2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

18 Temmuz 2016 Pazartesi

2016 LYS Sonuçları Açıklandı!

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →

Bağlantıdan sonucunu görebilirsin: https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4113


Sonucun nasıl geldi? Beklediğin sıralamayı elde edebildin mi?

Birlikte düşünelim :)
Sınavı-Yerim Anketini doldurmayı unutma: TIKLA
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

17 yorum:

  1. Öncelikle merhaba. Ben böyle bir blog olduğunu maalesef yeni öğrendim belki daha önceden öğrenmiş olsaydım şuan bu durumda olmazdım. Dün sınav açıklandı ve ben hiç beklemediğim bir sonuçla karşılaştım. Yani en kötü şuraya giderim dediğim hiç bir yere gidemiyorum. YGS sıralamam 25 bindi LYS ile 30 bine geriledim. Dönem başında İTÜ İşletme Mühendisliği istiyordum ama açıkçası zamanla başka alternatifler de buldukça hedefimi düşürdüm. Maalesef bu yüzden böyle oldu galiba. Şuan mezuna mı bıraksam yoksa hiç daha önceden düşünmediğim üniveristeleri mi düşünsem diye arada kaldım. Ama mezuna bırakırsam da bu sene yaptığım hataları yapmayacağımı düşünüyorum. Sadece tek bir hedef üzerinde odaklanıp çalışacağım bu sefer. Sizce gerçekten bu yapılabilir mi?
    Şuan mezuna kalmak daha sıcak geliyor çünkü yaklaşık 1 aydır hiç ders çalışmadım ve bir şekilde o tempoyu, zor geçen zamanları unuttum. Bu durum aklıma gelincede birden acaba başladıktan sonra hırsım ve özgüvenim kaybolur mu diye korkmaya başlıyorum. Çünkü genelde başladığım işe öncelikle büyük yoğunluk verip sonradan bu yoğunluğu azaltan biriyim maalesef. Bir yandanda belki duymuşsunuzdur bir çok konu müfredattan kaldırıldı ama yeni nesilde baya çalışıyor açıkçası buda biraz tedirgin ediyor. :D
    Şuan ailem yani hangisini istersen modunda istersen bir dahada deneyebilirsin diyorlar. Benim şuan için kendime güvenim var ama dediğim gibi hep bu güvenle devam edebilir miyim acaba sizce ne yapmalıyım önce bunu sormak istiyorum. Bir de siz mezunken neler yaşadınız yani ruhsal durumunuz nasıldı ve nasıl ders çalıştınız? 12 sınıfta yaptığınızın üstüne nasıl bir çalışma izlediniz? Bunları merak ediyorum cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sinem. Sorunu başka yerden sorduğun için orada cevapladım. Blogu duyurmak konusunda sizden isteğimi tekrarlıyorum. "Blogu yeni öğrendim" dememek için lütfen arkadaşlarınızı blogdan haberdar edin (sadece en sevdiklerinizi :)).

      Sil
    2. Sinemcim belki itude bir bölüme girip 2. Sene işletme müh. Geçiş yapabilirsin detaylı bir araştır. Hakana sorabilirsin, tahminimce o biliyordur. Başarılar dilerim.

      Sil
  2. kütahyada mı oturuyodun ve simav cumhuriyet lisesine mi gittin ?

    YanıtlaSil
  3. Abi 7900 olan ygs sonucum 40 bin geldi tıp istiyorum ve kalacağım mezun süreci nasıl olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mezun süreci derken neyi kastettiğini anlamadım. Biraz detaylı konuşursan yardımcı olabilirim.

      Sil
  4. size nasıl ulaşabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınavla ilgili sorularınız için
      *buradan,
      *Sınavı Yerim Facebook sayfasından,
      *Hakan Eröztekin Google+ profilimden(linkleri menüde var);
      Sınav ve ders harici kişisel konular için Hakan Eröztekin facebook profilimden
      *ve yakında duyuracağım kişisel web sitemden ulaşabilirsin.

      Sil
  5. mf3 sıralamam 21K tm sıralamam 20K hep tıp düşünüyordum ama şimdi gelmiyor hukuk yazmalı mıyım yoksa 1 sene daha kalıp tıp için hazırlanmalı mıyım? ygs de 15k idim. ama ygs den sonra çok çalışamadım ve sıralamam düştü ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Medine. Önce bütün her şeyi bir yana bırak. 35 yaşına geldiğinde doktor mu olmak istiyorsun hukukçu(avukat) mı? Sınav konusunda her şey istediğin gibi gitseydi hangisini tereddütsüz seçerdin? Diyelim ki doktor olmayı seçtin. Peki hiçbir şekilde doktor alımı olmasaydı, doktor olacağın zamanki memnuniyetle hukuk okumuş biri olmayı seçer miydin? 35-40 yaşına geldiğinde ah tıp okumak vardı der miydin?
      Bu sorular kariyer geleceğin üzerine cevaplayabileceğin en önemli sorular.

      Önce bu sorulara cevap ver, sonrası daha kolay gelecek. Kendine zaman tanı, karar verirken acele etme.

      Sil
    2. Hiçbir şekilde doktor alımı olmasaydı tip secmezdim, is imkanlari iyi olmasaydi hukuk da secmezdim. İkisinde de mutlu olacağımı düşünüyorum. Ama aynı zamanda da ikisinde de mutsuz olacağımi düşünüyorum. Karar veremiyorum.

      Sil
    3. Bu dönemlerde böyle hisler yaşaman doğal. Bugün meslek seçimi üzere bir yazı yazdım taze. Seçiminde yararlı olacağını düşünüyorum. Anasayfadan ya da tercih kategorisinden yazıya bakabilirsin.

      Sil
  6. ben sayısal mezunuyum ama hep hukuk mu sayısal bir bölümmü diye arada kalarak sınava girdim bu sene. Ve sonuç maalsef beklediğimden daha kötü geldi. Mezuna kalıcam bu kesin, ama tm den hazırlanma gibi bir düşüncem var. Bu süreçte ygs bazında fen derslerimi de aksatmamak istiyorum. sizce tm olarak hazırlansamda ygs için fen tekrarı yapmalımıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Önce istediğin mesleğe tam olarak karar vermelisin. Az önce "Hangi Mesleği Seçmeliyim?" yazısını paylaştım, bakmadıysan bir göz at :)

      Eğer hukuk için hazırlanacaksan elbette ygs derslerinin tamamını iyi bilmelisin. Sayısala yatkın olduğunda banko puan olur.

      Sil
  7. Ben bu sene tercih yapmayacagım .tıp istiyorum.bu sene YGS sinavim lys sinavima göre daha iyi geldi.bu yaz YGS calisip ekimden sonra mi lys calissam.yoksa ikisini birden mi götürmeye calissam hangisi benim için daha iyi olur.planimi nasil yapmaliyim.lys ile YGS dengesini nasil kurmaliyim.deneme çözmeye ne zaman baslayamaliyim.lys de eksigim daha çok baktigimda ne yapmaliyim??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Sorularının her biriyle ilgili detaylıca yazılar yazmıştım. Burada yazacağım kısa cevap yerine blogu kurcalayıp o yazıları bulursan senin için daha yararlı olur.
      Sınavdan yeni çıktığın için hem YGS hem LYS çalışman iyi olur. Sadece YGS ya da sadece LYS yaparsan bildiklerini unutabilirsin. Deneme çözmelerine de haftalık olarak devam etmeni öneririm. Önceliği bildiğin değil eksik olduğun konulara ver. İkisini beraber sene başına kadar götürürsen iki sınavının da konularına bayağı hakim olursun.

      Başarılar.

      Sil