2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

7 Ocak 2014 Salı

Sınava 3 Ay Kala Nasıl Çalışılır?

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
YGS'ye 3 ay kaldı
Biliyorum şu yazıyı okuyana kadar bir başlıkta, 3 tane de resimde olmak üzere 3 kere 'üç ay' okudun, amacım seni kaygılandırmak kesinlikle değil, böyle bir şey yapmayacağımı biliyorsun :) Amacım başarı elde edeceğimiz o sınava ne kadar kaldı aklına yerleştirmek.

Önce "Moral ve Motivasyon" kısmına bakalım. Moral ve motivasyon kazanmak için nelere yapabileceğini buradaki yazımda anlatmıştım, bu sefer ise arkadaşlarındaki değişim ve sana etkisi üzerine konuşacağım.


Moral ve Motivasyon
Bugünlerde ve ilerleyen günlerde olacak değişim şudur, hocalarınız sınav üzerine daha fazla konuşma yapmaya başlar. Arkadaşların sınav eksiklerinden daha çok bahseder. Kaygılı arkadaşlarını geçtim, diğerlerinden bile kaygılı olanlar çıkıverir. İşte, tüm samimiyetimle söylüyorum sınav son aylarda kazanılır. Çünkü, hedefindeki neti yapacağın gün geldikçe çevrende kaygılananlar olacak, kaygı yarı-bulaşıcı bir şey olduğu için de seni etkilemesi muhtemel, işte bugün bu durumu anlatıyorum ki buna karşı hazırlıklı olasın :)

Her gün gördüğün, en az senin kadar iyi olan, denemelerde netlerinizin birbirini kovaladığı o sınıf arkadaşının düştüğünü göreceksin 'ben deneme çözmeyi bıraktım' hatta 'ben seneye bıraktım' cümlesini de duyabilirsin. Hiç şaşırma. Dersini dinlediğin rehberlik hocan, 'Gençler. Netleriniz neden az? Neden daha çok çalışmıyorsunuz, sınavı umursamıyor musunuz?' seslenişlerini yapacak sınıfa. İşte dediğim an tam bu an, kendine olan inancının etkisinden bahsediyordum ya, işte bu günlerde sadece ona sarılacaksın.

Aile desteği de önemli, biliyorsun ve biliyorum. Ama bazen aileleriniz sizi kaygıya itiveriyor; isteyerek veya istemeden. Onların güveni olduğunda çok iyi, ama olmadığında da kendin için sınava girip kazanacaksın. Tam tersi durumda, sizi yanlış gidişatınızdan da kurtarabiliyorlar. Ben ikinci senemde tekrar YGS'ye girmeden bir hafta önce akrabam bize gelmişti, genelde odada olduğumdan arada bir mutfağa giderdim. O gün de açmış 5 saat bilgisayar oynamıştım, tüm suçluluk duygusu üstümdeyken odadan çıktım; bir baktım içeride konuşuyorlar, dinlemeye başladım onlara hissettirmeden. Akrabam benim ders durumumu sordu ve şu cevabı aldı ailemden, "Tekrar hazırlanıyor, pek çalışmıyor son günlerde ama kendisine güveniyor, bakalım.."  Bunu duyduktan sonra gittim banyoya yıllar sonra tekrar ağladım, geçtim ayna karşısına ve yemin ettim, "Sen önemsemiyorsun, bu sınavı kendin için değil onlar için kazanacaksın."  Bu inançla girdikten sonra 49 binden 3 bine çektim. İlk sene bende eksik olan inanç buydu, kendine güvenmek ve yaptığının farkında olmak; yani "Üniversiteyi istemek ile Üniversiteyi haketmenin farkı"nı öğrenmek 365 günüme mâl oldu.

Bunları anlatma sebebim canını sıkmak değil sadece sınavın en çetin koşullarını son aylarda yaşayacağın gerçeğini fark etmeni sağlamak. Bazılarınız hala tam farkında olmayabilir onların farkındalığını arttırmak, bunun farkında olanları da olası tehlikelere karşı uyarmak amacım. Bununla birlikte çalışma sistemine de gereken önemi vermelisin.

Sonuç olarak, YGS de LYS de son aylarda kazanılır. Bu ayların değerinin, kıymetinin farkında ol ki önündeki uzun yaşamında hangi okulda okumuş olacağını sınav yerine sen belirle.


YGS'ye 3 ay kala LYS
Ben dahil birçok öğrencinin sınav sonrası aklından şöyle bir cümle geçmiştir "Keşke YGS'ye kadar YGS değil, biraz da LYS çalışsaydım."

Bugüne kadar LYS çalışmamış olabilirsin, ama bu normal bir durum, değil mi? Çünkü, bu sene başladığını hesap edersek, Eylül-Ekim-Kasım-Aralık ayları temel olan YGS konularıyla geçti. Konu sayısının çokluğunu da göz önünde bulundurursak yaptığın doğruydu. Ama bugünden, tam bugünden itibaren Şubat 23'e kadar LYS'deki derslerinin en kritik konularını seçip onları çalışmalısın. Tavsiyem, YGS'de zaten olan konular değil, çok soru çıkan ve/veya hiç çalışmadığın konulara çalış, inan bu ekstra çalışma YGS'den sonra sana çok olumlu yansıyacak, ben ikinci sene bunu yaşadım biliyorum, o yüzden sana bunun garantisini verebilirim :)

%50 YGS %50 LYS şeklinde gitmelisin ve toplamda %70 konu ile %30 soru dağılımını yakalamalısın. Soruları ne zaman, ne kadar çözeyim dersen; Konu anlatımlı kitabının sorularını çöz, netlerin iyiyse testlerde, yeterlidir. 1 hafta içinde o konudan sadece 1 test çöz, ama bunu mutlaka yap. Bak, tekrar yap tekrar konu çalış diye cümle kurmak şu bloga yazmak istediğim en son cümle. Çünkü çalışmayı ne kadar sevsem de en sevmediğim şey, TEKRAR. O yüzden sana tekrar yap derken, o konuyu baştan sona tekrar bitir, sonra onunla ilgili 90 soru çöz falan felan demeyeceğim :) Çünkü, en az bunun kadar etkili olan bir tekrar sistemi benimsedim ve gayet de başarılı oldu. Bir sonraki paragrafta bahsedeceğim. Burada ise soru çözümü hakkında bir not daha söyleyeceğim. İlk iki testi konu anlatımına bakarak çözdün, üçüncü testi bakmadan çözdün fakat netlerini beğenmedin. 3 durum var; Netler beklediğinden çok düşükse daha çok 'çözümlü örnek' bak, netler beklediğinden biraz düşükse başka bir kitaptan istediğin neti yakalayıncaya kadar 2-3 test çöz, netler beklediğin gibiyse o konu için çalışman tamamdır, sadece tekrar testi çözmen yeter.

