2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

2 Temmuz 2013 Salı

Ya ben nasıl çalıştım yaz tatilinde?

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Senin yapman gerekenleri bir önceki yazıda paylaştım. Ya ben ne yaptım? 


İlk girişim için ilk hazırlıklara 10. sınıf yaz tatilinde başladım. Ortaokuldan gelen fizik-kimya-biyoloji netlerinin zeminden bir kat anca çıkabilmesi ve rakiplerimin gökdelenler yaptığını görmem üzerine ailemin de etkisiyle kimya bir de matematik hocalarımdan, okul hocalarım, ders aldım. Onlar da beni okulda kendini belli eden sayılı öğrencilerden saydıkları için bir farklı anlatıyorlardı tabi. Belli etmek derken, ben düz liseyi 'kazanınca' çok üzüldüm hedefim Anadolu idi. Ama buna rağmen okulun ilk günü bize zihinden problemler soran matematik hocamı sorularını cevaplayarak şaşırtmayı da başarmıştım.

Neyse, efendim işte o yaz sadece bu iki derse çalıştım. Dersten gelince notları dosyalıyor, onunla ilgili hocamın verdiği ödevleri yapıyordum. (Ders alma durumun yoksa internet ders videosu dolu :))
Ha bir de, 9. sınıfım her lise öğrencisi gibi not açısından çok fakir geçti. 10 da ona benzer. 11 ve 12'de toparlanmaya başlamıştım. Bundan daha sonra tekrar bahsederiz.

Şimdi, 11de de fizik ve geometri hocamla görüştüm sık sık. Birebir sorularımı sordum. Hakikaten fizik 'sora sora' öğrenilen bir ders. Konu çalışıp soru çözemiyorum'cuların çözümü burada; ya çözümlü örnek bak, daha çok daha çok, ya da çözemediğin bütün soruları birine çözdür.
12'ye geldiğimde etekler iyice tutuşmaya başladı tabi(mecazi ^^)  Dershaneye gidiyordum. Dershaneden gelip evde çalışıyordum her öğrenci gibi. Okulu ben de sevmiyordum, sen de böyleysen sana +1 puan benden :)
Ama şöyle bir hatam vardı. Sabah kalkıp otobüse binip dershaneye giderken, otobüsü kaçırmışsam ya hiç gitmiyordum ya da gidip bir kafeye girip orada oyun oynuyordum 6-7 saat. Pişman olma evresi de çıktıktan sonra oluyordu tabi, oynarken değil. Böyle bir alışkanlığın varsa bununla ilgili bir yazım daha olacak.

Bu yüzden 12'de hedefe ulaşamadım. Hedefim ilk 20 bindi. YGS de LYS de 48 bin gelince baya bozuldum.

Mezun kalınca da sosyal hayat-aktivite dışında mümkün olduğunca ders çalıştım. Bir önceki sene yaptığım hataları yapmamaya çalıştım. Bunların en kritiği ise, 12de günde 4 saat uyumaya çalışmaktı. Mezun kalınca 7-8 saat uyuyup, kalan saatleri iyi değerlendiriyordum. Fark da burada ortaya çıktı
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

9 yorum:

  1. sadece aptallar 8 saat uyur daki programı mı denedin 12 de?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. peki yapabildin mi? yoksa deneme aşamasında bıraktın mı?

      Sil
    3. Denedim. 6 saate kadar indirdim. Ama hiçbir faydası olmadığını gördüm. ve adamın birçok saçma şeyi bize üstelik sınav zamanında uygulatmaya çalıştığını gördüm.
      Erdal Demirkıran'ın her öğrettiği iyi değil yani dikkat etmek lazım

      Sil
  2. 12. sınıfa geçtim, eşit ağırlık öğrencisiyim. Edebiyat gibi konularda yeterince iyiyim fakat matematik ve geometri temelim yok denecek kadar az. Anadolu lisesinde okuyorum bugüne kadar çok az çalışarak geldim buralara. Daha sınav hazırlığına başlayamadım, başlayamıyorum bir türlü. İçimde bir korku, huzursuzluk, tedirginlik var. Ne yapmam gerek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ruh halin 'çalışmaya başlayamamak'tan geliyor sadece.
      Başlama Sendromu! ve Günlük Program Nasıl Yapılır? yazılarını okumanı öneririm.

      Sil
  3. hocam matematik1 nasıl halledilir nasıl full çıkartılır? onunla ilgili bir yazı yazsan saana çokca dua edeceğim ustaa...

    YanıtlaSil
  4. mezunlarla ilgili ayrı konu başlıkları açarsanız sevinirim .mezunlar 12. sınıf gibi değil yani psikolojik baskı vs. daha fazla bunlarla ilgili de konularınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil