2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

8 Şubat 2017 Çarşamba

Sınav Son Bir Ayda Kazanılır!

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
ygs lys ye bir ay kala

 Sınav Son Bir Ayda Kazanılır! (300 bin okunma)

Sınav, bir aydan oluşur. O da Şubat'tır! Giriş için güzel bir slogan oldu :) Sınavın etkisini gerçekten hissettiğin, kalbinin bir tarafına yerleşip arada bir seni dürten 'şu kadar gün kaldı' diyen o ufacık heyecanı, hayatında sadece iki, üç kez yaşarsın.

En az 6 aydır sınava hazırlanıyorsun. Ya gerçekten çalıştın hakkını vererek, ya da çalışmadığını düşündün. Ama dışarıdan biri baktığında senin saatlerce kendi geleceğini elleriyle kazmak adına o masa başında oturup, tek bir soru üzerinde ne kadar ter döktüğünü görecek, okula - dershaneye gidip gelirken aklından bir soru daha çözmeye uğraştığını fark edecek. Ve, aynı şekilde sınavın sana her gün bir adım daha yaklaştığını değil senin ona yaklaştığını ve onun üzerinden atlayacak seviyeye geldiğini görecek. Bu dışarıdan bakan göz, şu üç haftada hepsini görecek.




Vereceğim tavsiyelere geçmeden önce Moral ve Motivasyon ile ilgili Sınava 3 Ay Kala yazısından bir alıntı yapayım:
"Her gün gördüğün, en az senin kadar iyi olan, denemelerde netlerinizin birbirini kovaladığı o sınıf arkadaşının düştüğünü göreceksin 'ben deneme çözmeyi bıraktım' hatta 'ben seneye bıraktım' cümlesini de duyabilirsin. Hiç şaşırma. Dersini dinlediğin rehberlik hocan, 'Gençler. Netleriniz neden az? Neden daha çok çalışmıyorsunuz, sınavı umursamıyor musunuz?' seslenişlerini yapacak sınıfa. İşte dediğim an tam bu an, kendine olan inancının etkisinden bahsediyordum ya, işte bu günlerde sadece ona sarılacaksın."

YGS 2014 Sınav Soruları
  Program
Bu tatlı süreçteki çalışmanı üç yoldan yapacaksın Soru çözümü + Deneme çözümü + Konu tekrarı.

Soru Çözümü
Bir ay kaldığında tamamen soru çözmeye odaklanmanı söylemiştim. İşte, şimdi net yükseliş zamanı. O, senin onlardan daha fazla çalışmana rağmen senden daha fazla puan yapan direkt soru çözen arkadaşlarını geçeceksin. Çünkü sen şimdiye kadar konularını sağlamlaştırdın, Sınavı-Yerim'in seçkin üyelerinden olarak ders çalışma stratejini de oturttun ve şimdi ise soru çözerek yükseliş zamanı :) Ve aramızda kalsın, bu yaptıkların sayesinde büyük ihtimalle onları bu süreçte geçecek, fark bile koyacaksın, ancak bunu başarana kadar kimseye söyleme, aramızda :)

Soru bankası çözmeli misin? Kısmen, şöyle ki eğer bir konuda veya bir soru tipinde özellikle takılıyorsan direkt ondan soru çözebilirsin. 
Soru bankasını kullanabileceğin en güzel yöntem genel tekrar manasında bir dersin her konusundan birer test çözebilirsin, sorular bir tık daha zor olabilir önceki çözdüklerine göre. Her gün deneme çözümünden sonraki çalışmanda bir dersi tekrar edebilirsin mesela, bu çalışma çok faydalıdır ;)


Deneme
Hem insan hem de öğretmen olarak tanıdığım sayılı insanlardandır geometri hocam. Bana bir tavsiye vermişti ki sınava hazırlananların %99'unun asla yapmadığı bir şeydi. Belki de bu yüzden %1'lik dilime girebildim, kim bilir? :) 

sınava bir ay kala yapılması gerekenler

Branş denemelerini de özellikle bir alandaki hızını - netini yükseltmek için ve genel tekrar yapmak için günlük 1 denemenin dışında kalan zamanda çözebilirsin. Ben çözmüş müydüm? Evet :)


Konu Tekrarı
Bugünden itibaren çalışmadığın konu varsa ona çalışman sana kâr değil misliyle zarar getirir. Çünkü bugün soru çözme günüdür. Bunu bu kadar kesin söyleyebiliyorum çünkü ben ilk senemde 1 ay kalana kadar hiç sosyal bakmamıştım. 5. hafta ile 3. hafta arasında 2 hafta sadece sosyal çalıştım. Bir gün gece boyunca  aralıksız 11 saat tarih çalıştığımı hatırlıyorum, öğlen 12de uyumuştum :) Ama ne oldu? Diğer dersleri unuttum ve vaktimi boşa harcadım. Hüsran oldu tabi ^^ O yüzden bunu yapma. Bitirmediğin branş varsa da bakma, aynı şekilde. Şuana kadar çalıştığın konulara soru çözerek hakim olmalısın. Hepsini bitirdiysen tebrik ederim :)

Konu tekrarı ile ilgili yine Sınava 3 Kala yazısından alıntı yapacağım:
"... Böyle bir tekrar yaparsan, hem dersten sıkılmazsın, hem de çok pratik bir hatırlatma yapmış olursun. Şu formülü kurabiliriz; TEKRAR = Konuya 5 Dakika Göz Atma + Bir kaynaktaki soruları bitirme
İşte, kalan kısıtlı zamanda kullanabileceğin en etkili tekrar yöntemi. Bunu, bitirdiğin her konu için yap. Ve arada bir aklına gelsin, hmm "Hücre Bölünmeleri" ben bu konuda Mitozun Mayozdan farkını hatırlıyor muyum, bir düşüneyim, pek değil, o zaman bu konudan soru çözeyim. Biyoloji çalışırken bunu fark edebilirsin, anında birkaç test çöz, en güzel tekrar işte."


Lys Çalışması
Konu tekrarı yaparken onların arasına bitirdiğin LYS konularından testler de sıkıştır. Çözemediğin soruların doğrusunu öğren. 16 Mart'a kadar bu çalışmayı da yapman, YGS'den sonra büyük rahatlık sağlayacaktır sana. Çünkü çalıştığın LYS konularını unutmamış, yerini sağlamlaştırmış olursun.


Çıkmış Sorular
Bu süreçte çözeceğin denemelerin arasında son 3 yıl kesinlikle olmalı, son 10 yılı da çözmüş olmalısın. 3 yılı çözmeden kesinlikle girme, ve 10 yıla ne kadar yaklaşırsan o kadar fazla puan almış olursun çünkü sınavda gerçekten önceki yıllara benzer sorular da çıkıyor. Aa, ben bunu çözmüştüm diyorsun, adam dört sene önceki soruyu almış, şekli ve sayıları değiştirmiş tekrar soruyor, şu işe bak :)
Ayrıca müfredata yeni eklenen konulardan ekstra soru çöz mutlaka. Onlardan soru çıkması kesin diyebilirim.

Sınav başarını sağlayacak 1 numaralı şey nedir biliyor musun? Ders çalışma sistemin.

