2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

8 Ocak 2015 Perşembe

2015 YGS Konuları (Güncel)

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
2015 YGS LYS sınavlarına hazırlanırken hangi konuların çıkma oranının daha yüksek olduğunu bilmek, büyük bir avantajdır. Bu sebeple çalışmalarında yardımcı olsun diye her ders için bilgilendirici "sınav konuları" tablosu hazırlamaya başladım.
Her tabloda o derse özel bir de çalışma ipucu yer alacak :)

2015 YGS Matematik Konuları
YGS Matematik Konuları
Büyük boyutlu görmek için resime tıklayın.

2015 YGS Tarih Konuları 
YGS Tarih Konuları 2015
Büyük boyutlu görmek için resime tıklayın.



2015 YGS Fizik Konuları 
YGS Fizik Konuları
Büyük boyutlu görmek için resime tıklayın.

2015 YGS Türkçe Konuları 
YGS Türkçe Konuları 2015
Büyük boyutlu görmek için resime tıklayın.

Görselleri bilgisayarına, telefonuna indirebilirsin.
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

24 yorum:

  1. merhaba ben bu sene sınava hazırlanıyorum ve kafamda kimseye bi türlü acıklayamadıgım sorularım var yardımcı olursanız cok memnun olacagım. oncelikle ben istanbulda dis hekimligi istiyorum ve su an ki ygs netlerim de 95-105 gibi cogunlukla surem yetmiyor bazen 70 e bile dusuyorum sure sıkıntısından dolayı ve acıkcası ygsme cok guvenmıyorum ben daha cok lyscilerdenim ve lysdede gayet iyi yapacagıma inanıyorum su an biyoloji haric tum konularım bitti diyebilirim bundan sonra ygsye kadar ne yapmalıyım ve lys icin ne yapmalıyım lysye henüz calısmadım ama kafamda kalan konular var ve cok yabancısı degilim kısacası lysnin ama ygs bana cok yabancıydı 60 tan 100 e yukselttim iste ama en buyuk sorunum zaman sizce ne yapabilirim yardımcı olun sınava kadar...turkce fen mat sos diye gitmeye calısıyorum ama cogunlukla geo kısmına ve sosyale vaktim kalmıyor sosyal yapsam 25 30 yapıyorum hıc calısmama ragmen yetistirsem 125 130 yapacagım.. kafam cok karısık ne oneriyorsunuz yardımcı olunrsanız cok sevinirim iyi günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan LYS için yapman gereken, bildiğin konuları unutmamak adına günlük birkaç test çözmen. Kalan zamanda YGS'ye yüklen 1 ay kalana kadar bütün konuları bitirmiş ol. Sınav taktiğine çok takılma şimdilik önemli olan konuların bitmesi.

      Sil
  2. Ozdebir ygs sinavina girdiniz mi? Eger girdiyseniz normal sinav ile ne gibi fark var(heyecan disinda)? (120net ile 9bin oldum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal sınavdan hiçbir farkı yok. O sınavın bana tek katkısı sınav atmosferini yaşamamı sağlamasıydı. Netlerim çok düşük gelmişti. O aralar 450 civarı yaparken sınavda 350 gelmişti ama hiç umursamamıştım :) Senin netlerin daha iyiymiş, tebrik ederim.

      Sil
    2. sınava 55 gün kaldı ve ben hala sıfırım şimdie kadar hiç çalışmadım. Kitap yüzü dahi açmadım. bu saatten sonra çalışmaya karar verdim sizce benim için hala umut var mı. Kimya ve biyoloji çalışmayacağım . Matematik-fizik-türkçe belki biraz kimya çalışmayı düşünüyorum. bu konuda fikirlernizi söylerseniz sevinirim.

      Sil
    3. Daha ilk sınava bile 2 ay varken pes etmek yersiz olur. Hedefindeki üniversiteye karar ver, ona göre kaç net yapman gerektiğini hesapla. Çalışacağın derslerden eksiklerini belirle, onlara uygun program hazırla. Bu konuda Başlangıç ve Geliştirme kategorilerindeki yazılar sana yardımcı olacaktır. İyi çalışmalar.

      Sil
  3. merhabalar.. ben ygs denemelerinde 130 135 civarı net yapıyorum sene başından beri bu netlerden 2-3 kez 120 civarı 2-3 kezde 140 145 civarı yaptıgımı saymazsak hep bu civarda dolandım bazen zaman sıkıntısı bile yaşayabiliyorum sınavlarda.lys olarakta alt yapıyı saglamlaştırmaya çalışıyorum. hedefim iyi bir üniversitede tıp kalan zaman diliminde nasıl bir plan içinde olmalıyım bazı sınavlarda sorulara yogunlaşamıyorum yani tek tek branş olarakda bir öneriniz varmı bu dakikadan sonra netlerimi nasıl 140 ın üstünde sabitleyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksiklerini kapatmaya yönelik çalışman ve genel olarak verdiğim (özellikle günlük plan ve aylık plan yazılarındaki) tavsiyelere uyman yeterli başarıya ulaşmak için :) Netlerin sabitlenmesi/yükselmemesi ile ilgili bir yazı hazırlıyorum bir hafta içinde yayınlayacağım.