Konu Tekrarı Nasıl Yapılır?
Konu tekrarı, belirttiğim gibi, o konuyu baştan bitirip veya başka kaynaktan tekrar bitirip üstüne soru çözülerek olmaz. Çünkü bu yöntem; Sıkıcıdır, Etkili değildir ve Zaman Kaybıdır. Belki daha önce beni bir şeye bu kadar karşı çıkarken bulmadın çünkü tekrar, çalışmada en sevmediğim kısım. Peki, ben nasıl yaptım?
Konu çalışırken o sayfada önemli/unutulabilecek detay varsa onu sayfanın üstündeki boş kısma yazdım, bir formül olabilir bu mesela. Sonra test çözdüm, testlerde en çok baktığım yer ise konu üstündeki notlardı. Tekrar yaparken ise direkt teste daldım, ha, hatırlayamadığım bir şey olduğunda sadece o notlarıma bakmak yetti. Bunu çoğu derste böyle yaptım. İstisna olarak, biyoloji ve tarih gibi biraz daha sözel derslerde ise kritik cümlenin defalarca altını çizdim, cümle başına yıldızlar attım maksat sayfadaki önemli noktalara gözümün çarpmasını sağlamaktı.  Ek olarak, konu ağır geldiğinde ve aldığım/alacağım notlar çok fazla ise ayrıca bir kağıda özenle yazar o kağıda bakarak çözerdim ilk testleri.

 Böyle bir tekrar yaparsan, hem dersten sıkılmazsın, hem de çok pratik bir hatırlatma yapmış olursun. Şu formülü kurabiliriz; TEKRAR = Konuya 5 Dakika Göz Atma + Bir kaynaktaki soruları bitirme
İşte, kalan kısıtlı zamanda kullanabileceğin en etkili tekrar yöntemi. Bunu, bitirdiğin her konu için yap. Ve arada bir aklına gelsin, hmm "Hücre Bölünmeleri" ben bu konuda Mitozun Mayozdan farkını hatırlıyor muyum, bir düşüneyim, pek değil, o zaman bu konudan soru çözeyim. Biyoloji çalışırken bunu fark edebilirsin, anında birkaç test çöz, en güzel tekrar işte.

 Sorularını yorum olarak atabilirsin :)
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

103 yorum:

  1. öncelikle teşekkürler hocam.
    çok iyi yazı.
    Allah başka dert vermesin.bende en son ne zaman ağladığımı unutmuştum bundan 5-6ay önce.yani en son 1.sınıfta falan ağlamıştım.sonra düşünmüştüm kendi kendime ağlayınca neler hissidyosun acaba diye.Allah görüyo işte bi ceza geldi bana.demek ağlamayı merak ediyosun diye al sana ağlama.hastanelik oldum yemin ediyorum:)
    kalın sağlıcakla..

    YanıtlaSil
  2. Hocam öncelikle merhaba.
    Bu blogu şimdi buldum ve süper yazılar var fakat ben 8.Sınıf öğrencisiyim ve girdiğim TEOG sınavından sonra kendimi derslere verememeye başladım . Açıklarım çok fazla ve bu açıklarımı nasıl kapatırım lütfen sizden cevap bekliyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük Program Nasıl Yapılır? yazısına göre bir program hazırlayarak açıklarını kapatabilirsin :)

      Sil
  3. Merhaba.Ben daha önce de birkaç soru sormuştum.12.sınıf dil öğrencisiyim.İnkılap tarihi hariç sözel konuların hepsi bitti.Artık bol soru ve tekrarlara önem vereceğim.Matta konuların yarısından çoğunu bitirdim.Sınavda fizik ve kimya da yapmayı istiyorum.Ama acaba fen yerine mata yüklenip fen hiç yapmasam mı bilemedim.Çünkü fende çok yetersizim.Ders sayısı artınca yüküm de ağırlaşıyor.Sizce bu konuda ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fende her dersin kombo soru çıkan konularını tespit et, nasıl yapacağını da söyleyeyim, son 5 yılın çıkmış sorularına bak hangi konularda yoğunlaşmışsa öncelikli olarak onları bitir, Şubat 23'e kadar daha vaktin kalırsa diğer konulara da bir bak derim çünkü iyi puan için hiçbir dersi hatta hiçbir konuyu atlamamak gerek. Dediğim gibi Şubat sonuna kadar mat tamamen, fen, bazı konularıyla bitiyorsa pek sorun olmaz, tekrarlara ve soruya ağırlık vermeye de devam et. Çalışmanda başarılar :)

      Sil
    2. Benim gözüm pek yükseklerde değil.ygs de 350 alırsam yeter.Şu anki puanım 300-320 arası değişiyor.İstediğim puan yüksek olmadığı için sözel+mat yeterli olur mu?

      Sil
    3. Sadece sözel ve matematikle sınava girmek sınav sonucu için zar atmak olur, şuan çözdüğünden bir kat daha zor bir sınavda 400 puanı yakalayabiliyor musun ona bakmalısın. En uygun yol kombo konuları bitirmek bana sorarsan :)

      Sil
    4. Şimdi fen de çalışmaya başlarsam iyice stresleneceğim.Bu hiç iyi olmayacak.Sizce fene haftada ne kadar zamanımı ayırmalıyım?Ya da fenden haftada kaç konu bitireyim fenden?
      sözel ve matta da eksiklerim var maalesef.

      Sil
    5. Seçtiğin konuları 1 ay içine yayarak fen programını hazırlayabilirsin.

      Sil
  4. Merhaba...

    Az kaldı. Hem de çok az kaldı ama ben hala istediğim netlere ulaşamadım. Araya bir de yazılılar girince çok zor oluyor. Neyse konu bu değildi ya. :)

    Her şeyi anlatmışsında biyolojiye nasıl çalışılması gerektiğinden bahsetmemişsin sanırım. Yoksa ben mi bulamadım? Bazı konuları çok çabuk unutuyorum. Özellikle biyolojide bu böyle. Bu yüzden aynı konuya 3 sefer baştan dönmek zorunda kaldım. O kadar çabuk unutuyorum ki biyolojiyi. Tavsiyene ihtiyacım var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında onları anlattığım zamanlar ara verdiğim zamana denk geldi, son günlerde de ayrıca yazmadım. Hafta sonu genel hatlarıyla değil de, 3 ayda biyolojiyi en iyi şekilde nasıl halledersiniz, onu anlatayım.

      Sil
  5. Gayet iyisin Fatih, çalışma planını da beğendim, uzun uzun açıklamak isterdim ama sen benim diyeceğim tavsiyeleri içine alan bir çalışma yürütüyorsun zaten :) İkinci dönem LYS Mat ve Fiziği hallettin diyelim seneye nasıl yapacaksın onu da genel hatlarıyla planla.

    80-85 yapmak ile 110 yapmak arasında çalışma farkı var sadece, sınav zekayı ölçmediği için tek etken, çalışmak.

    YanıtlaSil
  6. Ygs den 1 ay önce konular bitmiş olacak 2 yayın çözüyorum ama çevremdekiler en az 4-5 yayın çözmem gerektiğini söylüyorlar ama ancak bu kadarını yetiştirebileceğim.motivasyon sıfır bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durumunun hiçbir olumsuz yanı yok, 2 bitireceksen 2 bitir. Ben de 2 falan bitirmiştim, kaynak sayısına bakmıyor :)

      Sil
  7. sence nasıl yapmalıyım.çünkü benim asıl stratejim 12. sınıf yükünü hafifletmek bunları ikinci dönem bitirince yazında sözel çalışmak istiyorum.bide sözelin üstüne 12. sınıfın başlıca konuları bitirip sene içinde rahat rahat eksiklerimi çalışıp bol test çözmek .senin sorduğuna gelirsek lys mat fizik bitince kimya ve biyoloji kalıyo biyolojinin çok sıkıntı olmadığını duyuyorum çoğu kişide kimyayı bilmiyorum sence ne yapabilirim yoksa seneye bırakıyımmı .zaten bunlar bitince bi tek soru çözmek yapamadığın şeyi öğrenmek kalıyo ki bunun için 1 sene gayet yeterli bence.

    YanıtlaSil
  8. İkinci dönem fizik ile beraber kimyayı götürmen biraz ağır olabilir, fiziği yavaş yavaş öğren, kimyayı yaz tatilinde bitirebilirsin. En uygunu bu gibi gözüküyor :) Onun dışında planın gayet sağlam, uygulamaya devam et :)

    YanıtlaSil
  9. zaten ikinci dönem fizik düşünüyorum ama bi yandan da lys mat a biraz bakıp testler çözmeyi düşünüyorum ağır olmaz galiba demi çünkü matematiğği çok seviyorum ve çok da iyi yapabiliyorum.

    bide bi husus daha var dün bi kaç dersaneyle görüştüm en uygun 3 4 bin lira aslında bizimkkiler gönderir ama ben çok yük olmak istemiyorum sence dersane siz kazanmak mümkünmü zaten dersannin tek artısı rehberlik konu anlatımı internet bi çok dersaneden daha iyi ve bunun yanında ben 12. sınıfa başlarken bi çok konu bitmiş olcak .yani dersaneye 3 bin lira verip orda test çözeceğime o paranın 4 de 1 yle kendime iyi bi alt yapı hazırlayıp bol soru çözerek sence başarılı olabilirmiyim ilk 5 bin benim hedefim odtü bilgisayar istiyorum .haa bide zaten dersaneye gitmesem bile senin gibi rehberlikçim olcak . :P

    YanıtlaSil
  10. 2 ay kendimi kütphneye kapatıp en çok çkan konulardan en aza doğru gidip ygsyi ve biraz lysyi bitirmeye çalşcm yeteri kadar fedakarlk yapmaya çlşcm doğru yoldaym? başarabilirmiyim? ne önerirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap, yapabildiğin kadar yap. İstediğin kadar çalış, serbestsin :)

      Sil
  11. Teşekkür :) Dershane hakkında iki tane yazım var bir ara bul onları okuyunca aklında soru işareti kalmaz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  12. bir kere en dibe indiniz mi tek düşünceniz şu olur bir daha asla bu kadar dibe inmicem.Kaybetmekten yılmayan kazanmanın eşiğindedir..3AY YETER, 3 AY GELECEKTE KİM OLUCAĞIMI BELİRLEMEYE YETER

    YanıtlaSil
  13. aslında çok da aydınlanmadım . irade dersek bende fazlasıyla var .bide dersaneye gitmeden başarılı birine hiç rastlamadım bu kafamı karıştırıyo.daha da önemlisi kafamda şöyle şeyler oluşuyo ;herkes dersaneye gidiyo belki bi konuyu benden daha fazla dinliyolar ben nasıl kazanacam gibi bişey de var. cidden çok fazla kararsızım senemide heba etmek istemiyorum . bilmiyorum yaaa.şu konuya bi açıklık kazandırsam çok rahatlıyacam.

    YanıtlaSil
  14. 70 günden daha az bir zaman kaldı ve ben daha hiçbirşey bilmiyorum ama biliyorumki baştan çalışsaydım yapabilirdim ama bitakım nedenlerden dolayı çalışmadım şimdi çok pişmanım ailem okadar çok uğraşıyoki tarif edemem benim kazanmam lazım onlar için neyapabilirim bitürlü çalışamıyorum anlamıyorum olmuyo neyapıcam ben :( bana yardım edebilirmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana yardım ederim. Çalışmaların, netlerin, programın ve hedefin hakkında bilgi verirsen yardımcı olurum. Onun dışında, çalış çalış demek hiç fayda getirmez :)

      Sil
    2. çok teşekkür ederim :):):) şöyle sorunlarım var açıkça söyle anlatim 9.sınıfta çok iyi öğrenciydim:)ama 10-11 ve bi ay öncesine kadar ''erkek arkadaş'' kısmından dolayı çalışamadım ama danketti bi ay önce (10-11e dair hiçbişey yok 9.sınıfı tekrar etmediğim içinde hatrlamıyorum) danketti diyelim ve farkettimki dersanenedede dinlememişim dersleri ve hiçbişey bilmiyomuşum 1ay boyunca çalışmayaçalıştım ama olmadı sürekli ilkkonularda takılıkaldım. ve farkettimki fizikte problem var buyüzden sadece madde-basıç-kaldırma kuv-ısısıc-optik-manyetzma-dalga-elektrik gibi konulara çalışmaya kararverdim.hedefe gelicek olursak istanbulda yaşıyorum istanbuldan çıkma gibi bi imkanım yok.sağlık alanında istiyorum vede annem fizyoterapistliği gerçekten çok istiyo keşke olabilsem .bende isterim ama :(.. odyoloji hemşirelik olabilir.{bezmialemde okumayıdaçook istiyorum açıkçası} bilmiyorum işte durum böyle he buarada utanarak söylüyorum 215-220 alabiliyorum şuan:( bunlar çokmu hayal ?gerçekten yardım edebilirmisin?:(

      Sil
    3. Senin de fark ettiğin gibi o dönemde çalışmaman kötü olmuş. Ama şuan geçmiş zamanlar için pişmanlık duyacağın bir zaman değil. O yüzden gözünü ileriye çevirip kalan süreyi en iyi nasıl değerlendirebileceğini düşünmemiz lazım. Sadece fizik için değil de bütün dersler için her konudaki seviyeni kağıt üzerinde yazıp onları bitirmek ne kadar zaman alır onları hesaplamalısın.