Ders çalışma sistemi olan öğrenciler her zaman öne geçmiştir, bu kadar net. Hayır, YGS LYS başarı için daha fazla "ders çalışma" bir çözüm değildir. Onun yerine, konuları daha hızlı nasıl bitirip, yüksek motivasyon ile denemeleri çatır çatır yok edebileceğini bilmen gerekiyor. Her sene kayıt sayısının artarak neredeyse 3 milyona dayandığı bir sınavdan bahsediyoruz, alelade bir hazırlıktan ziyade sistemli bir hazırlık yapmalısın. İşte tam da bu yüzden 2 yıllık YGS LYS başarımı ve Sınavı-Yerim'deki 4 yıllık tecrübemi kullanarak oluşturduğum bir sistem var. Detayları burada anlatamam, seni yeni başarı sistemine davet ediyorum, yalnızca sınırlı sayıda öğrenci alıyoruz o yüzden elini çabuk tut derim ;)



2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

169 yorum:

  1. Tek kelimeyle mükemmel taktikler için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. şimdi hocam ben sosyale çok bakmadım son bir ay hiç mi bakmıyayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakma :) Konu çalışması olarak bir ay kalana kadarlık süreç vardı, şuan konu çalışmak için uygun değil.

      Sil
    2. Yalnız, bakma derken, çalıştığın konulardan soru çöz. Yeni konu çalışma ;)

      Sil
    3. hocam çok çalışıyorum şimdi son ay ekstra soru+deneme ama neetler hep aynı sınavda netlerde degişiklik olurmu sencee ...

      Sil
    4. sizinle özel nasıl konuşa biliriz.bi hesap varmı vere bilecegin bende facebook twiter yok.

      Sil
  3. Merhaba. Alan derslerinden eksikleri olanlar şu dönemde konu çalışmamalı mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmamalı. Yazıda verdiğim örnek gibi sonuçlanması muhtemel.

      Sil
    2. Ben size katılmıyorum netlerim 70-80 civarında geziyordu son 2 aydır konu abanmam sonucu 110 a kadar geldim suan 130 yapamamın tek sebebıde boş bıraktıgım sorular konular. aynı konuları tekrar yapsam yine aynı netleri yapcam önemli olan boş bıraktıgım sorular

      Sil
  4. Hocam ben bu sene istediğim bölümü kazanamiycam galiba :/ Çünkü en basiti fenden eksiğim dolu denemelerde 20-25 dk kala sosyale geciyorum fakat geride türkçeden 38-40 mattan 30-35 fenden 14-20 arasi soru çözmüş oluyorum. Sosyalimde iyi değil zaten 28 anca net gördüm, cografyam iyi bi tek :/ Sence 110 net yapma sansim var mi hala ? Yalnız şöyle bi şey düşünüyorum, her branştan çıkmıs sorulari alsam 4 kitap ve onları çözsem takildiklarimi hocalara sorsam o sorularla alakali konulara bi göz gezdirsem yani kisaca cikmis sorular üstünden gitsem :/? Deneme çözüyorum ama yanlis yapiyorum gibi geliyor çünkü eksiklerim var adam akilli kapatamiyorumda onlari .s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek yönlü değil, aynen yazıda dediğim gibi çalışmanı tavsiye ederim. Net yükselişi de bu üç haftada yükselir yükseleceği kadar. Eksiklerini de haftada bir konu tekrarları ile üzerinden geç, konu eksiğin varsa onları ele.

      Sil
    2. Abi biyoloji de yetismeyen konularim var bunlari bitirmesem ayt hic yapamam ki

      Sil
  5. Bir makalede sınavdan önce şeker yemeyin aniden sınav ortasında şekeriniz düşer dikkatiniz dağılır yazıyordu.Siz ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ise birçok yerde şeker yemenin beyinsel aktiviteyi olumlu etkilediğini okumuştum. Beynin besini oksijen ve glikozdur diye biyolojinin bir konusunda geçiyordu :) Ben geçen sene her deneme öncesi şeker yedim; dediğin gibi bir durumla karşılaşmamakla beraber sınavda süre geçtikçe dikkat ve konsantrasyonun arttığını farkettim. Tabi bu son dediğim, şekere bağlı bir durum değil.

      Sil
  6. Tesekkurler motive edici ve guzel bir yazi olmus fakat ben TM yim mesela matematikte islem mod konularini bilmiyorum bos birakiyorum direk denemelerde, kalan surecte bu konulara calismamam yanlis olmaz mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusunu hiç bilmiyorsan çalışma, ama konu tekrarı yaparken bir ufak göz gezdirebilirsin; zor konular değil.

      Sil
  7. 5dk göz atma işini nasıl yapıyorsunuz.örneğin 5-6 sayfalık bir konu notlarına nasıl 5dk göz atılır.ben o 5-6 sayfayı 15-20dk içinde okuyup tekrar etmiş oluyorum.5 dk o kadar sayfalık notları tekrar etmek için yeterli gelmiyor bana.tasviyeniz nedir?şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 dkda oku, önemli olan baştan sona kelime kelime değil de hızlıca bakmak. Süre için bir sabit koymaya gerek yok.

      Sil
  8. lys çalışma temposu nasıl olmalı peki?

    YanıtlaSil
  9. Bu yazıyı bekliyordum hocam :) Öncelikle netlerimi söyliyeyim türkçe 19 Matematik 20 fen 16.5 , hedefim hepsinden 20-20-20 veya üstü almak , özellikle fen netimin düşmesini biyoloji sağlıyor ki hiç yapamıyorum. Konu çalışıyorum , Matematik te problemlerde ve son konularda sorunum var. Kimyada sorunum yok 2 yanlış falan çıkıyor. Fizik ise eh diyelim geçelim. Ben 10 gün boyunca full konu eksiklerimi kapatmayı düşünüyorum son 10 gün ise sabah öğle akşam olmak üzere günde 3 deneme çözmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mıdır hocam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ağır geldi bana :) Onun yerine 3 hafta 1er deneme çözüp kalan zamanda konu-soru yapmayı düşünebilirsin. Bana sorarsan konu çalışmanı da önermem, ama sen bilirsin tabi.

      Sil
  10. senenin başından beri ygs lys karışık gidiyorum.dersanede nerdeysek oradayım.ygs konularını bitirdik dersanede genel tekrar testleri çözüyoruz. benim kafamı mat2 kurcalıyor.şimdi ben bu 3 haftalık süreçte mat2 'den konu çalışmalı mıyım da test çözmeli miyim? eşit ağırlık öğrenicisiyim.dersanede lys matematik 30-33 net falan yapıyorum.geometriden 20-23 falan. ygs matematiğinde süre sıkıntım var fen çözmememe rağmen süre çok artmıyor.ygs denemelerinde matematikten 31-32 net yapıyorum.ama matematiğe 1 saat 10 dakika falan gidiyor.işte.lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LYS ile ilgili açıklama ekledim yazıya, konu çalışmadan soru tekrarı yapsanız unutmamak için yeterli. Netlerin şu gün için gayet iyi, kaygılanma :)

      Sil
    2. denemelerde garip bi yol izliyorum Türkçe-geo-sosyal-mat şeklinde gidiyorum.fene vakit kalırsa 2-3 kimya sorusuna göz gezdiriyorum.ama genelde vakit yetmiyor.bu sıralama mı kötü yoksa matematikte çok yavaş kaldığım için mi böyle.mattan başlayınca acayip süre gidiyor çünkü.

      Sil
    3. ek olarak ; Türkçe dilbilgisi ömrümü yiyor saç baş yoldurtuyor.türkçeden ortalama 28-29 net yapıyorum.bu son 3 haftada dilbilgisi çalışmalı mıyım? hedefim için 34-35 yapmam gerekiyor.denemelerden arta kalan sürelere sıkıştırayım mı sizce dilbilgisini siz nasıl yaptınız dilbilgisi çalıştınız mı ?

