2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Hesaplaşma Defteri Kısım 1 - İçini Dök

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Hesaplaşma Defteri
Hesaplaşma defteri senin yıl içinde dertleşebileceğin bir defter olacak.

 » Hesaplaşma Defteri ne?
Böyle yazınca ismi biraz korkunç gibi geliyor. Yok öyle bir şey :). Şu ki; boş bir defter. Bunu konu yazarak veya soru çözerek değil de aklındakileri yazarak dolduracaksın. Aynı zamanda program da yapabilirsin bunda.

 » Nasıl yani aklımdakiler?
Sıkıntıya düşüp içindekiler biriktiğinde bunu birilerine anlatabilirsin. Ya da pratik olarak bu deftere yazabilirsin ki 'şuan için' sana bunu öneririm. Aklına ne takılırsa buna yazacaksın. Açıklayıcı olması için aşağıda benim yazdıklarımdan bir parça göreceksin.

 » Sen kullanmış mıydın?
Evet, 2 senedir kullanıyorum ben de.


Benim defterimden kesitler:
 Açar açmaz Nasıl Program Yapılır? yazımda bahsettiğim planlamayı yaptığımı görüyorum. Konuları yazıp, ne kadar vakit alacaklarını, konuların ne kadarını bildiğimi yazmışım.

"Önümde var 11 hafta(YGS sonrası olsa gerek) Bir an önce konu bitireceğim. Sonra full soru abanacağım. Şu 15-20 gün en önemli konular bitecek. Sonra basit ve bildik konular kalacak geriye. Amacım 5 haftada konuları tamamen bitirip biraz da soru bankasından ilerlemek."

Bak güzel bir şey buldum. Deftere yazdıklarımı tablo yaptım sana:
İyi çalışmalar şimdiden :)



2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

13 yorum:

  1. Bu defterden kesitlerin devamini da bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. İlginç,bir o kadar da güzel!

    YanıtlaSil
  3. selam kardeşim sana bir sorum olacak .Sınavda nedense matematikte soruları çözerken işlem hataları yapıyorum.Konuları bildiğime eminim.Sence üstesinden nasıl gelebilirim.Yani demek istediğim soruda x ile ynin yerini karıştırma falan gibi hatalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bol soru çöz özellikle takıldığın tipten olsun. Sınavda da sakin sakin çöz. bir yere kadarki dikkatsizlik normaldir ;)

      Sil
  4. Ygs deki gerilim farklı oluyor be kardeşim bir soruyu çözemedim diğerine geçtim.Tamam sorun yok ama buda çıkmayınca acayip geriliyorum.Özellikle üst üste sorulan uzun problemlerde.Sonra dönüp baktığımda yok nereyi görmemişim yok neyi okumamışım sinirim bozuluyor :D Sorun soruyu yorumlama ,denklem falan değil o an zaman geçiyor diye düşünüp diğerine atlayınca puf olutyor.sorun o anki gerilim .bu arada içimi döktüm :)

    YanıtlaSil
  5. Hangi dershaneyi tercih etmiştiniz? Körfez, Final?
    ve ilk sınavda kaçıncı sınıfa yerleştirilmiştiniz? Daha sonra kaçıncı sınıfa kadar ilerlediniz? Sınıf konusunda nasıl, ne kadar düşüşler yaşadınız? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dershane adı vermek istemiyorum burada çünkü ister istemez yönlendirme yapmış olacağım ki dershanemin memnun olmadığım yanları da vardı. İlk sınavda ilk sınıfa yerleştirildim 4 sınıf vardı. Düşüş yaşamadım. Tabi bu mezun senem içindi.
      12. sınıfta da ilk sınavda ilk sınıfa girebildim ama bir sonraki sınavdan sonra(15. olmuştum) hoca beni alt sınıfa almaya kalktı ki ben de inat edip 2. olmuştum sonrakinde. Böyle yani :)
      Düşüşü ortaokulda gittiğim dershanede yaşadım ki eski mesele açmaya gerek yok ^^

      Sil
    2. Azim, kilit nokta bu olsa gerek :) Genelde hayatiniza hirslariniz sonucunda elde ettiginiz kazanimlarla/sonuclarla mi yön verirsiniz? Diger bir deyisle, hirsli bir yapiniz mi var?

      Sil
    3. Hayır hırs yapmam. Dahası rekabetten zevk alırım. Ama deneme sınavları sıralama yaptığı için hedef koyduğunda onun için çabalıyorsun tabi. Benim yaptığım da buydu.

      Sil
  6. az önce bayağı uzunca yazmıştım ama giriş yapmayınca silinmiş tekrar toparlayayım cümlelerimi.
    öncelikle merhaba, bunaldığım anlardan birinde bir şeyler okuyup kendime yol çizmeye çalışırken buldum burayı ve bir kaç bir şey okuduktan sonra şimdide yorum yapmak istedim. hedefim İTÜ mimarlık. açıkcası düne kadarda bir süredir emin olmuştum kararımda. ama ailemden duyduğum 1-2 cümleyle hayallerimi sorguladım ve işin özü ben o puanı yaptıktan sonra kimse umrumda olmaz zaten ilk sorunum itü de mimarlık okuyabilecek sıralamayı yapmak.. çünkü hayallerimden bayağı uzağım yaptıklarım yapmam gerekenlere daha da uzak. derse oturduğumda bir savunma mekanizması gibi uykum geldi bugün 3 saat uyudum ve sınavımın ilkine 5, ikincisine 8 ay kaldığı halde ygs de en basit denilen kimyayı bile bitirmedim. yazılarıda okudum ama programlara uyamıyorum cidden içinde bulunduğum durum tamamen atalet. whatsappı, twitterı engelliyor diye çoktan sildim ama ben hala oyalanacak bir şeyler buluyorum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunu güzel tespit etmişsin. Ataletin tek çözümü harekete geçmektir aslında. Bu kadar basit değil ama, bunun için de irade gerekli. Blogu biraz karıştırıp, moral-motivasyon videoları izleyip üstüne bir de irade yazısındakileri yaparsan zamanla durumun düzeleceğini umuyorum. Şimdiden iyi çalışmalar :) Unutmadan, blogu Facebook'tan ve Google+'dan takip edebilirsin, aramıza hoşgeldin.

      Sil
  7. sitede olan herşeyi herkonuda biliyodm ve çalşarak bende kendim yapmıştım o yüzden siz anlattıkça hepsini yaptığm zaman ları hatırlıyorm doğru düşündüğümü görmek beni umutlandırıyor çünkü bunu 11.sınıftayken 12ye geçiyorum diye işler ciddiye bindi üniversite sınavına gireceğim diye yapmıştım ama 12.sınıfta özel okula geçeyim dedim herşey mahvoldu ve mezuna kaldım bu sene bıdaha hazırlanıcam ve sımdı de bu siteyi buldum umutluyumm

    YanıtlaSil