      Mesela günde 2 fizik konusu 4 saat çalışma gerektiriyor, bu gibi. Her ders için bunu yap ve 45 güne böl. Önündeki üç günü tam detaylarıyla, 2 haftayı detaylı, ve 6 haftayı genel olarak planla. Sonra günlük kaç saat çalışman gerektiğini belirle ve o kadar çalış. Gerçekten pişman olmuşsan ve hedefinin farkındaysan çok fazla çalışman gerektiğini biliyorsundur. Ama ne için? Hedefindeki üniversiteye adım atabilmek için. O programını hakkıyla uygularsan istediğin bölümü kazanabilirsin.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Cok tesekkur ederim. Bi motivasyona plana programa ihtiyacim vardi onada buldum. Tekrar tesekkurler

      Sil
    6. bende bu tarz problemi yaşadım.. 6 haftalık bir program hazırladım ama haftada 25 konu çok mu sizce? saysalcyk ama o 25 konu içinde tarih türkçe coğrafya ve felsefede var.. ayrıca bu 6 hafta içinde sizce kaç tane lys konusu bitirmeliyim (haftalk kaç lys konusu koymalıym) ayrıca deneme kaç tane çözmeliyim ,birde bu 25 konun dışında dershane konuları koymalym mı? (orta düzey anadolu lisesi öğrenciyim hedef ftr)

      Sil
    7. bir tek benim sorumu cevaplamadığın için teşekkür ederim..

      Sil
    8. Blogda şuan 913 yorum var, hepsi cevaplandı mı diye tek tek kontrol edemiyorum, dün de 35 kadarını cevapladım. İnsanlık hali, gözümden kaçmış olabilir. Eğer sorun cevaplanmamış olursa, cevaplanmadığını belirten bir yorum yazman yeterli. Kızmana hiç gerek yok, karşılıklı anlayış için buradayız :)

      Soruna gelirsek, bir günde, bir haftada kaç konu bitirebileceğini, hangi gün ne kadar tekrar yaptığını en iyi sen bilirsin. Lys konularını da bu yazıda yazdığım ağırlıkta(%50) koymalısın şubat tatili içinde. Onun dışında dediğim gibi kendine en uygun programı yine kendin yaparsın, şu gün şu kadar konu bitir diyemiyorum o yüzden hiçbirinize :)

      Sil
  15. ocak ayında yapmamız gereken diye bi konu anlatsan hocam iyi olurdu bir de okunacak kitap tavsiyen var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç gün içinde bu yazının devamı gelecek. Kitaplar hakkında düşünce paylaşımı yapmıştım "Klasik Kitap Okumanın Faydası" konusunda

      Sil
  16. Birkaç gün içinde karar verilecek bir şey değil, zamanla doğru kararı almış olursun; bunu değil derslerini düşün şuan.

    YanıtlaSil
  17. yazının devamı ne zaman gelecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün veya yarın. Yeni yazı şeklinde değil de bunu editleyip de ekleyeceğim. Eklediğimde ana sayfaya not da düşerim ;)

      Sil
  18. ygs de çok iyi yapmam lazım lys de kendime güveniyorum ama ygs de özellikle matematikte ciddi süre sıkıntım var ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turlama tekniğini kullan, bölüm denemeleri çöz her seferinde süre tutarak ve süreyi kısaltıp neti sabit tutmaya çalışarak. Geri kalan süre sıkıntısı ise zamanla düzelecek. Ben de aynı sorunu yaşıyordum sınava 1-2 ay kala, son 2 haftada tamamen kurtuldum dediğim yöntem ile.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim bir de türkçede soru bankası çözmeyi bırakıp ne zaman denemeye geçiyim.Gerçekten teşekkürler geri getirilemeyen tek şeyi zamanını verdin

      Sil
    3. Soru bankasındaki kritik konuları, paragraf - sözcük türleri - anlatım bozukluğu gibi, bitirdiysen denemeye geçebilirsin. Yanlış çıkan soruların konusundan birkaç test çözebilirsin ek olarak.

      Sil
  19. bu alandaki en anlayışlı egitim kocusun,iyi ki varsın!

    YanıtlaSil
  20. Bır sorum olacaktı hocam
    suan ygs denemelerınde en yüksek 121 neti gördüm ama biliyorum ki calıssam,hatalarıma yenıden dönebilme imkanı bulup biraz da sözel calıssam olacak fakat suan 2 ay kaldı,günler su gibi akıp geciyor ve ben de senın gibi bir dereceyle ygs yi kapatıp lys ye abanmak istiyorum.
    sence senın gibi bir derece için bu kadar az zamanda büyük yolu katedebilir miyim?
    Durumumu bilmeden cevap vermen zor olacagından netlerimi ortalama yazıyorum ve senden ricam netlerim hakkında genel bir durum + 2 ayda bir Hakan Eröztekin nasıl olunur'u belirtmen..
    türkce Ort 34
    mat33
    sosyal (bu cok degişken 18 de yaptım 22 de 28 de)
    fen 30

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netlerin güzel, övgülerin için de teşekkür ederim :) YGS ve LYS'den tamamen benim netlerimi mi hedefliyorsun? Yani bölüm, üniversite hedefin nedir? Bunları da merak ediyorum çünkü hangi alandan girdiğini belirtmemişsin :)

      Sil
    2. Tamamen senin netlerin sayilmasa da asagi yukari bi net araligindan bahsediyorum.Hedefim ise dis hekimligi bu alanin bana ait oldugunu dusunuyorum ve gercekten yapabilecegim en yuksek neti yapmak istiyorum.bu benim hedefim ustunde olabilir ama benim amacim gercekten gerek ygs gerek lys de iyi derecelerle iyi bir uniye gitmek.yardimci olursan cok sevinirim.
      Bu arada cografya da ciddi sorun yasiyorum hicbr temelim yok ve cografya ile ugrasmak bunca eksiklerim arasinda zaman kaybi gibi geliyor

