2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Ders Notu 1 - Fotosentez ve Kemosentez

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Söz verdiğim gibi ders notlarımı paylaşmaya başladım :)

Bu ders notunun özelliği, 2 senede birçok kaynaktan defalarca çalıştığım Fotosentez - Kemosentez konusunu bir türlü ama bir türlü yapamıyordum. Bu notları hazırladıktan sonra çözdüğüm ilk testlerde 48 soruda 48 net yaptım :)
Sana tavsiyem, önce bir konu anlatım kitabından bitir, sonra bu notlara göz at.





Resimler FEM'den alıntıdır.
Telif Hakkı ile ilgili.
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

25 yorum:

  1. bizde mi kendimize böyle notlar hazırlıyalım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Not hazırlamak vakit aldığı için bunları kullansan da yeterli.
      Vaktim bol diyorsan bir de kendin not çıkar ;)

      Sil
  2. o önerdiğin bloğa girdim ikinizde başka yazıyorsunuz oda yazın 12 çalışın diyor kime inanıyım blemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin çalışma stili farklı, ters düşebilmemiz normal yani. Elde ettiğimiz sonuçlar da benzer olduğuna göre sen hangisi kafana yatıyorsa onu dene ;)

      Sil
  3. yazın kalan bir buçuk ayda ben 11. sınıfın kimyası 12. sınıfın biyolojide sistemler,kimyada organik kimya mat2den özeel tanımlı fonk.,fonksiyon grafikleri,türev integral artı ygsnin yüzde 25ini halledip birde sosyal çalışıp klasik kitap okursam paragraf kasarsam nasıl olur? sence iyi mi? yoksa sadece ygsmi çalışıyım yazın? sen bilirsin sakın yazma :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bilirsin çalışmayı(^^)YGSde sorunlu olan konun varsa onları da bitir %25'in içinde. uygulanabilir plan ;) Temelin zayıfsa YGSden başla ama.

      Sil
  4. Bir aydır ygs çalışıyorum.Bir sorunum bol soru çözmemek.Bu sorunu da bugün yarın halledeceğim.Asıl sorunum bu bir aylık çalışmadan sonra 3 gün ara verdim.Ama sadece 1 gün dinlenebildim.Diğer 2 gün bir işle uğraştım.Tam dinlenemediğim için mi bilmiyorum ama şu an içimden hiç çalışmak gelmiyor.Kendi kendime yapacağım falan diyorum ama...Çalışma ortamından kaynaklanıyor aslında.Gürültü vs.
    Ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün de dinlen yatana kadar, her zamanki gibi olsun yatış saatin. Ders aklına geldikçe de yarın başlayacağını söyle kendine. ve yarın başla.
      böylece hem daha fazla dinlenmiş hem de gecikmeden başlamış olacaksın.

      Sil
  5. Biyolojide bir konuda tüm bilinmesi gerekenler bir kitapta olmuyor.Muhakkak konu anlatımlı kitaplarda eksik kısımlar oluyor.Bizim okuldaki hoca bir not çıkarır ki her bir şey vardı valla.Öyle başka kaynaktan çalışmaya gerek yoktu.İsterseniz paylaşabilirim:)
    Bir faydam olsun.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Notlarınız hoşuma gitti :) bende fotosentez konusuna çalışacaktım indirdim hemen,emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. hocam konu ile alakasız ama yazacak yer bulamadım blogunuzu renk seçimlerini ayarlarmısınız siyah üzerine gri mobilden çok zor okunuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyardığın için teşekkür ederim. Düzenledim şimdi bak.

      Sil
    2. teşekkürler :)

      Sil
  9. dostum bende yapamıyordum umarim işe yarar teşekkürler :)) her kitap başka anlatıyor fotosentez kemosentezi:)

    YanıtlaSil
  10. günde ortalama kaç saat çalışıyordunuz ve aşağı yukarı kaç soru çözüyordunuz ? kabataslak da olsa programınızı anlatır mısınız ? teşekkürler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç çalışmadığım da 10 saat çalıştığım da oluyordu hatta 12'yi geçtiğim bile oluyordu. Bu kadar oynamasının nedeni motivasyonuma bağlı çalışmamdı. İrademi çok aşırı kullanmadım. Orta seviyede kullandım. Yani 12 saat çalışırken 'zorla' değil 'severek' çalışıyordum. Motto'su da şuydu o günün: Gün biraz daha uzun olsa da (24'ten fazla saat :)) daha fazla çalışsam'dı.
      Motivasyonum düştüğünde çalışmaya pek odaklanamadığım için motivasyonumu yükseltici şeylere ağırlık verirdim.

      Programımı da eksik gördüğüm yerlere ve aylık planıma göre yapardım. Uyguladığım Programı Aylık Plan yapmanın incelikleri yazısında anlattım.

      Sil
    2. motivasyonunu yükseltici şeyler desem yok artık der misin ? :)

      Sil
  11. Hakan abi yorumlarıma cvp yazmıyorsun hiç esen ygs matematik soru bankasi hakkinda düşuncelerini çok merak ediyorum cevaplarsan sevinirim

    YanıtlaSil
  12. benim biyoloji netlerim uğur dershanesindeyim ortalama 6 civarinda ve en sevmediğim ders biyoloji konumunda ama sonuçta mf-4 bile istesem biyolojiyi kenara atamam. bu kadar süre içerisinde en kısa nasıl toparlayabilirim? dün oturup hücreleri bitirdim. not alarak bu sefer, ama yine teste gelince alakasız sorularla karşılaştım.(palme) ve böyle olunca gittikçe soğuyorum biraz yapabiliyorsamda.. birde matematik çözme süremi bir türlü 60 dakika altına indiremedim. sorulara geçip dönünce çözebildiğimi farkettim, onu nasıl hızlandırabilirim? şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biyoloji ile ilgili olarak "Biyoloji Nasıl Çalışılır?" (http://sinaviyerim.blogspot.com/2014/01/biyoloji-nasl-calslr_27.html) yazısını okumanı öneririm. Sorularda zorlanıyorsan kolay bir soru bankasından başlayabilirsin.
      Soru çözme hızı ve net artışı son bir ayda iyice yükselişe geçer çünkü günlük deneme ve bolca soru ile sürekli takviye yapacaksın. İyi çalışmalar.

      Sil