      Sil
    4. Sıralamanı değiştirmeni tavsiye etmem, süre sıkıntısı yaşamanız şu günlerde normal, ben de yaşadım bu zamanlarda; 12-13 gün kala yetiştirmeye anca başladığımı hatırlıyorum.
      Dil bilgisi 'eksiği' konu çalışarak değil yanlış soruların doğrusu öğrenilerek kapatılır, özellikle dil bilgisi için bu böyle. Yine de hatırlatma amacıyla tekrar testlerinin arasına dil de sıkıştırabilirsin ;)

      Sil
    5. anladım çok çok teşekkür ederim her şey için :)

      Sil
    6. Hocam ben lise son ogrencisiyim ve matematikte ke dime guvenemedigim icin sosyal le yonleniyorum biyolojifln calisiyorum kimya felan ve dediginiz gibi cikmis sorularada bakiyorum size sorum su bir ay kaldi ne yapmaliyim

      Sil
  11. Merhaba ben sayısal ögrencisiyim. YGSye başından beri çalışıyorum ama düzenli değil. Bu yüzden de hala bakamadıgım konular var. Konu hakkında biraz bişey biliyorum ama emin değilim bunları soru cözerek ögrensem nasıl olur?

    YanıtlaSil
  12. teşekkürler yardımlarınız için :)
    Bu arada ben sınava son 2 hafta kala okuldan izin alıyorum.Deneme çözmeyi son 2 hafta yapsam olur mu?

    YanıtlaSil
  13. Bizim dersanede konular bitmedi ki hala. Sadece kimya bitti hatta bugun fizik dinamik işledik. nasıl olur da konu calışmam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dershanelerin programı öyle oluyor genelde, ben son bir ay gitmediğim için doğruyu yaptığımı farketmiştim.

      Sil
  14. Bu dediginiz 3 haftalik her gün 10 da deneme çözme olayı için dershaneye gitmememem gerekiyor.gitmesem bir şey kaybım olur mu?haftaiçi grubuyum çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://sinaviyerim.blogspot.com.tr/2013/12/dershaneye-son-aylarda-gidilmeli-mi.html

      Sil
  15. Hocam hangi denemeleri çözdünüz tam belirtir misiniz? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her seviyeden, karışık olarak çözdüm. Tabiri caizse elime ne geçtiyse :) Uğur, Pi, Körfez, Final, Fem, Fen Bilimleri... ve çıkmış sorular.

      Sil
    2. Sağolun kolay gelsin

      Sil
  16. ya çok moralim bozuldu bu dönemde yükseltmem gereken yerde düşürdüm maltepe sınavında.mezunlar içinde birinci oldum ama117 yptım.en son 134 yapmıştım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moral-Motivasyon yazılarına bakabilirsin :) Denemelerde net oynaması normal.

      Sil
  17. Hangi Denemeleri Önerirsin?

    YanıtlaSil
  18. son 3 hafta kala günde kaç deneme çözüyordun?

    YanıtlaSil
  19. hocam ben geçen sene son 1 hafta kala falan coğrafya tarih bakmıştım test falan çözmedim bak sadece okudum anladım sınavdada 20 küsür net çıkmıştı bu senede 3 hafta kadar sosyal çalışsam 20-30 arası net çıkar diyodum ama sende yeni konu çalışmayın demişsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hedefine bağlı biraz da, şimdiki netlerin ve hedefin ne?

      Sil
    2. hedef mf4de ilk 20 bin (ygsde 30bin olabilir lysde çekebileceğimi düşünüyorum.) netlerim 120 civarında en fazla 15-17 sosyal yapıyorum hocam aslında turlama yapabildiğim sınavda genelde mat netim çok yüksek geliyor(+37) ama süre sıkıntısı var en son ya tekrar mat.a dönecek kadar yada sosyal yapacak kadar süre kalıyor ne yapacağımı şaşıyorum mat.a dönsem yapamazsam diye risk almayıp sosyal yapıyorum yapabildiğim kadar. Hani mat netim 35 üstü garanti gelse hiç sosyal yapmayayımda oda herzaman olmuyor..hocam birde denemelerden 20 dk kadar arttırıyorsanız gerçek sınavda ucu ucuna yetişir diye klişe vardırya ona katılıyormusun doğruysa vay halime denemede bile artmıyor:) sen arttırabiliyormuydun?

      Sil
    3. Valla 10-12 gün kalana kadar girdiğim tüm denemelerde yetiştirdiklerimin sayısı bir elin parmağını geçmezdi, bunu içtenlikle söyleyebilirim. Sana tavsiyem sosyale geçmeden önce her soruya bir 30sn daha ver çözebileceksen dene 1 dk alsın, ama yine de çözemeyeceğin olursa zaten o otuz saniyede anlarsın. Ben böyle yapıyordum mesela. Bunu dememin sebebini mf4 için 1 mat sorusu puanı ile 1 sosyal sorusu puanını karşılaştırdığında anlarsın :)

      Sil
    4. Yetiştirmeye 10-12 gün kaldığında başladım ancak, önceden ben de yetiştiremiyordum. Günlük denemenin çok faydasını gördüm.

      Sil
  20. Hakan benim netlerim gayet güzel 145 üstü oynuyor son birkaç denemedir.Ben heyecanlanıyorum ama.Psikologa da gittim ama derdimi iyi anlatamadım galiba,çok bir değişiklik olmadı bende.Sınav günü fobisi oluştu bende.Psikiyatriye mi gitmeliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli olarak gidersen faydalı olacağını düşünüyorum. İkisine de git.

      Sil
  21. Ben 11.sınıf öğrencisiyim arkadaşlarım 11i bırakıp ygs çalışmaya başladı. Ben de aralara ygs serpiştirmeli miyim yoksa full lys mi çalışmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11. sınıfta öğrendiğin / öğreneceğin konuları sağlam bir şekilde öğrenmen ve arta kalan zamanda 9 ve 10 konularını bitirmen yapacağın en güzel şey.

      Sil
  22. Hocam süper bir blog. Biraz geç keşfetsemde. Son 3 hafta.. Benim konular bitmiş durumda. Dersanede sınıfımın düzeyi çok düşük. Hocalar boş boş şeyler anlatıyor son haftalar olduğundan dolayı. Salı gününden itibaren derse girmeyi düşünmüyorum. Sabah 8 de çalışma salonuna girip 4 gibi çıkmayı ve eve gelip devam etmeyi düşünüyorum. Şuanda ortalama Türkçe 34 net, Sosyal 32 net yapıyorum. Günde 1 deneme ve 1 Türkçe ve 1 Sosyal bölüm denemesi çözüyorum + soru bankaları. Hedefim Türkçe 35+ ve Sosyal 35+ . Dediğim şekilde yapacağım. Senin önerebileceğin bir şey var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmaların gayet güzel, bu şekilde devam etmeni öneririm :)

      Sil
  23. denemelerde 120-130 arası net yapıyorum sayısalcıyım artık sınava kadar hergün deneme çözmeyi düşünüyorum denemeden sonra da branş+test yapıp kimya biyolojiden konu tekrarı planlıyorum planım nasıl ve yaptığım net 1.aşamada tıp için yeterli mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel plan :) Tıp için netlerin fena değil yalnız garantilemek istiyorsan 6-7 net yukarısını hedefle.

      Sil
    2. eyvallah teşekkür ettim birde sınavda dikkatsizlikten en az 4,5 soru gidiyor yapabileceğim soruları yapamıyorum bunu nasıl önleyebilirim ya da en aza indirebilirim yardımınızı bekliyorum :)

      Sil
    3. merak ettiğim bir şey var ben de tıpı istiyorum. Ama en yüksek yaptığım net 111 oldu. Acaba ben mi hedefimi çok yüksek koydum. Bazı arkadaşların yüksek net yapmalarına rağmen tıpı kazanıp kazanmayacaklarından şüphe etmeleri çok garip ben o zaman bu saatten sonra çalışmayayım! :(

      Sil
    4. tıp kazandınız mı acaba merak ettimde

      Sil
  24. Hocam şimdi şunu merak ediyorum çoğu mezun günde 2 deneme kesin çözmelisin diyor fakat konu eksikleri varken 2 deneme çözmek mantiklimi yoksa 1 deneme çözüp konu tekrarı ve eksikleri kapatmak mi lazim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki seçenek arasından iki deneme çözmek daha mantıklı. Ama bu bir hafta diğer dediğini de yapabilirsin. Bir yerden sonra konu tekrarı ihtiyacı hissetmeyeceksin zaten.

