2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

2 Ağustos 2013 Cuma

Sağ ve Sol Beyin

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Beyin Lobları
Sağ&Sol Beyin
 Sağ - Sol beyin olmak üzere beynimizin iki lobtan oluştuğunu duymuşsundur. İşin ilginç yanı da bu iki lobun işlevlerinin birbirinden farklı olması. Bir ilginç bilgi daha; sağ beyin vücudun sol tarafının, sol beyin vücudun sağ tarafının yönetiminden sorumludur.

Bak, şimdi şuna dikkatini çekmek istiyorum. Ülkemizde, küçük yaşlardan beri bize 'sağ el ile yaz' denilir. Sol elle yazmaya kalkınca bile sağ elle yazmamız gerektiği söylenir. Acaba bu sol elimizi ve doğrudan sağ beynimizi kullanmamızı engellemiş olabilir mi?

Alttaki resimde de sağ beyine ait göreceğin hayal gücünde ve bütünsel düşünmede, yukarıdaki nedenden dolayı zorlanmaktayız. O yüzden çoğumuz matematik ve fiziğe zor der. 


Haydi şu lobların görevlerine bir bakalım:

sağ sol lob

Sol lob daha akademik konularda iş yaparken sağ lob tam da bir sanatçı rolü üstlenir. 
Bir güzel bilgi daha vereyim sana. Mesela coğrafya çalışıyorsun. Not tutuyorsun veya düz(siyah-beyaz renkli) bir kitaptan çalışıyorsun; yani sadece sol beyni çalıştırıyorsun. Beyninin gücünü X kadar kullanıyorsun.
İşin içine renkleri ve hayal gücünü de kattığında; beyninin tamamının gücünü kullanmış olursun, 2X kadar yani hatta daha da fazlası(Bu kanıtlanmış, bir kitapta okumuştum). O yüzden beyninin iki lobunu da kullanman çok önemli. Yukarıdaki resmi Akıl haritası olarak vermemin bir nedeni de bu. Akıl Haritası iki lobu da işlevsel kullanmanı sağlayarak öğrenmeni kolaylaştırıyordu ;)

İlgili bir resim daha:
Bir sonraki yazıda iki beyin lobunu da işlevsel kullanmanı sağlayacak tekniklerden bahsedeceğiz.
İyi çalışmalar :)

2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

1 yorum:

  1. sende pc mühendsilğine başlıyorsun hocam. belki biliyorsundur(büyük ihtimalle.)
    melik duyarın setleri var hafıza ile ilgili. 50 basamaklı sayılara kadar hafızaya atıyon falan tek okuyuşta. şimdi sizede kod falan ezberletirler. aklına yatarsa bakmanı tavsiye ederim( kullanmadım sadece duyumlar üzerine tavsiye veriyorum)
    bir dost :)

    YanıtlaSil