      Sil
  21. Kişisel gelişim kitaplarını okur muydun hangilerini okuyordun tavsiye ettigin varmı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel gelişim kitapları çokça okudum. Aşağıdaki linkten tavsiyelerime ulaşabilirsin; http://sinaviyerim.blogspot.com/2013/07/ne-okuyalm-bolum-1.html

      Sil
  22. çok çalışmama ragmen netlerimdeki artış sıfır okul ve dersanede herkesten önce kitap veya soru bankası bitiriyorum ama netlerde sınıftaki arkadaşlar beni geçiyor netleri soracak olursan çok düşük bende kalsın ama denemelerde genlde basit hatalardan gidiyor durumum için bi yorum istiyorum senden netleri nasıl artıtırım ...bide günde en az 7 saat çalışıyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu çalışırken netlerin artmaması normal bir durum ama bizim açımızdan moral bozucu olabiliyor. Ama soru çözümüne geçince meyvesini topluyoruz. Bu, normal durum. Bir de senin durumun var, soru bankası da bitirdiğini söyledin. Tahminim ya yanlış seviye soru bankası çözüyorsun ya da az soru çözüyorsun. Netlerini söylesen biraz daha kolay yorum yapabilirdim :)

      Denemelerdeki basit hataların sayısı 2-3 ise sorun değil ama daha fazlaysa uyku düzenine, içiyorsan kahve sayısına dikkat et. Günde içtiğin ilk kahve konsantrasyonu arttırır fakat 3ü geçersen baş ağrısı ve dikkat bozukluğu yapabiliyor.

      "Ben daha çok konu bitiriyorum, netlerim sabit arkadaşlarımın ise yükseliyor. " durumu mühim. Ayrıca yazı yazmayayım bunun için de, bir paragraflık açıklama yapayım. Bu bahsettiğin arkadaşların konuyu bitirdikten sonra 2 tane kaynaktan falan o konunun bütün sorularını çözüyor. Daha çok konu bitirenlerin net artışı ise ya 3 ya 5 oluyor ya da artmıyor. İşte, tek fark soru çözmek. Ama dur bakalım, onların netinin artışı bir yerde duracak çünkü bildiği konu sayısı senden daha az olmuş olacak, işte tam o sırada da sen soru çözümüne başlamış olacaksın ve netlerinde deli bir artış göreceksin :) O arkadaşların denemelerde altında geziyor olacaklar ve sana nasıl çalıştın diyecekler. O yüzden, konu çalışan kişi planına sadık kalırsa son 1 ay müthiş net yükselmesi yaşar.
      Dipnot, konu çalışan arkadaşımız o konunun kitaptaki sorularını ve, gerekirse bir kaynaktan daha soru çözmeli; gerekliliğine de ilk kitaptaki test sonuçlarına bakarak karar verebilir.

      Sil
  23. Matematikten 18 D 3 Y yaptım en son deneme de simdi küme, fonksiyon falan çalışıyorum ama problemleri hiç yapamıyorum bana tavsiye verir misin lütfen vok kötüyüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Problem sorularında verilen bilgileri önce şema halinde yaz. Bir çubuğun 3/7'si kesilip sonra kalanın 1/4'ü boyanıyor dediğinde 7 parçalık çubuğun kesimden kalan 4 parçasının 1/4ü deyip 1 parçasının boyandığını şekilden çok rahat görebilirsin. Bu sadece bir örnek, problemlerin genelinde bunu uygularsan çözemediğin sorularda faydalı olur; ayrıca daha çok soru çöz bu konudan.

      Sil
  24. soru kaynak olar fem var sadecee konu tekrar ve soru çözümü yapmama ragmen netler artırmıyor soru çözüyorum fazlasıyla hemde ama netler kötü sence neden oluyor daha dogrusu n yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun biraz üstünde 14 Ocak 2014 00:13 tarihinde yazdığım cevabın üçüncü paragrafında anlattığım durum, tam seninki. Normal bir durum, paragrafı okuduktan sonra aklında soru işareti kalırsa sorabilirsin.

      Sil
  25. Oncelikle tesekkur etmeliyim boyle bir sosyal sorumluluk ustlendigin icin benimde bir zamanlar boyle bir hayalim vardi :-) tabi simdi ne yazikki kendime faydam yok gibi.( neyse konuya gireyim,bende hedefi yuksek tutup mezuna kalanlardanim cok kararliydim yapabilecegimin en iyini yapacaktim ama planladiklarimi istedigim gibi uygulayamadim sinava kaldi yaklasik 2 ay benim netler 100-120 arasi degisiyor hedef ilk 15bin sayisalciyim bu arada ve durumuma baktikca gecen senenin tekrar etmesinden cok korkuyorum iyi calissam toparlarim gibi geliyor ama hayatimin hicbir doneminde oturup saatlerce calisabilmis degilim calismamak icin bahane uydurdugumu farkediyorum bazen birde dikkat daginikligi var yinede biri birsey soylese anlik gaza gelebiliyorum yani ihtiyacim olan sey birinin beni silkelemesi galiba yada bilmiyorum ne? Ne demek istedigimi ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama senin az cok anladigini ve bana yardimci olabilecegini dusundum sende gecmissindir bu yollardan :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yaşadım dediğin durumları, sınava, üniversite kapısına, varışa az kaldığında bu tip dikkat dağınıklığı, isteksizlik gibi durumlar yaşanması normal. Çünkü 'Netlerimin yükseleceği zamana girdim' şeklinde olan gerçeği itekleyip 'netlerim düşük' şeklinde düşünüyorsun. Bunu değiştirdin mi, tamamdır. Bak ben söylüyorum programa uyduğunuz sürece son 1 ayda net yükselişi yaşarsınız diye ;)

      Başlama Sendromu, Günlük Program Nasıl Yapılır? yazılarını ve Moral Motivasyon kategorisini kurcalarsan derdine derman bulabilirsin :)

      Sil
  26. Hocam konu tekrarı için yaprak test çözmek mi daha mantıklı yoksa çıkmış soruları çözmek mi daha mantıklı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikli olarak çıkmış soruları çözmek önemli. Ama programında yeterli vakit varsa o konudaki seviyenin bir üstü yaprak test ve çıkmış soruları beraber götürebilirsin.

      Sil
    2. Peki şimdi çözersek erken olmaz mı?

