2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

7 Şubat 2014 Cuma

Devamsızlıkları Kullanma Hakkında

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
gün sayma tebeşir
Bugünkü 'kısaca' bir yazı olacak. Fazla uzun yazmayacağım. Bir girip beş dakikada fikir edinsen sana da bana da yeter :]



Devamsızlığını Kullanabileceğin İyi zamanlar:
  • Sınavlardan 1 hafta öncesine yetecek kadar devamsızlığın varsa şimdi sakla, o günlerde devamsızlık hakkını mumla arayacaksın :)
  • Devamsızlık hakkını 3 eşit parçaya böl, üç sınava girdiğini varsayıyorum, ve üç sınav öncesine de eşit olarak dağıt. Diyelim ki 20 günlük hakkın var, yanlış olan hepsini ilk sınavdan önce harcamaktır, böyle yapma.

Ekstra Devamsızlıkları Kullanım Önerileri☺:
  • Sınavdan sonraki 1 ya da 2 gün okula / dershaneye gitmesen iyi olur. Sınavın iyi geçse de sınavdan sonra arkadaşlarını bir umutsuzluk sarar çünkü ösymnin soru tipi denemedekilere benzemez. Bu yüzden gittiğinde bir moral bozukluğu yaşabilirsin, ben iki sene de sınav sonraları dershaneye ya da okula gitmedim.
  • Eğer fazlaca hakkın varsa, çoğunluğun yoktur ama aranızda devamsızlık hakkı çok olan da vardır, sınavların 1 hafta öncesinden de geriye yaymaya çalış. Mümkünse sınavlardan önceki 2 hafta okula gitme.

 Heyet raporunda şu anki durumu bilmiyorum fakat geçen seneden sonra zorlaştığını duydum. Bazı doktorlara ceza kesilmiş. Şunu da söyleyeyim, ilk sene heyet raporu almıştım. Hatta bütün arkadaş çevremden bunu alabilen tek kişi bendim, herhangi bir tanıdığım yoktu tek avantajım ilk önce benim başvurmuş olmamdı. Diğerleri bu yüzden alamamıştı. Ama ne oldu? O 45 günün matematiksel değeri -45 çıktı. Normalde çalıştığımdan bile az çalıştım.

Bu yüzden demem odur ki devamsızlıklarını eşit olarak paylaştır, bunu dememdeki bir diğer neden de her sınava eşit derecede önem verdiğini hissetmendir. İyi çalışmalar :)


Yazıyı yazarken arada ÖSYM'nin soru tipi denemedekilere benzemez dedim. Deneme sınavlarının zorluk seçimi ile ilgili yazıyı buradan duyuracağım :)
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

17 yorum:

  1. sizinle özel nasıl konuşa biliriz...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Ben bu sene mezun oldum geçen sene ki hayal kırıklığından dolayı bu sene bi türlü ders çalışmaya baslayamadim ailem de hiç baskı yapmadı neyse sınava 50 gün kaldı 60 net yapıyorum bu netimi 100 cikarmk istiyorum benim de senin gibi istanbul sevdam var yani orda bir üniversiteye gitmek istiyorum akilmda hiç bir bölüm yok ayrıca eşit ağırlıktayim beni tetikleyen hiç bir şey olmadığından dolayı hiç ama hiç çalışmadım sonra senin blogunu tesadüf eseri yani hiç alakası olmaya n bir yerde gördüm isteklerime bu kadar uyan bir şey daha önce hiç görmediğim için çok mutlu oldum ama çok geç gördüğüm içinde çok üzgünüm durum ışte böyle lütfen bana yardım et

    YanıtlaSil
  3. hakan , lys geo simetri aldım çözmek için uygun bir zaman mı şuan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YGS adına bir çalışma olarak evet, bir tık daha zor soru aradığında çözülebilir. Ortak olan konulardan gitmeni tavsiye ederim. Bir de, yeni eklenen konulara ağırlık ver.

      Sil
  4. ben anlamdım okul sınavlarından önce mi bölücez

    YanıtlaSil
  5. hocam yazın ne yapılması gerekiyor mezuna kaldımda yada yaza nasıl iyi hazılanılır ne yapılması gerekiyor onları anlatırmısınız

    YanıtlaSil
  6. babacım ben günde 5saat çalışıyorum 20 sayfa ancak gidiyorum simetride sen ne kadar gidiyordun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişiye göre değişir, önemli olan çalışma süren ve etkili çalışman. Yani çalıştığın süre içinde gerçekten ders çalışmış olman.

      Sil
  7. Dostum merhaba.Şuan doğru yere yazıp yazmadığım konusunda veya cevap alıp alamayacağım konusunda tereddütlü olmama rağmen yazıyorum.11.Sınıf Fen bölümü öğrencisiyim.Şuan için her alanda ygs konularını yarıladım diyebilirim.Bunuda şöyle yapıyorum.Misal,Matematik dersi için bahsedecek olursak Temel kavramlar konusu ile ilgili 625 soru çözdüm.Bunun 100 sorusu ilk adım ygs kitabından,55 tanesi ösym soruları,125 tanesi fem simetri kitabi,geri kalanlar ise femsetygs ve fem matematik-1 kitaplarındandı.Biliyorum hepsi fem.. :) Konuları internetten çalışıyorum gayette anlıyorum ve çözemediğim sorularıda hocalarımdan dinliyorum ve böylece konuyu bitirmiş oluyorum.Gelelim ASIL soruma.Ben yaklaşık 1.5 yıldır body building yapıyorum ve kendime göre gelişmeler sağladım.Öncelikle şunu söylemeliyim ki evim spor salonum ve dersanem neredeyse yan yana.Yani evden spora diye çıktığımda 1.5 dakika,dershaneye diye çıktığımda 1 dakika gibi komik bir rakamla varıyorum.Herkes bana seneye sporu bırak ders çalış diyor ama ben buna karşıyım.Çünkü body building çok nankör bir spor.1 yıl bırakırsam beni 3 yıl geriye götürecek.Eylülde sınav maratonu başladığında haftada 3 gün bir saatlik antreman yapmamın bana ne gibi dez avantajları yada avantajları olur?Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer yorumunda, "Yorumlarla İlgili" yazısında, cevapladım sorunu :)

      Sil
  8. Hocam şimdi ben ygs den tercih yapmak istiyorum ve raporla 33 gün özürsüz 6.5 gün devamsizligim duruyor. Ygsye kadar -37 gün var- haftaiçleri 25 gün ediyor o 25 günde 5er 5er alsam diyorum. Okulumda evime yakın hocam deneme falan olunca ariycak hatta. Böyle kullansam devamsızliklari bi sıkıntı olurmu sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı soru, aynı yorum :)
      http://sinaviyerim.blogspot.com/2014/02/devamszlklar-kullanma-hakknda.html?showComment=1392921525118#c1551525325836174121

      Sil
  9. Hocam simdi ben ygsden tercih yapicam ve YGS den önce devamsizlik hakkimin 25 gununu kullanmak istiyorum. Hatta 1 haftasini kullandim sayilir. Sence bi sıkıntı olur mu ? Sorularim olduğunda okulum yakin oraya götürüyorum. Ya da dersaneden faydalaniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta sonu ve öbür hafta sonu, iki sınava gireceğini düşün. Sınavlardan önceki günler tamamen okula gelmek zorundasın. Devamsızlık hakkın yok çünkü. Bu durumda okula gelmek seni üzer miydi? Veya bu duruma alternatif bir çözüm bulabilir miydin?
      Cevabın evetse harcayabilirsin YGS'den önce. Sana bırakıyorum :)

      Sil