      Sil
  25. büyük adamsın hocam, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  26. Ben senenin basından beri lysye agırlık verdim konuların cogu bitti organik fizik falan mattan da bi tek integral ve 11. Sınıf konuları kaldı ygs için de su son 2 aydır calısıyorum. Sosyalden ve biyolojiden konu eksiğim çok ortalama netlerim : 30 trk 30 mat 30 fen şeklinde itü makine istiyorum moralim çok bozuk sosyalden 30 nete ulasmam lazım mezunum geçen seneden bi farkım yok gibi hissediyorum ve cok korkuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında baya iyi çalışmışsın. Sen %40dan ziyade %60a daha çok bakmışsın. Kötü bir şey değil bu. Dert etme, ygsden çıkınca bana hak vereceksin. O yüzden şimdiden buna inanmaya başla.

      Sil
  27. blog çok güzel :) ve mezun olmak çok zor. sürekli geçmişle kıyaslamak. ve insan geçen seneki hatalarını yapmamaya çalıştıkça da yenilerini bulup yapıyor. matematik netlerim takıldı kaldı ve az da bi zaman kaldı. tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?

    YanıtlaSil
  28. Hakan sayısaldan tm ye geçmiş bir öğrenciyim Boğaziçi için.Şuanda netlerim 135-145 arası oynuyor bölüm denemelerinin çoğunu 15 tatilde bitirdiğim için çözecek bölüm denemem kalmadı.(fem) Fizik ve biyolojiden eksiklerim var fen 30-35 arası geliyor.Son girdiğim zirve denemesinde türkçe 1y, sos 0y , mat, 2y1b, fen 7y1b geldi.
    Dün olan Güvender 136,25 geldi.
    Bu saatten sonra ne önerirsin?

    YanıtlaSil
  29. Hocam ben sayısalım sosyal için sürem kalmıyor sadece tarih çözebiliyorum... Süre tutarak çalışıyorum ama çalışırken de yetmiy turlama tekniği mi uygulamalıyım acaba?

    YanıtlaSil
  30. konu eksiklerim var sosyalden cok korkuyorum bu yzden elimde 20 tane deneme ve uc brnsın bolum denemeleri var bunların hepsini bitmek netlerime artırır mı 80 den 90 a cıkarır mı mesela napacagımı sasırdım apısıp kaldım suan.

    YanıtlaSil
  31. yani su an ne derseniz 19 gün boyunca yapacagım sadece ne yapmam gerektigine karar veremiyorum

    YanıtlaSil
  32. hocam yardımcı olun ltfen ne yapayım 10 net artrmk icn

    YanıtlaSil
  33. son 19 gün konu eksiklerim var kimisi dyoki srekli deneme cz kimisi dyoki konu eksklerni tmamla yoksa hep eksk kalır yne yapamazsın ne oneryrsunuz

    YanıtlaSil
  34. hocam ya senden baska kımseye bu konulardan bahsedemıyorum bızımkılerın kafası 'sankı bırtek sen gırıyorsun bu sınava'oldugu ıcın ancak sana rahatlıkla yazıyorum.her gun dedıgın gıbı deneme cozuyorum ama artık sosyalle turkceyı yetıstıremıyorum yada son 20dakıka anca turkceye bakabılıyorum yardm edersen sevınırım



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla düzelecek. sınavdan önce. sen yeterince pratik yapmaya bak.

      Sil
  35. merhaba hakan 2 gundur ne deneme cozuyorum ne de soru ıcımden hıc bırsey yapmak gelmıyor ınan dershane denemesıne gıtmedım ustune bırde su son denemelerde sadece fen ve mata bakabılıyorum zamanım yetmıyo onceden boyle degıldı hepsıne surem yetıyordu anlamadım yaa napıcam....:((

    YanıtlaSil
  36. yarım özgürlüğe yaklaşık 15 gün kaldı :) bir mezun olarak bu 15 gün boyunca evdeyim ve günde 2 deneme + branş çözmeyi planladım ama kafama takılan kısım bu denemelerden biri fem 11 li ve çözenlerden hep çok zorladığını duydum bu 15 gün çok zorlamanın bir faydası yada sakıncası olurmu dersin? diğeride güvender 8 li oda kolaymış dengeler diye düşünmüştüm

    YanıtlaSil
  37. Ben konu tekrari yapmak istiyotum fark editorum da ihtiyacim oldugunu. Ama surenin cok az kalmasindan midir nedir hic ders calisamiyorum bosuna yapiyomusum gibi geliyor. Bi tarafim otur tekrar et sonradan bu zamanlari bulamicaksin pisman olursun diyo. bi tarafim da qz vakit kalmis zaten bundan sobra bisey degismez diyo. Ben ne yapmaliyim?

    YanıtlaSil
  38. Zaten sınava kadar dershanede deneme sınavı var.sen deneme sınavını evde mi yapıyordun yoksa dershanede mi giriyordun son 21 gün

    YanıtlaSil
  39. Son 21 günde deneme sınavını evde mi yapıyordun yoksa dershanede mi giriyordun bizim dershanede yarından itibaren sınava kadar hergün deneme var

    YanıtlaSil
  40. hakan artık lutfen soruma cevap ver.... ben sınav hazırlıgı boyunca ygs calısmıs bırı olarak ygsden sonra kendıme ne kadarlık bır ders calısma saatı koymalıyım, en cok neye dıkkat etmelıyım kı lys yetıstırebıleyım ve sence ygsden hemen sonra lys denemelerıne baslamalı mıyım lys yetısmıycek dıye cok korkuyorum ....

    YanıtlaSil
  41. ya benim matematik netlerim 20-25 arasi bunu nasil yukseltebilirim?

    YanıtlaSil
  42. Merhaba :D Sınava son 6 gün her gün 2 deneme çözüyorum. Geri kalanda da eksik konulara denemedeki yanlışlarıma bakıyorum. Genel netlerimi yazayım Türkçe 35 Sosyal 22-25 Matematik 35 Fen 25 genelde 120ye yaklaşıyorum ya da geçiyorum o civarlar işte. Kaç bin gelir? ve fenimi hala yükseltmek için bi şansım var mı

    YanıtlaSil
  43. hocam lys ye nasıl çalışmalıyız?şu an bir arayıştayız da:)

    YanıtlaSil
  44. gerçekten çok faydalı bir blog olmuş sayenizde kafamda daha net çizgiler oluştu emeğinize sağlık allah razı olsun :)

    YanıtlaSil
  45. iyi günler rehberliğinizi beğenerek takip ediyorm size sormak istediğim bir kaç soru var

    YanıtlaSil
  46. teşekkürler çok faydalı bi yazı

    YanıtlaSil
  47. Hocam ben hiç başlamadım şimdi başlasam bişeyler yapabilir miyim ?
    Güzenli çalışma programı verir misiniz ?

    YanıtlaSil
  48. Merhaba hocam bn ygs 2015 hazırlanıyorum hiç konu calismiyorum ama çok test çözüyorum 2 bin 3bini aşkın test çözdüm ama denemeleri m kötü kaygida çok ne yapmam lazım bilmiyorum bilgilendirirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  49. bence son bir ayda olsa eğer sizin için önemliyse bilmediğiniz konulara çalışmalı diğer konuları da ihmal etmemelisiniz mesela benim okuduğum okul sözel olduğu için ve dersanedeki hocamız da yavaş ama güzel anlattığı için ben mat2 nin birçok konusunu (trigonometri, matriks-determinant, diziler, özel tanımlı fonks, limit, türev, integral vs.) hiç bilmememe rağmen son 2 ayda (türev integral son 1 ay) öğrendim. Kendi başıma konuyu anlayamayıp hocayı dinledim çokça da soru çözdüm. Bunlar bana en az 10 net kazanç sağladı.