      Sil
    3. Güvendiğin konulardan çıkmış soruları çözmek için uygun zamanlardayız :)

      Sil
  27. Hocam geo simetriyi bana göndermiştiniz bu üste yazma taktigini orda görmüştüm zaten ve bende kullanmaya baslamıstım simetri dısındaki kitapların üstünde pek yer olmuyor ama simetrilerde calısırken cok iyi oluyor. Hocam bazı soruların yanına yıldız atıp renkli kalemle cizmissiniz o soruları mesela tekrar silip çözüyormuydunuz Bide mesela simetriden analitik geometriyi hallettim 4 testı çözdüm o konu tamam mı diyim yoksa baska kaynaktan biraz daha sorumu çözüyüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkün oldukça yapıyordum. Ama çok yaptığım da söylenemez :)
      Netlerine göre test sayısını ayarlayabilirsin. Ama minimum 3-4 test çözmüş olmalısın.

      Sil
  28. birçok arkadaşımdan daha çok soru çözüyorum ama nerdeyse onlarla aramda 25 net fark var . bi türlü istediğim nete ulaşamıyorum. 9 10 da hiç 11 de de biraz çalıştığım için temelim onlardan daha kötüydü bunu da biliyorum. ama temmuzdan beri hiç çalışmadığım kadar çalışıyorum. sende bişeyleri başabilirmiyim? motivasyon 0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarabilirsin elbette. Sorunun kaynağını tespit etmelisin. Otur ve düşün neden netlerim onlardan düşük diye. İlk cümlende yaptığın karşılaştırmaları arttır. Ek olarak, sağ menüden 'moral motivasyon' yazıları işini görecektir :)

      Sil
  29. Hakan denemelerde 130 üstü çıkarıyorum 142 çıkardığım filan da oldu zaman denemelerinde filan 15 dk artırıp boşlarıma dönüyorum anca yetişiyor.Ygs de yetiştirememe durumu nedir 1)nasıl hızlanabilirim?
    2)Bir de Tm yim fizik,kimyadan birer biyolojiden iki kitap bitirdim ama fen netim 30 civarı çıkıyor(kolay olunca 35 de yapmıştım)

    bu saatten sonra ne önerirsin dostum?
    3)bir de ben heyecanlı bi insanım bazen heyecan yapıyorum.ne tavsiye edersin psikologa ne anlatmalııyım?
    Yardım edersen çook seviniriiiimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turlama tekniği yapıyorsan şuanki yetiştirememe durumu normaldir. Zamanla olacak bir şey ben de sınava 2 hafta kalana kadar yetiştirme sorunu çekiyordum, sorulara ve denemelere yüklenince düzelecek.

      O çıkan 10 yanlışın nereden ve neden çıktığını tespit et. Konu eksiğin mi var, o soru tipini mi bilmiyorsun? Sonra çözüm bul. Konu eksiğin varsa konu çalış, soru tipi eksiğin varsa soru çözdükçe düzelir.

      Şuandan itibaren programlı çalışarak ve verdiğim tavsiyelere uyarak yapabileceğin en yüksek puanlara ulaşabilirsin.

      Psikologa git ve aynen bu dediğini ona da söyle. O gerisini getirecektir zaten rahat ol :)

      Sil
    2. Tamam.
      Bir de ne çalışacağımı bilememe durumu var bende.Buna da bi el atarsan sevinirim.Sosyali hatmettim.Türkçede paragrafları filan hızlı okuyabiliyorum,dil bilgim iyi.Mat1 im de fena değil(son denemelerde 35 üstü geliyor).(Bunlardan kitap mı bitirmeli tekrardan,yoksa denemelerle mi geliştirmeli?)
      Bir de unuttugum bazı kısımlar var onları nasıl hatırlayabilrm soru çözümü mü konu tekrarı mı yapmalı?

      Geriye fen kalıyor.Bir de mat2.
      (Mat2den deneme olduk 4 y 10b um çıktı.)Fen mi çalışmalıyım yoksa mat2 mi yoksa karışık mı?

      Sil
    3. Bir de fizik kitabı olarak bu kitap ygsye uygun lys tarzı sorular kesin yok dediğin bir tane söyler misn?

      Sil
    4. Palme'ye bir bakabilirsin. Yalnız, sana da uyarsa al :)

      Sil
    5. Türkçe ve Matematikte bitirmediğin konu varsa önce onları bitir sonra deneme al. Soru bankası bu saatten sonra noktasal olarak yani, konuya özgü bir eksiklik olduğunda ve genel tekrarlarda çözülmeli. Alanda komple gelişim için branş denemesi iyidir. Unuttuğun kısımları yine bu denemelerle kapatabilirsin. Yine, bir konuyu fazlaca unuttuysan ona odaklanmalısın.
      Fen ve Mat2yi karışık götür. Fende konu anlatımına odaklan. Matematik2de yarı yarıya olsun.

      Sil
  30. ben de mezuna kalanlardanım ve sanırım aynı hatayı tekrarlıyorum. sınava 3 ay kala yine bende bir ümitsizlik, karamsarlık aldı başını gidiyor. üstelik ders çalışmada süreklilik sağlayamıyorum. hani çalıştığımda gerçekten yapıyorum yapabileceğimi de biliyorum hatta başta dershanede birinci bile olmuştum gds sınavında femin ama devamı yok işte. nedir beni alıkoyan anlayabilmiş değilim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu günlerden başlayarak sınava kadar olan süreçte bu, normal bir durum bu yazıda bahsettiğim gibi. Sen değil neredeyse herkes aynı şeyleri hissediyor. Ben de hissettim.
      Sağ menüden 'Moral Motivasyon' yazıları çare olacaktır :) Çünkü ben de onları yaparak atlattım hep.

      Sil
  31. Mezunum ve sayısalım. son üç zaman denemesinde 115 üstü net yapmaya başladım. iki gün önceki körfez ygs5 denemesi 125 net geldi. hedefim gerçek ygs'de 125 net civarı yapabilmek.

    lys konu çalışıyorum fakat bunları unutacakmışım gibi geliyor nedense. yaklaşık bir haftadır günde 1 deneme, 2 lys konusu şeklinde ilerliyorum. ama nedense bir şeyler eksikmiş gibi geliyor. bunu anlayamadım bir türlü.

    elimde branş denemeleri var. onları da bir yandan çözmeye çalışıyorum. matematik biraz düşük ama. 31 civarında. neredeyse her sınavda geometriden bir iki tane boş bırakıyorum. bu sorunu çözemedim.

    ne yapayım sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli çalışmaya devam et bir üst mesajda yazdığım durumun benzeri seninki de. Aslında çalışıyorsun ama sınav yaklaştığı için böyle hissediyorsun; yersiz bir düşünce aslında. Aynen devam et.

