2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

28 Temmuz 2016 Perşembe

Sınava Hazırlanma Derlemesi

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Ders Çalışma
GÜNCELLEME: Sınavda istediğin sonucu alamadıysan sorun değil, buradaki yazılar sayesinde sınav hazırlığına nasıl başlayacağını, nasıl program yapacağını ve motivasyonunu nasıl koruyacağını öğrenebileceksin :) Unutma, blogtaki diğer yazıları da okuyarak sınav başarını daha da yükseklere çekebilirsin.

Sınavı Yerim'in bu özgün 78. yazısında, sınav hazırlığına başlangıç ile ilgili yazdığım yazılardan bir derleme bulacaksın.


ÇALIŞMAYA HAZIRLIK
Öncelikle, başlarken bir isteksizlik hissedeceksin, şuanki alışkanlığın ve çalışmak istediğin süre arasındaki farkı düşündükçe canın sıkılacak. O yüzden öncelikle Başlangıç Sendromu'nu tanımalı ve onu düzeltmelisin.
Onu düzelttikten sonra Günlük Program Nasıl Yapılır? yazısına uygun olarak ciddi hazırlıklara başlayabilirsin.
Bu sırada elbette Sınav için Kitap Tavsiyelerine ihtiyaç duyacaksın. Her yıl yeni kitaplar çıkar fakat sana en uygun olan kitaplar elbette vardır.
Bu arada değişik öğrenme stilleri uygulama adına Öğrenirken Yaratıcılığını Arttır yazı dizisini okuyabilirsin.
Günlük programı öğrendinse bir de Aylık Ders Programı Nasıl Yapılır'ı öğrenmelisin.




KİTAP OKUMA
Klasik Kitap Okumanın Faydaları yazısından kitap okumanın sınav açısından önemini öğrenebilirsin.
Bu sırada Sınava Faydalı Kitapları okuman senin hem sınav hem kültürel açısından gelişmeni sağlayacaktır.


TEKNOLOJİYİ AVANTAJA ÇEVİRME
Sınava çalışırken her konudan soruların olacak ve bir yandan da eski alışkanlıklarından en zararlısı olan telefonu, sınav aksatan şekilde değil sınav odaklı kullanmayı Telefonunu Sınav Telefonuna Dönüştür yazısından öğreneceksin.
Aynı şekilde 3 Beyaz yazısından Televizyon ve Bilgisayar ile ilgili olarak da birtakım faydalı uygulamalar öğrenebilirsin.


OKUL ve DERSHANE
Yaz sonuna doğru dershaneye kayıt olmalı mıyım diye düşüneceksin. Dershane Gerekli Mi? ve Mezunlar için Dershane Gerekli Mi? yazılarından mutlaka öğreneceğin önemli bilgiler vardır. Bu yazıdan sonra farkına varacağın gibi bütün öğrenciler birbirinden farklı olduğu için herkesi bir kalıba sokmaktansa en uygun kararı sadece kendin verebileceğin için basmakalıp cümleler yerine bu tür rehberlik yapmak, senin sorumluluk almanı, dolayısıyla sınavı daha da ciddi düşünmeni sağlayacaktır..
Okul ile birlikte Okul & Dershane & Özel Ders Dengesi'ni kurmak bayağı zor olacaktır. İlgili yazıda sana bu konuda yardımcı olmaya çalıştım.
Okul başlayınca hem okul hem dershanede zaman zaman arkadaşların senle açıkça kıyaslama yapacak. Bunun etkilerini Kıskanç Arkadaş yazısında inceledim.
Dershanede arkadaşlarının birbiriyle ve seninle kıyas yapacağı gibi hocalar da 12. sınıflar ile mezunları kıyaslayacaktır. Bununla ilgili 12. Sınıflar vs Mezunlar yazısını okuyabilirsin.


Sınavı Yerim ile yeni tanışmış arkadaşlar için nasıl bir öğrenci olduğumu  şuradaki yazıdan kısaca öğrenebilirler. Benim yazın nasıl çalıştığımı ise şuradaki yazıda anlattım.
İyi çalışmalar :)
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

9 yorum:

  1. Merhaba.Ben kolej mezunuyum.Bu yıl sınavım çok kötü geçti heyecanıma yenik düştüm sınavda haliyle puanlarda istediğim gibi olmadı.Puanm istediğim gibi olmasada gelen yerler ile tercih yapmak istemedim okuldan da iyi bir puan geliyordu bunları en iyi şekilde değerlendirmek için bir yıl daha denemeye karar verdim.Ben mf öğrencisiyim fiziğim hariç diğerlerini kısmen yapıyorum yalnız fiziğim çok kötü bir mimarlık inşaat müh için yapmam gerekiyor.Fakat lise hayatım boyunca hiç yapamamışımdır önyargıda var aslında nasıl yaparım çok zor gibisinden.Dershaneyede yazıldım bu yıl hocaları ile daha önceden bir tanışmışlığım olmadığı içinde korkuyorum sayısal dersler adına bana yeterli olabileceklermi! Mezun olunca çevrendekilerin senden beklentiside yüksek oluyor. Sizce ne yapmalıyım bana yardımcı olabilirmisiniz? Ve fizik adına kitap önerebilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocalarla ilgili, onların dersine giren öğrencilerle konuşabilirsin. Nasıl çalıştığımı, sizin nasıl çalışabileceğinizi blogda uzun uzun anlattım. Kitapla ilgili olarak Kitap Tavsiyesi yazısına göz atabilirsin.

      Sil
  2. Merhabalar size bir sorum olacak,Ygs kaç ayda biter sıkı bir çalışmayla ? Ben bazı nedenlerden dolayı çalışmalara geç başladım Ekim'de başladım ancak bitirememe korkusu oluşmaya başladı ne öneriyorsunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bir genel (aylık) program yap, her konudan ne kadar temelin olduğuna göre yetişip yetişmeyeceğini, hangi konuları önce bitirmen gerektiğini görebilirsin. Aylık Program ile ilgili bir yazım var, sağ üstteki kutucuktan arayarak bulabilirsin, iyi çalışmalar.

      Sil
  3. Haftalık program yapıyorum ama aylık program yapmamıştım şimdi bakarım o yazınıza teşekkürler.Bi de günlük 6 saat çalışma yeterli mi sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun en güzel cevabı "programı yapınca net bir şekilde görürsün". Ama genel olarak 5-6 saat ortalama gayet iyi. Gün gelir -programı bitirmek için- daha fazla çalışırsın, gün gelir biraz daha az çalışırsın ama ortalama 5-6 saat ideal diyebilirim.

      Sil
  4. merhaba.bnm şuan da 5 devamsızlığım var nasıl kullanmalıyım? ygs den önce kaç gün kullanayım? bide lys için de ayrımalıyım devamsızlığı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkünse kullanma, LYS'den önce kullan hatta iki LYS arası kullanırsan çok mantıklı olur. YGS'den önce illa okula gitmemek istiyorsan da hocalarınla durumu konuş derim. YGS'den önce devamsızlığı harcarsan LYS'ye gireceğin zaman buna pişman olabilirsin, o yüzden en iyisi iki LYS arası.

      Sil
  5. merhaba seni ve blogunu biraz geç keşfettim ama ygs ye tam 39 gün var ve bunun öncesinde tabi ki çalıştım ama kendimi eksik hissediyorum lys de mat da 6 konu bitirdim organiği yarıladım 2 sistem bitirdim falan sence eksik olan? ne yapmalıyım? tavsiyelerini bekliyorum

    YanıtlaSil