    YanıtlaSil
  50. Ben son 29 günün hepsinde sadece deneme çözmeyi düşünüyorum ama hald eksiklerim var günde kaç soru çözmeliyim ve kaç saat çalışmalıyım hala oturrturmuş değilim birde soru bankası kullanmıyorum artık nasıl bir yol izlemeliyim

    YanıtlaSil
  51. Okulum sabah 8de baslayip aksam 5te bitiyor ve haftasonu dahil 7 gun okuldayim bu yuzden bu son bahsettiginiz 21 gun ust uste deneme cozme olayini gerceklestiremiyorum onun yerine okuldan eve donunce 40 soruluk turkce mat ya da sosyal mat denemeleri cozuyorum ayri ayri onerebilecegniz bisey var mi??

    YanıtlaSil
  52. merhaba ben yabancı dil öğrencisiyim. senenin başında çok sıktığım için şimdi denemede bile sıkılır oldum bunun için ne yapmalıyım .bir ikinci ise denemelerde türkçe den 35-36 matematikten 9-10 fenden 2-3net yapıyorum ama tarihim iyi değil ve sosyali batırıyorm son 25gün sosyal için ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  53. merabaa :) sizce şimdi yüksek net yapan biri sınavda düşürebilir mi yada şimdi düşük yapan sınavda yüksek yapabilir mi yani bu mümkün mü?

    YanıtlaSil
  54. Merhaba hocam , ben Anadolu Teknik Lisesi 10.Sınıf Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı okuyorum. Hocam dershaneye gitme şansım yok 12.sınıfta belki gidebilirim ancak bu yaz ve 11.sınıf nasıl çalışmalıyım en az 350 puan almak istiyorum. Hocam nereden program için yardım alabilirim nasıl verimli çalışılır. Lütfen cevabınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  55. hakan abi teşekkür ederim bilgilerinden faydalandık inşallah istediğimiz yerlere gideriz.Allah işini rast getirsin

    YanıtlaSil
  56. Hakan abi ben ygsnin yarisini bitirdim sayilir ama son sene calismaya biraktim bu sene de bi duzenli çalışmadim. Gunde 3 saat falan bakiyorum. Fem denemelerinde 280lerdeyim. 2 ay ygs konu calisip 1 ay da dediginiz gibi yapsam sizce 350den yuksek alabilir miyim?

    YanıtlaSil
  57. Hakan abi benim ygs yarim yamalak konulari son seneye birakanlardanim ve hala cok calisamayanlardanim sayisalim :D Gunde 3 saat falan calisiyorum zaman ygs denemelerinden falan ortalama olarak 270lerdeyim. Su 3 ay kala 2 ayini konu yaparak son 1 ayini dediginiz gibi yapsam sizce basarabilir miyim 350 ustunu?

    YanıtlaSil
  58. Merhaba,son bir ay net artışı için çok kısa bir zaman dilimi değil mi?

    YanıtlaSil
  59. Hocam çok güzel söylemişsin lakin benim durum vahim. Zinhar doğru dürüst hiç bakmadım konu anlatımlara.Hatta baya bi bakmadım.Şuan iki buçuk ay mı ne kaldı daha yeni dank ediyor bazı şeyler.çok geç kaldım çok.Sorumu çözeyim konu anlatımamı bakayım.Hangi derse bakayım.Bi insanın hiçbi dersimi iyi olmaz.Bi çizimim iyi onuda geliştiriyorum zaten.ama dersler dersler çok zor be hocam.Beynim algılamıyor.Ama istediğim bölüm içinde gerekli bir puan lazım.Ama genede yukarıdaki yazınızı beğendim.Eğer geçemezsem barajı geri döneceğim.Dönüşüm muhteşem olsa keşke.Değil mi? :D

    YanıtlaSil
  60. Hocam 1 ay var ve ben sanki son 6 ayda hiçbir şey yapmamışım gibi hissediyorum. Yazınızı da yeni gördüm. Hala çok fazla konu eksiğim var. Stres yapmaktan ne uyuyabiliyorum ne de yaptığım bi şeyden zevk alabiliyorum. Herkesin sana güveniyorum yaparsın demesi de beni çok boğuyor. Bundan sonra netimi ne kadar arttırabilirim ki diyorum çok az kaldı ve benim ders çalışma alışkanlığım yok. Şu an ortalama 120 lerde netim ama 140 olması lazım :(

    YanıtlaSil
  61. Merhaba hocam.ben son 55 gün kala calısmaya basladım.sadece ygsye giricem.geç kaldım çalışmak için.hızlı ilerleyebilmek için bazı derslerden kurs alıyorum.ygsden 270 den yukarı alsam benim için yeterli.düzenli çalışırsan yetiştirirsin diyolar ama emin olamıyorum.elimden geldigi kadar calısıyorum.sizce istedgim puanı alablirmiyim? Yani hiç bşi bilmeden denemeden 230 puan aldım.

    YanıtlaSil
  62. hocam bende sınva ygs hazırlanıyourm konuları bitirdim soru bankası elimde onlaarı bitiriecem son 40 gun için günde kaç deneme çözmem lazım 4 yeterlimi sizce ailemin yüzüünü kara çıkarmak istemiyorum gerçekten kazanmazsam çok üzülecem yardımcı olbilirmisiniz hocam

    YanıtlaSil
  63. Merhaba hocam ,ben su siralar ygs adina turkce 34-35net mat 24-25 sosyal denemeler arasinda 7-8 net fark oluyor birinde 21 ken digerinde 29 gibi cunku ben mezunum ve gecen sayisaldim bu sene tmye gectim ilk defa goruyorum ve denemede islenilen konu cikarsa yapabiliyorum sizce nasil yani sinavda ortalama kac net yaparim

    YanıtlaSil
  64. Merhaba ben türkçeden 30 üzeri, matematik ve fenden 15-20 net yapıyorum. Biyolojiye dokunmuyorum matematik netimide genelde geometri kurtarıyor, genel sorunum problemler. Çalışmaya asla başlayamıyorum, masamdaki kaynaklar, çalışmadığım konular hepsi kafamı karıştırıyor, hangisinden başlayacağıma karar veremeyince derstende soğuyorum bırakıyorum hemen. Sizce matematik ve fen netlerim için ne ilerlememi sağlar? Şu bir ay kala soru çözümünü nasıl ve hangi tür kaynaklarla daha verimli yaparım??

    YanıtlaSil
  65. hocammm lütfen yardımcı olun. ben sayısalcıyım ama fizik yapamıyorum. çok çalışıyorum. annem çok çalışmama kızıyor hatta. ama ben verimli geçtiğini düşünmüyorum ve çok KORKUYORUM.35 gün kaldı.daha altı yedi konu var çalışmadığım. çalıştığım konulardan soru çözeyim diyorum yok olmuyor yapamıyorum çalıştıktan sonra hemen unutuyorum ne yapmalıyım. lütfen yardımcı olun...

    YanıtlaSil
  66. hergün deneme yapıyorum özellikle fende çok hata yapıyorum bunu nasıl düzeltebilirim dikkat hatasından 1 2 deil 10 soruya yakın kaçıyor mattada basit işlem hatalarım oluyor bu yüzden 80 90 net arasında sayıyorum sürekli nasıl düzeltebilirim...

