2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

26 Temmuz 2013 Cuma

Klasik Kitap Okumanın Faydası

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Suç ve Ceza Kapak Resmi İletişim Yayınları
Öncelikle şuanki sınav durumlarına bir göz atalım:
  • Türkçe sınavları artık uzadıkça uzuyor, paragraf anlamı da derinleşiyor.
  • Türkçe'de yorum ağırlıklı sorular artıyor.
  • YGS'nin genelinde paragrafa yönelme var. Biyoloji sorusundan Matematik sorusuna kadar her yerde paragraf sorularını görebiliyoruz.

Sence Kitap Okumanın Faydası Nedir?
Sınav açısından, yorum sorularını kolayca anlamanı ve yorumlamanı ve sınavı daha çabuk bitirmeni sağlar.


Klasik Kitap Okumanın Faydası nedir?
Klasik kitaplarda her cümle, her kelime normaline göre daha fazla anlam derinliğine sahiptir. Yani senin piyasada gördüğün kitaplar sana pek bir şey katmaz. Örnek vereyim: Açlık Oyunları. Tamam okunabilir bir kitap(evet okudum ^^) ama okuduktan sonra 'sınav açısından' 'sorular açısından' pek bir değişiklik göremezsin. Ama öbür türlü çok daha rahat yorumlarsın soruları.


Klasik kitap zor kitap demek mi yani?
Hayır, asla. Belki biraz daha düşündürücü olabilir ama klasik kitap okumanın çok ayrı bir zevki vardır ve asla sıkıcı değillerdir. Bu konuda önyargın olmasın.

Peki paragraf sorusu mu klasik kitap mı?
Bu işte en can alıcı soru. İkisi de senin sorularda işine yarayacak ama hangisi daha fazla? Burada ayrım okulların açılmasını takip eden bir süre ve sonrası. Hemen açayım, şu zamanlardan ve okulların açılmasına kadarki sürede klasik kitap okumak sana çok daha şey katar. Önce kelimeyi öğrenirsin, sonra yorumu sonra da hızlanırsın diye düşünebilirsin. O süreden sonra ise bol paragraf sorusu senin işine daha çok yarayacaktır.

Başlangıç için: Diriliş, Beyaz Geceler, Denemeler, Suç ve Ceza, Yeraltından Notlar
Soruların olursa sorabilirsin ;)
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

5 yorum:

  1. tercihler açıklandı nereyi kazandın?

    YanıtlaSil
  2. ben de klasik okumayı severim.başlangıç kitaplarından sadece dirilişi okumuştum.Onu da yarısına kadar okudum.Konunun çok uzatılması,uzun uzadıya anlatılması hoşuma gitmemişti.Dostoyevski-Kumarbaz'ı öneririm.Sanki kitapta anlatılanları ben yaşıyor gibiydim.

    YanıtlaSil
  3. Okullar açılmadan önce bu blogu görseydim iyiydi. Sende bir öğrenci olarak bizim dilimizden konuştuğun için harekete geçmek daha kolay oluyor. 15 yaşındayım ve şuana kadar hiç klasik kitap okumadım ki tam bir kitap kurduyumdur. Neden bilmiyorum ama hep bir ön yargı var bende. Nasıl desem.. Sıkıcı ve anlatış şekli vs ağır gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  4. ygs sınavına hazırlanıyorum. bana okumam için kitap önerir misiniz?

    YanıtlaSil