kimya, LYS Geometri, Türev, Trigonometri, LYS Kimya var. Facebooktan sorduğumda hepsini ygs den önce bitir demiştin hem bunları bitirip hem ygs netlerimi nasıl yükselticem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınava 1 ay kalana kadar bitirebildiklerini bitir, son bir ayda tekrar testleri çöz.

      Sil
  7. Hocam 6 aydır ygsye calısıyorum ve artık sıkıldım bıktım kitap yüzü bile gormek istemiyorum her gün kaynak kitap alıyorum ve denemelerden düsük alıyorum herkes bana yaparsın diyor ama denemeler moralimi cok bozuyor ben sadece ygs puanıyla yerlesicem ve benim 300-310 almam lazım okul puanını saymadım.Deneme sınavına girerken ilk yaptıgım sık kesin dogru diyorum digerleri beni yanltıyor ve diger sıklardan birisini isaretliyorum sonra bir bakıyorum ki ilk yaptıgım dogruymus ne yapacagımı bilmiyorum

    YanıtlaSil
  8. Ben ilk senemde 15 binden 40 bine dustum sayisalim. Gecen sene fizigim sifirdi matematigim dogru cikardi ama yavastim genelde fen ve sosyal suresinden calardim ki mat 2 de cok daha yavas kaldim sonuc da ortada :D bu sene fizik ve matematigi mukemmellestirdim ama kimya ve biyolojiyi temelim var hallederim dedim bosladim birazcik ama soyle bi sikinti olustu 125 le basladi 120-130 arasi gidip geldim surekli hic 140 goremedim ve suanda acikcasi hafif tutustum seri kitap mi bitireyim deneme mi abanayim gonul ister ikisini bir gotureyim ama ona da zaman yetmiyo gibi geldi kafam karisti ve su an ki netim ne bilmiyorum bi kac aydir lys kasmak icin ygs denemelerine girmedim bu da bi hata oldu benim icin gerci dersanenin duzen hatasida var bu konuda ama bahane bulmamak gerek bi akil verebilirsen sevirim abi simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli deneme çözmek için biraz erken. Önceliği eksik olan konulara ver onları yetiştirdiğin an da hemen günlük deneme çözmeye başla. LYS'den tekrar testleri çözmeyi ihmal etme. Bu kadarlık bir yönlendirme yeterli olacaktır. İyi çalışmalar :)

      Sil
    2. yuh 130 net ne be hedef neydi ?

      Sil
  9. son 1ay deneme çözmek için kaçta uyanıyordunuz , saat 10a kadar ne yaptınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan ilgili yazıda (http://sinaviyerim.blogspot.com.tr/2014/02/snav-son-bir-ayda-kazanlr.html) bahsetmiştim. Sınav günü aşağı yukarı ne yapacaksan onları yapmalısın. 8'de uyanıp bir kahvaltı yapıp biraz oyanalabilirsin. O gün ulaşıma da vakit harcayacaksın bu vakitte deneme günleri sınav notlarına, çalışacağın konulara, sınav netlerine, o gün başka neler yapacağına, hangi denemeleri çözeceğine göz atabilirsin. Ama ne yap et 9.50'de optiği doldurmaya başla ve tam 10.00'da denemeyi çözmeye başla.

      Sil
  10. Hocam 3 ayda ygs çalışmak mantıklı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım Şubat ve Mart'ı kast ettin. Eğer öyleyse, bugünden 1 ay sonrasına kadar bitirebildiğin kadar konu bitirip ve biraz da soru çözüp kalan günlerde günlük deneme ve soru çözümü yapabilirsin.

      Sil
  11. Merhaba, ben ygs-4 ten tercih yapacağım ve türkçe+sosyal netimin 72 olması gerekiyor ikisindende 35 er yapmam lazım fakat ben sosyalden sürekli 20 civarındayım ve bu sadece bi kere yükseldi oda fazla değil bu kısa zamanda sosyali nasıl halletmeliyim? Ham puanımın 340 olması gerekiyor. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,
    Öncelikle yazınızı çok beğendim. Önemli konulara temas etmişsiniz. Sadece eklemek istediğim şöyle bir şey var:
    Bence "Full soru çözme" planında deneme ağırlıklı soru çözmek gerekiyor. Çünkü yine bana göre deneme çözmek soru bankası çözmeye göre daha fazla pratiklik kazandırıyor ve daha çok soru tipi öğrenebiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerin için teşekkürler. Ben de, YGS-LYS sınava 1 ay kala kazanılır (http://sinaviyerim.blogspot.com.tr/2014/02/snav-son-bir-ayda-kazanlr.html) yazısında günlük deneme çözmeyi önermiştim "soru çözme ayı" derken günlük deneme, yeteri kadar bölüm denemesi ve bolca soru çözümünü içeriyor :)