    YanıtlaSil
  67. Bende tm ogrencisiyim ve matematikten sadece 6-7 net yapıyorum durumum çok kötü ve gerçekten matematiği yapamiyorum bu şekilde sınava nasıl girecem? Bana bir fikir verirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
  68. Hocam 1 ay kaldı sence ham olarak 260 puan alınırmı ? Fenden 26 net yapabiliyorum genelde türkçeyi hiç denemelerde çözmedim üşeniyorum ama bikere 40 sorudan 32 doğeu yapmıstım geçen hafta . Matematiktede 18 net falan yapabiliyorm. Ama hocam ben halen korkuyorum . Denemelerde hiç çalısmamama rağmen 74 net atıyordum 32 si fen olmaknüzere geçen sene özellikle fizik biyoloji ful . Kimyagerle anlastm kimyada iyileştirmelere gidicem . Siz bana istediğim sorularda ren kısa zamanda yardm edin lütfen . Matematikte kesin bilinmesi gereken konular nelerdir . Birde sıkılmadan nasıl çözücem . Gwrçekten çok üşengecimmaşırrıı . Hayat yordu beni hocaö .

    YanıtlaSil
  69. 10 numara 5 yildizlik bir yazi.Mükemmel otesi.hocam bende mfciyim mat 32 33 31 turkce 30 ustu sosyal 25 29 arasi fen 30un ustunu goremedim daha surekli 10dan fazla yanlis var.Tabi 2 3 tanesi okuma ya da yanlis anlamadan gidiyor.Ben bu sene dershaneye yazilmadim kendi basima calistim netlerim en yuksek 122 107 arasi geliyor.bende aile baskisi var gecen seneden kotu yaparsam diye cok endise ediyolar benide strese sokuyolar.Fen net arttirma icin bir oneriniz var mi?

    YanıtlaSil
  70. Hocam sosyal bölümü tarih testinde numaralı sorulardan (I-II-III gibi) bu sorulardan çok yanlışım çıkıyor ve bir türlü yapamıyorum bir püf noktası yada onerebileceginiz bir şey var mı

    YanıtlaSil
  71. her denemede 220-230 puan aralığında alıyorum hep ygs de kaç puan alırım sizce ? :/

    YanıtlaSil
  72. merhaba ben sene başında 101 netle başladım su anda bayaa düşürdüm genelde 90 civarı yapıyorum ama bazen 75 bile oluyor ve moralim altüst oluyor bu benim ikinci senem ve gerçekten artık ne yapacağımı bilemiyorum öyle tıp hayalim olmadı hic ama diş hekimliğini çok isterdim.. denemelerimde kilit dersim matematik eğer matmatiğim kötü geçerse bütün denemem kötü geçiyor yani beni kurtaranda batıranda matematik ya çok bunaldım gerçekten evet ygs min kötü geçeceğini biliyorum ama netimide yükseltemiyorum lys mi çalışsam..matematikten ders alıyorum direkt trigonometriden başladık limit ve türev alma kuralları bitti yani ortalamanın biraz üstündeyim o kadar bide antep istiyorum antepte diş veya ftr evet asıl soru ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
  73. Alla alla millete bak herkes 140 150 netten bahsediyo zaten 160 soru var ben mi bu kadar salagım yoksa millet mi bu kadar zeki ağlıcam şimdi

    YanıtlaSil
  74. Hocam ,ben sayısal öğrencisiyim evde yaptığım denemelerde netlerim çok daha iyi oluyor dışarda kötü anlayabilmiş değilim sınava 25 gün kaldı ve mat 1 de hala sıkıntım var diğer dersler fena değil ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  75. Hocam geçen sene 70 bindeydim lys de şuan çalışmaya başlasam 20 bine cıkabilirmiyim

    YanıtlaSil
  76. Merhaba büşra ben Yıl 2016 :)) yazınızı buldum gerçekten çok güzel elinize sağlık ben 12.sonıf öğrencisiyim ygs ve lys ye hazırlanıyorum haliyle ve şuan sınava 21 gün kaldı ben 65 70 lerde net yapıyorum baya baya bi konu eksiğim var lys me daha güveniyorum ama artık o güvennim de yıkıldıt yıkılacak ben bu saatten sonra ne yapmalıyım ayrıca etüt merkezine gidiyorum ama yani neyse oralara hiç girmeyeyim ne yapmam gerekiyo yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ayrıca sayısalım

    YanıtlaSil
  77. Hocam sinava az kaldi netlerim hala artmiyor hocalar deneme zor ondan diyor sinava en yakin deneme hangisi sizce onu cozsem nasil olur

    YanıtlaSil
  78. Hocam ben 11.sinifi bitirdim simdi sıkı çalışmaya başlarsam doktorlugu kazanabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  79. Ben şuan başlasam çalışmaya sosyal hariç diğerlerin den 30 net yapabilir miyim? Nasıl çalışmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  80. Hocam ben sağlık meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim ben 11. ve 12. sınıfta sayısal dersleri(matematik,geometri,kimya,fizik,biyoloji) görmedim ve görmüyorum bu benim için çok büyük bir kayıp sözelim çok iyidir kimya ve fiziğimde fena sayılmaz ama bu iki yıllık kaybı nasıl telafi edebilirim nasıl bir çalışma programı önerirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Azazel. Malesef öyle bir durum var. Çalışma teknikleri kısmına bir göz atabilirsin. Özellikle "Aylık Planda İnce Noktalar" ve "Günlük Program Nasıl Yapılır?" yazılarını tavsiye ederim.

      Tabi ki yoğunluk eksik olduğun bölümlerde olmalı. Onun dışında spesifik olarak yapman gereken bir şey yok :)

      İyi çalışmalar.

      Sil
  81. Lütfen hocam bana yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  82. Hocam, ben hiç ygs ye çalışmadım yarın başlamayı da kesinleştirdim. Sınav gününe kadar sıkı çalışsam, dediğinizi yapsam yetişebilir miyim ? EDİT:400 puan almak istiyorum. İmkanı var mıdır ? Napmalıyım yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil
  83. Bes aydan az Bi zamanım kaldı be matematik bilgim sıfır en azından kolay soruları yapmak icin uğraş diyolar netler yükselsin diye sizce napmalıyım

    YanıtlaSil
  84. Sınava son bes aydan az zamanım kaldı matematik sıfır net digerleri orta derece matematiktigi bu bes ayda sizce yükseltebilirmiyim yada nasıl yükseltebilirim?

    YanıtlaSil
  85. Hocam kasım 22 de girdiğim denemelerde türkçe 26 net sosyal 10 net mat 35 net fen 30 net yapıyorum. Hedefim 160 ta 160 hedefimi gerçekleştirmek istiyorum ama coğrafya felsefe yapamıyorum. Sizce hedefime ulaşır mıyım nasıl çalışmalıyım netlerim şuan için iyi mi kötü mü orta mı ?( bu arada hedefim odtü mimarlık veya 9 eylül tıp ama ygs lys de türkiye derecesine girmek istiyorum)

    YanıtlaSil
  86. Hocam kasım 22 de girdiğim denemelerde türkçe 26 net sosyal 10 net mat 35 net fen 30 net yapıyorum. Hedefim 160 ta 160 hedefimi gerçekleştirmek istiyorum ama coğrafya felsefe yapamıyorum. Sizce hedefime ulaşır mıyım nasıl çalışmalıyım netlerim şuan için iyi mi kötü mü orta mı ?( bu arada hedefim odtü mimarlık veya 9 eylül tıp ama ygs lys de türkiye derecesine girmek istiyorum)

    YanıtlaSil
  87. Hocam girdiğim denemelerde türkçe 26 net sosyal 12 net matematik 35 net fen 30 net yapıyorum. Hedefim 160 net lysdede aynı şekilde fen lisesi öğrencisiyim. Takviye özel ders alıyorum her dersten ilk defa bu sene çalışmaya başladım sizce yapabilir miyim ve şuan yaptığım bu netler iyi mi kötü mü yoksa orta mı (üniversite olarak hedefim odtü mimarlık veya 9 eylül tıp)

    YanıtlaSil
  88. Hocam merhaba 12. sınıftayım tm öğrencisiyim sınava 92 gün kaldı, Türkçe, Sosyal derslerinde eksiğim yok fakat Coğrafya'dan tekrar yapmam gerekiyor gibi (konuları unutmuş olabilirim dönemin başında çalışmıştım) ama matematik için yoğun bir çaba sarf etmem gerekiyor. 20 Netin üstüne çıkamıyorum. Toplam 90-95 net bırakabiliyorum. 92 günde matematiği bitirme şansım var mıdır veya çalışmam ne kadar doğru olur ? Şuan yapmam gereken nedir ? Her gün düzenli paragraf-dil bilgisi-tarih-coğrafya çözüyorum ama matematik gerçekten sıkıntı yaratıyor.

