2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

2 Mart 2017 Perşembe

Sınavı Kazanmanı Sağlayacak Tek Şey

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Sınavı Kazanmanı Sağlayacak Tek Şey
Bu, şimdiye kadar blogda okuduğun en iyi yazı olabilir. 

Sınava çalıştım. Deli gibi çalıştım. Gece gündüz. Bir sürü aksilikle mücadele ettim. Pek çok kişi bana inanmıyordu. 50 binden neresi tutarsa girmemi önerdiler. Bu onların sınırıydı, hayallerimin değil. Düz lise mezunusun oralara erişemezsin dediler. Diğerleri senden çok daha iyi dediler. Onları geçemezsin dediler. Hepsini tek tek geride bıraktım. YGS'de 50 binden 2700'e gelince herkes tebrik etmeye başladı. Rehavete kapılmadım. Çalıştım. Bazı günler çok zor geçiyordu. Bazı denemelerde çok başarısız oluyordum. Bölgesel sınavlarda çok kötü sonuçlar alıyordum. Yılmadım. Devam ettim. Aklımda İTÜ vardı. Hem de 2 yıldır. Her gün gözümü ilk açtığımda karşımda duruyordu. Çizdiğim arı sembolü. "Günaydın şampiyon. İTÜ'ye hoşgeldin" yazıyordu.

Tüm bu süreç boyunca değişmeyen tek bir şey vardı. Yer yıkılsa gök delinse ben yine de vazgeçmeyecektim. Gemileri çoktan yakmıştım. Ya kazanacaktım ya da kazanacaktım. Tutkulu bir şekilde kafayı bozmuştum, İTÜ'yü kazanabilirdim ve kazanacaktım.



Tüm bu yolu neyin sayesinde yürüdüm? İşte başarımın anahtarı burada yatıyor. Başarımın ve gelecek tüm başarılarımın. Tüm insanların bütün başarılarının anahtarı. Neydi biliyor musun? Tek kelime. Kararlılık.

Çoğu insanın pes ettiği yerde cesurca ileri atılmanı sağlayacak şeydir kararlılık.

Asıl soru, kararlılığımı nasıl koruyup güçlendirdiğim. Kararlılığını bilemek için çabalamayan milyonlarca öğrenci en küçük moral bozukluğunda pes ediyor, birçok insan hayallerinden vazgeçiyor. Sıradan olanlarla sıradan bir hayat yaşıyorlar. 20 yaşında ölüp 75'inde gömülüyorlar.

Bu, şimdiye kadar okuduğun en iyi yazı olabilir demiştim. Ciddiyim. Eğer bugün söylediklerimi iyice anlarsan ve uygularsan başarı kaçınılmaz olur. Okumaya devam et.

Aşağıdaki fotoğrafta ne görüyorsun? Sence o küçük resimler ne anlama geliyor?

Ben ne görüyorum biliyor musun, kararlılık. Bugün düz liseden İTÜ'yü kazanmak kadar delicesine bir hayalin peşinde koştuğum heyecanla ve hevesle çok daha büyük şeyler kovalıyorum. Ve yine delicesine bağlıyım hayallerime. Bu resimlerin pek çoğu aylardır orada duruyor, onları her gün uyandığımda okumam için. Sürekli yenilerini yapıştırıyorum.

Şuanki hedeflerim o kadar zorlu ki inan bana, şimdiye kadar başardıklarım neredeyse hiçbir şey. Bu yola bin insan çıktığında sadece bir tanesi ulaşabiliyor. Ama benim gerçeğim ne biliyor musun? Eğer binde 1 şansım varsa o 1 kişi ben olacağım. Nokta.

Hayat, önüme istediği bütün zorlukları serebilir. Hepsini bir bir geçeceğim. Etrafımdaki herkes hayallerimi anlamayabilir, destek vermeyebilir, onları eleştirebilir. Ama çok geç. Ben kararımı bir kez verdim ve beni hiçbir şey vazgeçiremeyecek. Ne olursa olsun hedeflerime ulaşacağım. Bu sefer beni desteklemekte geç kalanlar peşimden koşacak tebrik etmek için.