      Sil
  13. Öncelikle yazılarınızın bana çok faydası olduğunu söylemek isterim.Lys için önerilerinizi yerine getirdim türev bitirmek gibi.Fakat aklıma devamlı takılan bir şey var.Benim netlerim 110-120 arasında oynuyor.Fakat ben netlerimi sabitlemek veya 130 civarına çıkartmak istiyorum.Bazen seneye kalsam anca olur diye düşünüyorum.Sizce bu aylarda yükseltebilir miyim ? Yükselirse nasıl yükseltebilirim ? Lütfen bir öneride bulununuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 130'dan hiç de uzakta değilsin :) Yazıda da bahsettiğim gibi asıl net yükselişi sınava 1 ay kaldığında olur. Ben de bu zamanlarda 120 civarı netler yapıyordum, ne olduysa bir ay kaldığında oldu, 154 nete kadar çıkabildim (son bir ay deneme ortalaması 140'tı sınavda da 140 yaptım). Bir ay kaldığında "Sınav bir ay kala kazanılır" yazısındaki (http://sinaviyerim.blogspot.com.tr/2014/02/snav-son-bir-ayda-kazanlr.html) önerilerimi uygulayarak yükselişe geçebilirsin, şimdilik sabretmen gerekecek. Ayrıca, altını iki kere çiziyorum ki mezuna kalmak bir alternatif değildir mezuna kalınca işler daha kolay olmayacak. Onun da karşılaştırmasını "12. sınıf vs Mezun" ve "Mezuna Kalmanın İyi ve Kötü Yanları" yazılarında yapmıştım, blogda kısa bir arama yaparak ulaşabilirsin.

      İyi çalışmalar!

      Sil
  14. Merhaba. Ben bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Ben 11. sınıf İmam Hatip öğrencisiyim. Biliyorsunuz ki bu yıl dershaneler okula dönüştürülecek. Ve dershanelerin bu vaadine göre bu okullarda sadece YGS-LYS yapılacak. Tamamen üniversite sınavına hazırlık yani. Ve başta da belirttiğim gibi İmam Hatip Lisesine gittiğim için bölüm derslerimiz oldukça ağır ve önümüzdeki yıl da iyice ağırlaşacak. Ayrıca bölüm derslerimiz olduğu için fizik , kimya gibi dersleri diğer liselere oranla daha az işliyoruz ve bu da bizi geride kılıyor. Bazen üç yıl o kadar emek verdin biraz daha dişini sık İmam Hatip mezunu ol diyorum ancak sonra duygusal düşünüyorsun diyorum. Bu sebeple size danışmaya karar verdim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, anlattıklarını gayet iyi anladım fakat sorduğun şey biraz belirsiz olmuş. Tam olarak aklına takılan nedir biraz daha açarak anlatırsan yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
  15. Hocam ilk on bin istiyorum ama puanlarım çok çıkmıyor matematik te sorunum başladı 30 netten 22 ye düştü çıkaraniyorm konuda çalıştım soru çözmeye sizin onerinizle son bi aya bıraktım çıkarmi çok çalışıyorum bide zaman sıkıntımda var 2 saat te bitcek dersi dört saat te çalışıyorum turlama tekniğini de bi türlu uygulayamiyorum sanki boş kalınca geri dönemiyecekmisim gibi geliyor yapacakmisim gibi geliyor çevremde bazilari yaparsin bazilari hayal diyor okul birinciligim var şu an netlerim 90-95 arası okul birinciligini de değerlendirmek istiyorum neler yapayim bu zamana kadar lys matan verilen ödev ler haricinde bir şey yapmadım bu bi ayda lysyi katiyim mi bide cokk soru sordum ama ygs ile alan sağlık bölümleri hakkında ne düşünüyorsunuz fizyoterapistlik mesela sağlıktan istiyorum birazda ygs bu ygsyle alan bölümler yüzünden çok czp geliyor önerilerinizi yorumlarinizi bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Numaralandırarak yazayım.
      1. Önce, hedefini belirlemeye çalış. Sınava veya puana göre seçim yapma. Kazandığında gerçekten mutlu olacağın okulu ve bölümü belirle.
      2.Son bir ayda tavsiye ettiğim gibi çalışırsan ("Sınav Son Bir Ayda Kazanılır"da yazdığım gibi) net yükselişi olmaması için bir sebep yok.
      3.Okul birinciliğini de bölüm seçerken dikkate al. Okul birincilerine ayrılan kontenjanları göz önünde bulundur.
      4.Şuan için LYS konu çalışması yapmak yersiz olur, önceden bitirdiğin konular varsa onlardan tekrar testleri çözebilirsin. Aklında bulunsun, YGS'den sonra çok sıkı çalışman lazım.
      Buna göre hedefini belirle önce, sonra aylık çalışmanı yap, ardından gelsin puanlar :)

      İyi çalışmalar!