    YanıtlaSil
  89. Hocam merhabalar. 12. sınıf öğrencisiyim Tm'den hazırlanıyorum. Sınava 92 gün kaldı. Şuan Sosyal ve Türkçe konusunda bir eksiğim yok sadece ufak tekrarlar yapmam gerekiyor. Fakat matematikte eksiklerim bayağı var desem yalan olmaz sadece 20 net yapabiliyorum ve 90-95 net üzerine çıkamadım. Sizce bu zaman zarfında ne yapmam doğru olacaktır ? Yani gün içerisinde sözel dersler için tekrar yapmak test çözmek dışında matematiğe çalışmalı mıyım yoksa sadece soru çözüp kafanı karıştırma diyenlere mi uymalıyım ?

    YanıtlaSil
  90. Merhaba 12 sınıf öğrencisiyim ve sağlık okuyorum bildiğiniz üzere temelimiz zayıf �� mesela ygs lys ye gireceğimiz halde matematik edebiyat derslerimiz yok. Buna rağmen hukuk istiyorum . Şuan netler Türkçe 27 sosyal 25 mat 13 . Ygs ye kadar sadce mat ta konu+soru çalışıp diğer derslerde soru çözmeyi dusunuyorum . Sizce ne yapmalıyım yardmci olur musunuz?

    YanıtlaSil
  91. Hocam ben bugune kadar fazla konu calismadim ama turkce ve sosyalda netim iyi ama fen bilimleri yapamiyorum. Fen bilimlerin konusunami calisayim



    YanıtlaSil
  92. Merhaba, öneriler harika... ben de 20 yıl aradan sonra tekrar üniversite sınavına girmeye karar verdim, baktımmki ilk sınav ygs mart ayında ve benim 2 ayım var. sonuçta sadece şansımı denemek istiorum bu sene vakit çok az çünkü hazırlanmak için. yine de sizden sans kısıtlı da olsa günü kurtarıcak tavsiyeleriniz neler olabilir diye sormak istedim ? çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  93. hocam iki ay kaldı ve benim netlerim dört denemedir düşüyor.her gün çalışıyorum bikaç konu eksiğim var o konuları çalışayım mı yoksa test mi çözeyim

    YanıtlaSil
  94. Peki ya daha hiç başlamadıysan konulara

    YanıtlaSil
  95. Hocam, ben sözel bi öğrenciyim matematik hiç yapmayı düşünmüyorum, ama problemlere baksam mı diyorum, sonra sizin yazınız geliyor aklıma, bir ay kaldı, zaman kaybı olur mu sizce,

    YanıtlaSil
  96. hocam benim 60 70 arası geliyo netlerim ankara hukuk istiyorum bu durum moralimi bozuyo tatilde 6 soru bankam ful bitti nasıl yükseltcem hergün aglamaktan gözlerim sisti uyumuyorum hic en uzun uykum 1 saat bana yardım edin lütfen en az 100 met yapmam lazım korkuyorum denemelerden ve sınavdan

    YanıtlaSil
  97. hocam ben ankara hukuk istiyorum denemelerde 60 70 net arası oynuyo hep tatilde 6 soru bankası bitirdim ama denemelerim cok düşük aglamaktan gözlerim sisti uyumuyorum calismak icin lütfen bana yardim edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar abartmana kendini paralamana inan değmez. Altı üstü bir sınav ve burada 3 5 puan fazla yapanlar "hayat boyu mutlu, başarılı" yapamayanlar da hayat boyu başarısız insanlar olmuyor Berkay. En kötü ne olabilir ki?

      Anadolu lisesine gideceğim deyip hiçbir liseyi kazanamayıp düz liseye gittiğim gün hem üzüldüm hem en kötü ne olabilir demiştim. Ortama adapte olunca hayallerimi kovalayınca oradan bile İTÜ'yü kazanabildim.

      İşin bu kısmını geçtikten sonra, şunları düşün. Soru bankasının sayısı sana güven veriyor ama o kitapları gerçekten hakkını vererek bitirdin mi düşün bakalım. Sonra o soru bankalarının zorluk derecesini ve denemelerdekini karşılaştır.

      Gözünden kaçırmak istediğini tahmin ettiğim bir durum daha; Eğer denemelerde 60-70 yapıyorsan gözardı ettiğin birçok konu var demektir. 100 tane soruyu bilgi ya da dikkat eksikliğinden kaçıramazsın. E yani tüm konuları bitirmemişsin. Tüm konuları bitirip bolca pratik etmeden de yüksek netlere ulaşamaman gayet normal.

      Kalan zamanı en iyi şekilde değerlendirmelisin. Detaylı stratejiler için blogu biraz kurcalayabilirsin.

      Sil
  98. Hocam bir sınav öğrencisi olarak konu çalışmayın kısmını eksik görüyorum. İnsan girdiği denemelerde eksik oldugu konuları görüp yapamadıkça morali bozuluyor. Ayrıca ygs de sorular çok ağır gelmiyor. Örneğin kaldırma kuvvetini hiç bilmiyorsam bir gün içinde konusunu çalışıp sorusunu çözersem çıkacak en azından ygs için söylüyorum o konuda çıkacak soruların %80 ini yapabilirim. Çünkü bunu çevremde yaşayanlar oldu hiç bakmadığı konudan çok basit sorular geldi çok pişman oldular. Son 40 gün ve bence konuda çalışılır soruda çözülür. Bazen bir tanım bir soru demektir. Hocam benim görüşüm böyle belkide yanlıştır. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  99. Hocam ben suan 90-100 arasi net yapiyorum sosyal netim 20 sizce eczaciliga gidebilirmiyim ne olur yardimci olun son bir ay kaldi ve bu dusunce yuzunden calisamiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Münevver eczacılık sıralamaları ve puanları hakkında bilgim yok. Biliyorum, "evet" ya da "hayır" şeklinde bir yanıt bekliyorsun ama bu yanıtı kimse veremez. Daha gerçekçi bakarsak olaya, şuandan itibaren nasıl çalıştığına bağlı olarak "evet" ya da "hayır" diyebiliriz ancak. İstediğin üniversitenin sıralamasına, oraya girenlerin puanlarına bak ve şuanda kaç puan yaptığınla kıyasla. Aradaki farkı kapatana hatta biraz da açana kadar çalışmaya devam.

      Sil
  100. ben mezun öğrenciyim netlerim 100-120 arası konularımın çoğu bitti.fizikte optik dalgalar ve elektrikte biraz eksiklerim var.Ama çok kaynak bitiremedim şu ana kadar ve bu beni strese sokuyor.lYS de başlayamadım daha ve hedefim ilk on bin ya da ilk on beş bin sizce bu ay biraz yüklenirsem mümkün mü?

