2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Sınavı Yerim de nedir? :)

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Merhaba arkadaşlar. Uzun uzun düşündükten sonra sonunda blogu açtım. 

» Beni blog açmaya iten neydi peki? 
Sık sık bahsini edeceğim Donanımhaber Forumunda sınav bahsi çokça geçer. Hatta ayrıca bir ygs lys bölümü de var. İşte burada sınav konuştukça benim sınav sonucumu görenler-duyanlar, benim geçen sene yaptığım gibi " nasıl nasıl" şeklinde mesajlar atmaya başladılar :) İlk beş on tanesini özenle cevapladım. Gün geçtikçe de mesajlar artmaya başladı. Hiç rahatsız olmadım tabi ki ama aklımda "her şeyiyle anlatayım da akıllarda soru işareti kalmasın" dedim.

Sınava hazırlık sürecinde de blogu kafamda tasarlamaya başladım. Şöyle olacak şunlardan bahsedeceğim, şunu tartışacağız gibi gibi.. ve gün geldi o blogu açtım :)

» Peki neden blog? Bir konu açıp bir kerede anlatamaz mıydın?
Bu başlangıç yazımda da gördüğünüz gibi not tutarken yazı yazarken ufak tefek şeylerde düzen tutmaya çalışıyorum. Hepsini bir kerede forumda da anlatabilirdim belki [acaba? :)] ama herşeyin karmakarışık olacağını düşündüğümden ve her soruyu cevaplayamayacağımdan korktuğumdan blog açmaya karar verdim. Sınav süreci boyunca da yanınızda olacağım.

»Bir kerede anlatmak mümkün mü?
Elbette değil. Az önce akışı bölmemek için öyle dedim ^^ Bu yüzden sınav süreci boyunca blogda sürekli yazı yayınlayacağım ve sınav ile alakası olan her şeyi ele alacağız, beraber. 
Son olarak;Sınava hazırlığıma şahit olan ailemin bahsettiği bir 'sistem' oluşturmuştum evet. Birçok konuda birçok şeyi 'Sınav Modu'na sokmuştum. Ne kadar uyuyacağım, ne kadar çalışıp ne kadar dinleneceğimi düşünmekten başka daha etkili uyumaya, hangi kitapların sınav için yararlı olacağına, daha kalıcı öğrenmeyi sağlamaya, olaylardan etkilenmemeye çalışmaya kadar  birçok şeye de dikkat ettim. 
Bu yazılık bu kadar. Sorularınız olduğunda sormaktan çekinmeyin :)


2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

12 yorum:

  1. Juniorstu olarak şunu belirtirim ki


    usta helal olsun ama yavaşsın haa :D :D





    şaka la sonuçların açıklanma günü daha ne olsun :D hadi hadi neyse bekliyom ben fazla bekletme :D

    YanıtlaSil
  2. Gecen yaz neler yaptığınızdanda bahseder misiniz?

    YanıtlaSil
  3. Gecen yıl bu dönem neler yaptığınızdanda bahseder misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette. Yakın zamanda bahsetmemiş olursam tekrar hatırlat ;)

      Sil
  4. Tebrik ederim Hakan baya güzel bir işe girişmişsin.

    Enes.

    YanıtlaSil
  5. bende en yüksek yerleri hedefleyen öğrencilerden biriyim seneye sınava giricem o yüzden yazın başladım çalışmaya :) bilgilenmek için mümin sekmanın bütün kitaplarını okudum,rehberlik hocalarımla konuştum,kazanan arkadaşlardan bilgiler aldım.. odamı bile sınava göre düzenledim:ygs lys bütün konularını tek tek astım duvarlarıma,hangii hafta neyi çalışacağımı falan.. kitaplarım hazır,aileme bana destek oluyorr.. benim sorunum şu hep bir şey eksik geliyor bana oturuyorum adım akıllı çalışıyorum ama sonra tekrar başa dönüyorum tekrar çalışıyorum bir unutma korkusu sarıyor bana,başarısız olucam diye korkuyorum bunun için ne yapmam gerekiyor? nasıl yenebilirim bunu? bir an önce cevaplandırırsanız sevinirim.. şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutacağından korktuğun konudan her seviyede 1er test çöz. Ne yapabildiğini görünce daha gerçekçi bir hissin olur :)

      Onun dışında, arada bir tekrar testleri çözmen çok önemli.

      Sil
  6. önerin için teşekkürler :) peki sen nasıl bu duruma geldin ?ilk senen ikinci senene göre doğruyu söylemek gerekirse biraz düşük.. kendine nasıl bir strateji uyguludın :) ayrıca ailede bir tek ben and. lisesine kazandım orta halli bir lisedeyim hiçbir zaman kazandım diye böbürlenmedim ama ailemin beklentisi yüksek, çevremdekiler anadoludaysan çok iyi yaparsın birde eve geldiklerinde beni çalışınca görünce kesin yüksek yaparsın diyorlar ama yapamazsam dalga geçerler korkusu var sizce iyi bir çalışmayla kazanırmıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bir yol izlediğimi burada anlatıyorum :)
      Beklentilerinin yüksek olması sana olan güvenlerinden kaynaklanıyor, yani sende bir şey var ki sana güveniyorlar ;)
      Onun dışında, başkalarının ne dediğini pek umursamamanı öneririm.

      Sil
  7. teşekkür ederim tavsiyeler için.. başarılarının devamını dilerim :)

    YanıtlaSil