İşte kararlılık böyle bir şey. Hayallerim için sabahları 4.30'da kalkıp akşam yatana kadar çalışabilirim. Beni oraya ulaştıracak tüm yolları araştırabilirim. Ara vermeden saatlerce çalışabilirim. Bunu her gün yapabilirim. Hem de hiç yorulmadan.

Çoğu insan bunu yapmıyor. Öğrenciyse okula gidip geliyor. Çalışansa işe gidip geliyor. Böyle bir hayatta mutlu olmaya çalışıyor. Büyük hayallerin peşinde değiller. Diğer milyonlarcası, diğer milyarlarcası gibiler. Böyle mi hayat yaşamaya razı mısın? Ben değilim. Yeri tırnaklarımla da kazısam sıradan olanların yolunu seçmeyip kendi yolumu çizeceğim. Hayal ettiğim geleceği gerçekleştireceğim.

Aynı kararlılığa sahip olmak istiyor musun? O zaman geleceğe dair insanların senin için çizdiği her şeyi sil kafandan. Ne istiyorsan duvarına yapıştır. Onu zaten elde etmişsin gibi düşün. Hedefine ulaştığında hayatın nasıl olacak, bir günün nasıl geçecek? Gözlerini kapat ve geleceği gör. Gözlerin kapalıyken gördüklerini, gözlerini açtığında da görmek için çalış. Kendine başka hiçbir seçenek bırakma. O okulu kazanacağım, başka yolu yok de. Telefonda saçma sapan sitelerde değerli vaktini harcama. Seni aşağı çeken insanlarla iletişimini sınırlandır. Başkası için değil kendin için çalış.

Ancak bunu herkes yapmayacak. Üşenenler olacak. Ama acısını hayat boyunca çekecekler, neden olduğunu anlamadan. Çok geç olmadan harekete geç, hayalini özgürce kur ve onu elde etmek için çalış, kimsenin seni etkilemesine izin verme. Gemileri yak, harekete geç!


Hayalini dünyaya haykır. Düşüncelerini duymak istiyorum! Aşağıya yorumunu bırak sesini hepimiz duyalım.
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

10 yorum:

  1. Ben yapacağım.Ben yapacağım. Ben İTÜ mimarlığa gideceğim ve herkes görecek.

    YanıtlaSil
  2. Ben yapacağım.Ben yapacağım. Ben İTÜ mimarlığa gideceğim ve herkes görecek.

    YanıtlaSil
  3. Odtü mimarlığa gidicem ve kimse beni durduramıyıcak.

    YanıtlaSil
  4. 2 milyon 265 bin ögrencinin girdigi sinavda 27 bini aşkın örencinin kazandığı mimarlığı neden kazanamayayım!! onların fazlası ya da benim eksigim mi var? tabi ki yok kendime engel olan kendimi artık durduruyorum. hiçbir zaman geç değildir şimdi taarruza geçme zamanı.. ( ordular ılk hedefimiz Akdenizdir ileriii :D )

    YanıtlaSil
  5. Ne eksiğimiz ne fazlamız var yapamayacak olmak için hiçbir sebep yok. Çalışmak var tembellik yok!!! (Prove yourself.)

    YanıtlaSil
  6. Yeni okul döneminde ODTÜ Bilgisayar öğrencisi olacağım!

    YanıtlaSil
  7. 10 yıldan sonra başlamış olsamda kararlılığım ile seneye hedefim olan Ege Tıp Fakültesinde olacağım :)

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bu sene Ege universitesi tip fakültesini kazanan 3.000 kisiden biri de benim. Bunu hiç bir etkenin değiştirmesine izin vermeyecegim.

    YanıtlaSil
  10. Bu sene Ege üniversitesi tıp fakültesini kazanan 3.000 kişiden biri de benim. Bu sonucu hiç bir etkenin değiştirmesine izin vermeyeceğim.

    YanıtlaSil