2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

14 Ekim 2016 Cuma

Ders Çalışmaktan Yoruldun Mu? Harika!

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
ygs lys
Nasıl hissediyorsun? İsteksiz mi? Başaramayacağını mı düşünüyorsun? Hedefin çok uzakta mı görünüyor? Bir önceki yazıda (Sınavda derece yapmak için HEDEF BELİRLE!) zorluklarla karşılaşmayı beklemeni söylemiştim. Gerçekten de hiçbir başarı, zorluklarla ve başarısızlıklarla bilenmeden ortaya çıkmaz.

Diyelim ki çok iyi bir çalışma sistemin, ders programın var. Bir süre öncesine kadar çok da istekliydin. Şimdi ise kararsızsın. Her şeyin mükemmel olsa bile günlerin asla birbirine benzemez. Bugün hiç istemediğin bir şey için yarın deliler gibi çabalıyor olabilirsin. Hayat...

Kontrolü hayatın ele almasına izin vermemelisin. Çünkü bunu yapanlar hiçbir zaman iyi yerlere gelmez. İyi bir şey başaramaz "koşullar yüzünden" derler, suç işlerler "kader kurbanıyım" derler, "yapamadım çünkü" diye başlayan sayısız cümleleri vardır. Sen onlardan olacak mısın? Yoksa kontrolü elinde tutacak ve bırakmayacak mısın?

Sana gerçeği söyleyeyim.


 Ne yaparsan yap motivasyonun hiçbir zaman "hep iyi" olmaz. Arada bir o "iyi" seviyesine gelmek için "kötü"ye düşer. Suya dalmak gibi. Nefesini tutmak için önce iyi bir nefes almalısın. Daha dayanıklı olmak için arada bir dayanıksız olduğunu görmen lazım. Hedefine erişmek için arada bir ondan uzaklaştığını fark etmen lazım.

Tam da bu zor anlarda görürsün aslında nereye gittiğini. Çok çalışıyorum diye düşünebilirsin ama doğru çalışmadığını denemede yere çakılınca görürsün. Ve yere çakılacaksın, defalarca. Elinden geleni yapacaksın ama olmayacak.

Başarılı olanlarla başarısız olanlar tam da bu zor anlarda birbirinden ayrılır. Birisi hayallerine sahip çıkar, diğeri benden bu kadar der ve "kader kurbanı" olur.

Kontrolü ele alacak mısın? Kaybedenler hayattan hiçbir şey alamıyor ve kimse de onlara saygı duymuyor.

Olayların ve hislerinin seni kontrol etmesine izin mi vereceksin yoksa hayalini kurduğun yere girmek için hepsini geride mi bırakacaksın?

Pes edene kadar asla yenilmiş olmazsın. Zor zamanlar gelir, zor zamanlar geçer. Fırtına dindikten sonra ayakta kalanlardan daha güçlü olan birileri varsa o da her yere düştükten sonra ayağa kalkabilenlerdir. Başlarına ne gelirse gelsin mücadeleye devam ederler. Bu dirence karşı hiçbir şey dayanamaz, hayat bile. Ve istediklerini elde ederler.

Çabalamaya devam et ve sakın unutma, yetenekli denizciler durgun sularda yetişmez.

Daha fazla mı motivasyon istiyorsun? Seni YGS/LYS Motivasyon kategorisine alalım.

Bir sonraki yazıya dek, görüşmek üzere!
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

2 yorum:

  1. Merhaba, yazdıklarınız beni gerçekten motive ediyor bunun için çok teşekkür ederim. Ama bir kaç sorum olucak. 12. sınıf öğrencisiyim 9 ve 10. Sınıf temelim olmadığı için 10. Sınıfın yazı ve 11. Sınıfın haziranı olmak üzere 2 yaz ygs hızlandırmaya gittim konuları tamamladım matematik ve fizikte. 11. Sınıf temmuzdan sonra matematik fizik lys hızlandırmaya gittim konu olarak 12. Sınıf matematiği şuan bitti ve yaklaşık YGS ye 4 buçuk ay var ama ygs netlerim hiç beklediğim gibi gitmiyor günlük 5 saat uyuyarak sürekli ders çalışıyorum ama ygs den 340 alıyorum. Tıpı hedefliyorum ama bu netlerle hiç olucak gibi gelmiyor LYS matematiğime çok güveniyorum ama ygs min böyle olması beni düşürüyor. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  2. Demekki yeteri kadar hızlı değilsin eksik olan konuları iyi öğren türkçe tarih Coğrafya ekstradan çalış binlerce kişinin önüne geçersin.

    YanıtlaSil