    YanıtlaSil
  101. merhaba ben sınava hazırlanmaya biraz geç başladım yani fizik kimya biyoloji daha hiç başlayamadım acaba sadece test çözerek konuyu kavrayabilirmiyim fen bilimlerinden 10 net çıkarabilirmiyim tesekkürler.

    YanıtlaSil
  102. Merhaba hocam. Verdiğiniz bilgiler oldukça fayda sağlıyor. bu konuda teşekkür ederim. ben bir sözelciyim. konularımı bitirdim. yaptığım denemeler 60 ve üzeri. ama dersanede yapılan denemelerde 50 geliyor genellikle nasıl yorumluyorsunuz bu durumu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Metin. Bu bariz olarak denemelerin zorluklarının farklılığından kaynaklanıyor. Bunun yanında farklı soru tipleri sınavları hazırlayan kişilerin farklı olması ya da bir gün dikkatsizliğinin daha çok olması başka bir gün odaklanmış olabilmen vb. bir sürü etken var.

      Netlerin farklı çıkması bir bakıma iyi bir şey. Ne kadar farklı kaynaktan deneme çözersen zamanla farklı tip denemelerde nerelere kadar çıkabildiğini görme şansın olur.

      Bol şans :)

      Sil
  103. Merhaba size özelden yazmıştım fakat burdan yazma imkanını daha yeni buldum
    Genel olarak matematik kimya ve fizikte sene başını iyi geçiremediğim için çok çözemedim .test çözme açısından pratiğim az oldu.Özellikle kimyayı boşladım .
    Geometride de eksik olduğum konular var . Mesela analitik ve analitik için sene başında bir soru bankası almıştım onu adam akıllı çözemedim ki analitik bol soru çıkan bir yer.
    Daha deneme çözmeye de başlayamadım .Konularda kendimi tam hissetmiyorum ve özellikle matematikte pratiğim az olduğundan geç kalmış gibi hissediyorum.
    Şuan 90 net civarı yapıyorum ve istediğim yer 120 net istiyor.
    Yapacak çok şeyim var ve nasıl yapsam bilemiyorum.
    Özet olarak sormak istediğim :
    Matematikte bi kaç konu dışında neyden eksik olduğumu bilemiyorum panik oldum anlayacağınız. Boş sorubankalarım var nasıl bir yol izlesem bilmiyorum.Mesela dediğim gibi örneğin analitik konusunda eksiğim ve bir soru bankam boş
    Sosyal coğrafya ve felsefeye önem veren biriydim ama onları boşladım bir süre sonra şuan eksik konularım var

    Konularda 0'ım demiyorum ama panikten ne yapacağımı bilemiyorum eksik hissediyorum kendimi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakin ol İpek. Konuları bitirip de eksik hissetme sebebin bolca soru bankası ve deneme çözmemiş olmandan kaynaklanıyor.

      Bundan sonrası için iki ihtimale bir bakalım:
      1- Eksik konuları bitirmeye çalışır kalan günlerde soru çözersin. -> Öğrencilerin %95'inin yaptığı şey.
      2- Her gün bir deneme, bir branş denemesi çözer kalan vakitte bitirebildiğince konu bakarsın. -> Öğrencilerin %5'inin yaptığı şey.

      Öğrencilerin çoğu ilkini yapıyor çünkü "konu eksiğim var bitirip denemeye öyle geçerim" deyip de konu bitirdiklerinde bir de bakıyorlar ki hiç vakit kalmamış. YGS'ye 15 gün kala deneme çözmeye başlamakla 20 gün kala başlamak arasında muazzam fark var.

      Sen ikincisini yap. Her gün 10'da denemene otur, tek seferde bitir. Yanlışlarının doğrusunu öğren. Eksik hissettiğin bir branştan minimum bir deneme çöz. Kalan vakitte 1 konu, genel tekrar testleri vb. çöz. Bir ayrıntı daha, bu konu çalışmalarını tüm eksik konularını kapsayacak şekilde yapma. 20 konu eksikse en soru çıkan ve en anlayabileceğini düşündüğün 5'ini seç onları bitir ve kalan günlerde hep soru çöz.

      Başarılar.

      Sil
  104. Hocam ben su zamana kadar ygs calistim cunku bolumum ondaydi kaldirilinca lys calismak zorunda kaldim.Ocak ayindan beri calisiyorum sizce bastan alsam yum konulari yetisir mi ben sozelciyim..

    YanıtlaSil
  105. Hocam benim bolumum ygsden aliyodu simdi lysye gecti.Su zaman kadar hep ygs calistim ama arada hep edebiyat calisiyodum.Sizce yetisebilirmiyim hazirana kadar?Ben sozelciyim bu arada...

    YanıtlaSil
  106. Merhaba ben ilahiyat istiyorum ama 40-45 net arası yapıyorum.Çok çalışıyorum ama en yuksek 67 net yaptım sizce su 14 gunde ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
  107. Merhaba ben ilahiyat istiyorum ama.40-45 arası net yapıyorum en fazla 66 net yaptım ama bir türlü yukselemıyorum ne yapmam lazım su 14 gun icerisinde

    YanıtlaSil
  108. Lys te nasil calismaliyim

    YanıtlaSil
  109. LYS'ye 2 ay kaldı ve neredeyse doğru düzgün bişey bilmiyorum. Dershaneye vs gitmiyorum sizce nasıl çalışmalıyım yetiştirir miyim?

    YanıtlaSil
  110. Merhaba hocam.Lys 5 dil öğrencisiyim.Çalışıyorum fakat gramer konusunda çok sıkıntı çekiyorum.Çeviri sorularında sıkıntım yok çoğunu yapıyorum.Fakat paragraf ve cümle tamamlama sorularında çok zorlanıyorum ve gramer sorularında.Özellikle paragraf sorularını nasıl çözmeliyiz.Bunun bi tekniği yolu var mıdır bi yardımcı olur musunuz.Ek olarak en düşük 29 en yüksek 48 net yaptım.Bu neti 60 a çıkarmak ve iyi bir üniversite kazanmak istiyorum.Lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Lys 5 dil soruları hakkında pek fazla tecrübem yok, ancak ingilizce konusunda iyi olduğumu söyleyebilirim. Bahsettiğin soru tarzı hakkında detay verirsen yardımcı olmaya çalışırım :)

      Sil
    2. Şöyle diyeyim her konuda sıkıntım var genel olarak paragraf sorularını yapamıyorum çok zorlanıyorum anlmakta bunun bi tekniği var mıdır ?

      Sil
    3. Yani bahsettiğim soru tarzı şöyle kelimeleri kolay anlaşılıyor kolay çevriliyr fakat yorumlayamıyorum

      Sil
    4. Paragraf soruları için en iyi tavsiye, karmaşık metinleri okumaaya alışmaktır. Paragrafta sorun varsa muhtemelen ağır dilli romanları okumuyorsundur. Bu harika şekilde yardımcı olurdu ancak şuan yeterince vakit yok. Burada kilit nokta, karmaşık metinler olduğu için yapabileceğin en iyi şey, olabildiğince çok "çözümlü soru" inceleyerek çokça soru çözmek. Bir de, anlamadığın soruları bir hocanın yardımıyla öğrenmek de çok yararlı olur. Hocanın soruyu çözüş biçimini öğrenmeye çalışırsan soruları daha rahat yapabilirsin.

      Sil
  111. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  112. hocam son 4 ay kala konularım fazla yetıstırebılır myım pekı tm ogrencısıyım

    YanıtlaSil
  113. hocam sınava 4 ay kaldı basladım cok sukur yetıstırebılırmıyım gunde 10 saatten fazla calısırsam ve tm ögrencisiyim

    YanıtlaSil
  114. Bir ayda konularım nasıl bitecek😣😣

    YanıtlaSil
  115. Konularım bu bir ayda nasil bitecek😣😣

    YanıtlaSil