      Sil
  32. Merhabalar bu aralar ders calısasım gelmiyor artık :S tarih calısıyorum test çözüyorum o kadar calıstım konunun soruları cıkmıyor sanki yapamıyorum geo zaten 0 sanırım seninle konusmam gerek bana yardımcı olabilirsin :S bu saatten sonra artık calıssam bos gibi geliyor artık :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakin ol :) Hedefini, netlerini ve puanını söylersen daha faydalı olur söyleyeceklerim. Bekliyorum.

      Sil
    2. istanbul hukuk fakültesini istiyorum tmciyim ama netlerim 60 civarı konu eksiklermi kapatmaya calsıyorum geo 0 yalnız kitapta okuyorum mattada problemler konusu sıkıntılı 2 haftalık ygs hazırladım kendime bian korkuyorum yapamycgm kazanmcm dye hemen bu sayfya gelip morelim yukselyr ve cıkms sorular çözgmzde ygsde yda lysde benzer cıkablyr mu ?

      Sil
    3. Benzer bir soruyu başka bir öğrenci meslektaşım sormuştu :) Şu linkten bakıp kendine uyarlayabilirsin; http://sinaviyerim.blogspot.com/2014/01/3-ay.html?showComment=1390823110780#c3722322332272668334

      Benzer sorular elbette çıkıyor. Son 10 yılı çözmeniz çok faydalı.

      Sil
  33. Oncelikle soru su
    Kapsul denemele neden cozulur?
    Yani ben henuz bu sekilde deneme cozme asamasina gecmedim, ha amac eksikleri gormekse ben x konuunda eksigim diyebiliyorum
    Amac " yapiyorum" dedigim konularda yapamadiklari gormekse ben henuz bu asamaya gelmedim ve o asamaya gelmeme de zaman var.Demem o ki ben kapsul deneme cozmemekle en buyuk hatayi mi yapiyorum.denemeler bu asamada mi cozuu,yardimina ihtiyacim var!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Branş denemeleri bir konudan ziyade bütün branşın genel tekrarını yapmak, daha da hızlanmak için çözülür. Bir dalda bütün konuları bitirince çözmen en doğrusu olur.
      Tek bir konudan eksiğin varsa tabi ki en doğrusu soru bankası çözmek :)

      Ben son 1 ay çözmüştüm branş denemelerini.

      Sil
  34. Merhaba Hakan.Şuanki netlerim güzel Allah'a şükür(130-140,5 arası).Ama bitirdiğim kitap sayıları 10'u geçmedi.Hele geometriden 1 kitap bitirdim ama deneme ola ola(ayda yaklaşık 8 tane deneme olduk sene başından beri)geoyu geliştirdim ya ful ya 1y filan yapıyorum gene de aklımda soru işareti var bitirsem mi bi kitap diye.Birkaç dersten de bu durumdayım.Ne önerirsin?

    Birde tm yim fen yanlışlarımın çoğu fizikten çıkıyor.kimya bio güzel de fizik beni batırıyor.ilk adım fem bitirdim.fen denemeleri çözdüm.basınç sorularım direkt yanlış boş,lamba soruları da keza.yanlış yaptığım konuların listesini çıkardım neredeyse her konudan ufak ya da büyük pürüzlerim var.
    Ne tavsiye edersin fizik adına?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Geometriden branş denemesi çözmeni öneririm, buna ek olarak zor bir soru bankasından genel tekrar yapabilirsin.
      Fizik adına, yanlış yaptığın konuların yani genel olarak nerede eksiğinin olduğunu tespit etmen çok iyi olmuş. Basınç konusu nasıldır bilirim, dediğin durumdaydım ben de bir zamanlar. Tavsiyem çok çok fazla sayıda çözümlü örnek bakman. Sonra da bolca soru çözmen. Lamba soruları için de aynısı geçerli diyebiliriz; çözümlü örnek ve basınca göre fazlaca soru çözmen gerekli. Basınç'ta mantık önemli ve birkaç soru tipi. Lambada ise uygulamak daha önemli, soru tipi daha çoktur. O yüzden ilkinde daha çok çözümlü soru, diğerinde daha çok soru çözmelisin.

      Sil
  35. Hocam merhaba ben önceki dönem TEOG sınavından 120 sorudan 107 net çıkardım . 2 dönem bu notlardan dolayı pes etmeye başladığımı farkettim ve son bir haftadır bir oyun oynuyorum ders çalışırken bile o oyun aklıma geliyor . Sizce ne yapmalıyım yeniden çalışmaya başlamak için çünkü gerçekten hedefim sınavdan tam puan yapmak , tabi biraz zor ama kesinlikle hedefim bu . Lütfen ne yapmam gerektiğini belirtin .

    YanıtlaSil
  36. Hocam ben 10 sinif ogrencsym hedefim hukuk kazanmak kndimi test konsnda nasl glstrmm bide mesela hoca 20 sy hoca def yzdrp sinavda sotumlusnz diyo 20 nasl aklima sokim

    YanıtlaSil
  37. Sınava bir hafta kalmış ben hala uyuyorum uyku düzenim 10 saat uyumalara kadar çıkıyor ders çalışmadığı m icin vicdan azabı cekmem 2saat geriye bsy kalmiyor tüm derslerin tekrarı icin 1hafta yeterlimi sayısal m veya hiç bilmedigm konulara mı bakıyım bu saatten sonra yapabileceğim en verimli sey ne sizce ?

    YanıtlaSil
  38. Merhaba son birhafta genel tekrar icin yeterli bir süremi yoksa bilmedigi konularamı ağırlık vermeliyim unutma sorunum var sayısalım süre kli uyuyorum bugün 10saat olmus mesela sonrada 2saat vicdan azabı geriye bişey kalmıyoe bu saayyen sonra yapilabilcek en verimli çalışma ne olur sizce net 65 70 sosyale vakit kalmiyp glhic cozmuyorum

    YanıtlaSil
  39. merhaba hocam. ben bu yıl sınava girdim ve hedefim de hukuktu. ama lysden sonraki sıralamam 68 binde aldı. Oysa ki gerçekten çok çalışmıştım programlar falan... ama hiçbişey beklediğim gibi olmadı. ben bu çalışmayla istediğim yere giderim diyordum. şimdiyse mezuna kaldım hukuk kazanmak için. çevremden de 1 yıl bekleyip hukuk kazanan oldu. çok imrendim. .şimdi bu mezun yolunda bana vereceğinin değerli tavsiyelerinizi bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  40. Merhaba yazınızı okudum ve çok başarılı bir çalışma sistemi çok teşekkür ederim. Benim 2.denemem bu netlerim 30 35 ve cidden çok düşük günde kaç soru limitini yada kaç saatlik bir çalışma izlemeliyim ki netlerim 90 a çıksın ?