      Sil
    2. Öncelikle çok teşekkür ederim cviniz için benim hedefim tipti ama ama diyorum çünkü artık olacağıni düşünmüyorum beni mutlu edebilecek bölümler sağlık alani konular da bitti sin bi ay yazısını da okudum ama hâla bir yükseliş yok dershanede ikinci derece sınıfındayım ama arkadaşlarıma göre puanım düşük bu da benim moralimi bozuyor bursa kültüre gidiyorum denemeleri.bana zor geliyor ygs de bu kadar zor sormazlar gibi geliyor ama yapamazsami aklımdan çıkarıyorum beni bu hayatta en üzecek şeyde başarisizlik matta bi problemim var çok yavaş çözüyorum sizin dediğiniz gibi konular bitti. Önce deneme yapıyor ardından eksik olduğum yerden soru bankasi çözüyorum ama hâla olmuyor kendimden şüpheleniyorum artık bu kadar mı olcak sınavda 350-365 arası puanlar şuan 400 üstü çok istiyorum :(

      Sil
  16. merhaba ben 12. sınıfa gidiyorum. iyi bir anadolu lisesinde sayısal okuyorum. sınava çok az kaldı ve benim netlerim düşüşte. bir ara 150 ye yaklaşmıştım ama son denemelerde 125 civarı yapıyorum ( cerrahpaşa tıp istiyorum). çok istikrarsız gidiyorum. en büyük problemim süreyi ucu ucuna yetiştirmem. sınavı türkçe sosyal matematik fen sırasıyla çözüyorum. sosyali sona atınca sosyalin tamamını yetiştiremiyorum. en çok matematikte oyalanıyorum. ne yapmalıyım sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Arzu. Merak etme netlerde oynama ilgili yazıda belirttiğim "bir aylık soru çözme" planına başladığında netlerin belirli bir aralığa girmeye başlayacak.
      Bu planla ilgili şu yazıyı okuyabilirsin:
      http://sinaviyerim.blogspot.com.tr/2014/02/snav-son-bir-ayda-kazanlr.html

      Sil
    2. okudum efendim, mutlaka uygulayacağım. bir de bir şey daha sormak istiyorum ben bu zamana kadar hep konu ağırlıklı çalıştım bundan sonra konu tekrarı yapmam gerekir mi , yoksa sadece deneme mi çözeyim? teşekkür ederim.

      Sil
  17. Öncekikle sizi başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Ben denemelerde 70-80 arası net yapıyorum. Yıldız Teknik mimarlık istiyorum. 50bine girsem 20 bine çekerim diye düşünüyorum. Ama bu netlerle 50bin çok çok zor. Umudumu kestim sayılır. Sizce ne yapmalıyım? Kaç net yaparsam 50 bine girerim? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı net-puan-sıralama dağılımı her sene, her bölüm için değişiyor. Bunun için istediğin bölümün geçen seneki puan sıralamasına bakmalısın. Buna ek olarak son 3 senedeki sıralama değişimine de dikkat et. Sıralama son 3 senede sürekli yükseliyor veya düşüyorsa bu sene de aynı şekilde değişmesi muhtemeldir.
      Ne yapman gerektiğiyle ilgili olarak "Sınav Son Bir Ayda Kazanılır" yazısını önerebilirim.

      Sil
  18. Lys ile ilgili kitab ve çalışma önerilerinizi bekliyorum özellikle türev integral nasıl çalışilir geometri çalışırken çok zaman harcıyorum ondan çalışmak istemedm hep ygs de bide geometrį ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum blogdakilerį okudum simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  19. Slm arkadaşlar ben cok çalışıyorum ama netleri çok düşük ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar. Ben konuların büyük bir kısmını bitirdim.ygs ye 60 küsür gün kaldı fakat benim netler 100 ü bir türlü geçemedi.sınav kolay da olsa orta da olsa zor da olsa hep 90 net civarı yapıyorum hatta bazen düşebiliyor. Bu durum ders çalışma isteğimi tamamen azaltmis durumda çok daha iyi yapmam gerekiyor fakat olmuyor. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  21. Şuan kafam çok karişik daha çok konum kalmış ve netlerim hiç yükselmiyor

    YanıtlaSil
  22. Merhaba oncelikle geceb dershanemde denemeye girdim.matematik temelim.hic yoktu sifirdan basladim ve 3 4 net yapiyorum turkcem dusti netlerim 25 30 civari hep seneye mezuna kalmalimiyim sizce ne yapmaliyim cok.moralim.bozuk tyt ayt 320 ea istiyorum ve boyle.oldukca calisma.istegim kaciyo herkez yaparken etrafimda.ben neden yapamiyorum

    YanıtlaSil