    YanıtlaSil
  41. mrblar.. sınava 85 gün kaldı sizce bu sürede netlerimizi ne kadar artırabiliriz bnm netlerim çok düşük şu an genellikle 70 lerde yapıyorm ama bazen 60larada düşebiliyorm sizce 85 günde ygsden 100 net üstüne çıkabilir mym ?? çevremdekiler çok olumsuz konuşuyor bnde artık yapamayacağıma inanmaya başladım lütfen yardımcı olur msnz

    YanıtlaSil
  42. Hocam ben 12. Sınıftayım. Eskiden not tutma alışkanlığım vardı ama çok vaktimi alıyor diye düşünüp bıraktım. Şimdi sınava 3 ay var ve ben not tutmayı düşünüyorum daha etkili olur aklımda kalır diye ama bir yandan da soru çözsem daha mı iyi olur? Not tutmak yine çok vaktimi alacak gibi düşünüp aklım karışıyor. Ne yapmam daha iyi olur? Cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  43. Ben 11.sinifta mf ye gectim kimya ve biyoloji de cok iyiyim ama matematik te öyle degilim eksiklerimi bilmiyorum

    YanıtlaSil
  44. 10.12.2015 Bana yardımcı olabibilirmisiniz. çok mutsuzum okulumda yardımcı olmuyor ailemde ilgilenmiyor lütfen yardım istiyorum :((

    YanıtlaSil
  45. Ben ucundan takdir alan öğrencilerdendim ama unutmuşum konuları konu tekrarı yapmam gerek fakat çok Zaman kaybıma neden oluyo şu an ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  46. Merhaba hocam. Ben mezun bir öğrenciyim geçen sene 120 binde kaldım. Ygsye 3 aydan az bir Zaman kaldı. Ve ben hala sosyalsiz 70 netlerde sürünüyorum. Bu aralar denemelerde çok büyük Türkçe ve Zaman sıkıntısı içerisindeyim. Ygs Fen iyi sayılmaz. Lys ise mat ve geometriden belli başlı konuları biliyorum. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Hedefim mf4 25 bin civarı. Bir akıl ver gözünü seveyim :)

    YanıtlaSil
  47. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  48. Merhaba hocam.
    Ben 12.sınıf öğrencisiyim bu yıl ygs ye girecem ve 16 gün kaldı.bu zamana kadar pek fazla denemelere girmedim aslinda ama sürekli konu tekrari yapip test cözdum.aslinda eşit ağırlik bölumindeyim matematigi cok iyi yapmam lazim ama pek iyi sayilmam o konuda.türkce tarih cografyada iyi oldugumu soyleyebilirim.
    Ben PDR okumak istiyorum tabi oda matematik istiyo 😕 çevremdekiler bu yil sinava gir nere gelirse git diyo ama ben illaki PDR olsun istiyorum.bu yil kendimi denemek icin gircem seneye kendimi cok iyi hazirlayip pdr ye gidecem diye düşjnüyorum.sizce nasil bi susunce bu ?
    Ygs ye de cok az bir zaman kaldı.ben ders calismayi ne zamn birakmaliyim.ygs ye rahat ve dinlenmis bi kafayla girmek icin

    YanıtlaSil
  49. hocam ben 8.sınıf ögrencisiyim Birinci teogta kotü yaptım 2.Teogu düzeltmek istiyorum ama bir türlü nasıl çalışacagımı bilmiyorum Teoga 1 ay 17 gün kaldı hcm daha ayrıntılı anlatm isterdim .:(

    YanıtlaSil
  50. hocam ben 8.sınıf ogrencisiyim 1.teogta kotü yapmıştım 2.teogat 10 yapmayı hedefliyorum ama nasıl calışacagımı bilmiyorum lütfennnnnn yardımcı olunn...

    YanıtlaSil
  51. Hocam merhaba ben 2014 yilinda meslek lisesinin mobilya ve ic mekan tasarimi mezunuyum sinavsiz gecisle kendi bolumume devam ettim fakat 3 ay dolmadan biraktm yani 1.5 senedir dersle hic bi sekilde aram yok sozel orta derece sayisalim hic yok ygs 2 den 355 puan cekebilirmiyim obp puanim 44 yani 320 civari bir puan gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim 5 ay kaldi yapabilirmiyim elimde en iyi denecek kadar iyi 35e yakin kitap var her dersten 4 5 kitap antrenmanlarla matrmatik vs yapabilirmiyim

    YanıtlaSil
  52. Oncelikle merhabalar hocam.ben 12.sınıf Fen Lisesi öğrencisiyim ve hedefim Eczacılık. YGS yi aralık sonuna kadar bitirmeyi düşünüyorum. Daha sonra ful deneme çözüp LYS çalışmayı hedefliyorum. Hocalarım kasim sonuna kadar bitirmem gerektiğini söylüyorlar. Haliyle ben de biraz telaş yaptım. Sizce aralık sonu çok mu geç ? Nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım? Bir de ders çalıştıyorum ama çalıştığımdan bir türlü tatmin olamıyorum. Hep daha fazla çalışabilirdim pismanlığı var. 1-2 ay önce çalıştığım konular unutuluyo özellikle biyoloji.sürekli aynı konuları tekrar çalışmak da bana vakit kaybı gibi geliyor siz bu konuda ne önerirsiniz ?

    YanıtlaSil
  53. Hocam ben ygs 2 den tercih yapicam fizyoterapi istiyorum matematik netim yerlerde çevremdeki herkes deneme çöz diyor . Fizik de kotu fiziği bırakıp matematiğe abansam kimya biyo sosyal ve turkce yapsam kurtarirmiyim en az kaç mat yapmalıyım ??
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  54. Hocam ben ygs 2 den tercih yapicam fizyoterapi istiyorum matematik netim yerlerde çevremdeki herkes deneme çöz diyor . Fizik de kotu fiziği bırakıp matematiğe abansam kimya biyo sosyal ve turkce yapsam kurtarirmiyim en az kaç mat yapmalıyım ??
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  55. Tasviyeniz için tskede biyoloji çok ezber istiyor o nasip olcak

    YanıtlaSil
  56. Biyoloji nasil kolay öğrenilir

    YanıtlaSil
  57. İyi günler ben de bu yıl mezunum kendime göre bi şeyler yapmaya çalışıyorum ama artık beceremiyorum hiçbişey i ne yapacağımı bilmiyorum ruhum daralıp duruyo program yapmak istiyorum onu bile yapamıyorum yardım edin ne olur bayilicam artik

    YanıtlaSil