      Sil
  4. Merhabalar bu sene 2.senem.Gecen sene mata cok calismama ragmen hic bekledigim gibi gelmedi bu senede.ayni seyin olmasindan korkuyorum dershana denemelerinde 30 soruda 20 27 arasi mat neti cikior ama ygs cok farkli gelior bana femin beyaz kitabini simetriyi ve kendi dershane kitaplarimi cozuyorum sizce daha ne yapmam lazim tesekkkurler simdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matematiğe Nasıl Çalışılır yazısını okuduğunu hesaplayarak oradakilerin dışında bir tavsiyede bulunacağım. Matematiğe çalışırken konuya daha az, soru çözmeye daha fazla vakit ayır. İlk senemde türev&integral konusuna saatlerce çalışıp pek soru çözememiştim, sınavda yarım saatte 1 tane türev integral çözemedim. İkinci senemde konu çalışması, kısa tekrarlar ve bolca soru çözerek hazırlandım neredeyse hepsini kısa sürede yaptım.

      Sil
  5. Merhabalar, öncelikle böyle bir site açtığınız için teşekkür ederim.Öncelikle hedefimden bahsedeyim ODTÜ EE Mühendisliğini düşünüyorum daha doğrusu düşünmüyorum istiyorum.9 ve 10. sınıfta full yatmış bulunmaktayım ve 11.sınıfta yavaş yavaş sınav bilinci oluşması ile o yılın konularını biliyorum.Hedefimi daha bu yaz başı koymuş bulunmaktayım.Hedefim sayesinde yazdan beri sağlam bir çalışma temposu içindeyim.(Not bazen geceleri uykum kaçıyor 3 e kadar derrs çalıştığım günler az değil).11. sınıf kapanışında 270 puan =>Sene başlangıcında 320 puan => Şuan 400-415 puan aralığında geziniyorum.Fakat arada hedefime bakıp şuan nerede olduğumun analizini çıkırınca hedefime daha çok var gibi hissediyorum.Şuan tek motivasyonum 2 ay süre içinde (ygs konuları bitti 1 ay önce) max verimle çalışmam.(Bu arada okul başlangıcından beri 6 saat ygs çalışıyor isem en az 1.5-2 saat lysye zaman ayırdım.).Şu ara kritik bir süreç bu yüzden tavsiyeleriniz isteyeceğim sizden.(küçük bir motivasyon konuşmasıda olabilir :D ).Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyecek pek fazla bir şey yok aslında çalışmaların gayet güzel. Konuları baya önce bitirmen çok çok büyük bir avantaj. LYS'den önemli konuları bitirmeyi, düzenli aralıklarla tekrar testleri çözmeyi ihmal etme. Bu çizgide gidersen ODTÜ'ye rahat girersin :) İyi çalışmalar.

      Sil
  6. Ben ygs-4 ten tercih yapacağım. Sosyalimin ve türkçemin en az 35 er net olması gerekiyor ama ben sosyali bi türlü yükseltemiyorum. Konularım tamamlanmadı ama çalışmış olduğum konuları da yapamadığım oluyor yani sosyal netim 20 civarı. Nasıl yükselteceğim zaman da çok az cevap verirseniz çok mutlu olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıyı okuyabilirsin: http://sinaviyerim.blogspot.com.tr/2015/01/netlerim-yukselmiyor-snav.html

      Sil
  7. merhaba, ben size katsayı düşmesiyle ilgili bir soru soracağım .Şimdi ben sınava hazırlanıyorum ama çok heyecanlıyım ygs de pek bir şey yapabilecekmişim gibi gelmiyor açıkcası bu benim ilk senem ve hayalim tıp okumak ve hayalimden vazgeçmek olana razı olmak istemiyorum bu yüzden seneyede sınava girmeyi düşünüyorum. Ama millet diyoki işte şimdi girmezsen puanın çok düşcek felan . Sizde 2. senenizde kazanmışsınız duyduğum kadarıyla katsayı düşmesi puanınızı çok etkiledimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katsayı bir okula yerleşirsen düşüyor. Bunun dışında ikinci seneye bırakmanı önermem. Mezuna kalmanın iyi ve kötü yanları yazısı ile 12. sınıf vs Mezun yazısını okumanı tavsiye ederim.

      Sil
  8. merhaba dün tamda pes edeceğim sırada sitenizi gördüm tekrar kendime geldim teşekkürler bu güzel site için.12.sınıfım,bu sene il değiştirdm fen lisesinden anadolu lisesinde geçmek zorunda kaldım.Netlerim başlarda çok oynadı sonra yavaş yavaş rayına oturmaya başladı ama uzun zamandır 98-105 yapıyorum tıpa gitmeyi çok istiyorum 2 senedir kendimi dotor olarak hayal edip aynaya baktığımda doktor önlüğüyle görebiliyorum.tıpı bu kadar isterken netlerimin amacımdan düşük olduğunu ve yükselmediğini görmek büyük hayal kırıklığı yaratıyor.son 1 aya girdik. benim için önerilerinizi yazarsanız yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedefini belirleyip onun için çalışman muazzam bir şey. Sorunla ilgili olarak, siteyi biraz daha araştırıp ilgini çeken yazıları okumanı tavsiye ederim, bir yorumda yazabileceklerimin çok daha fazlası mevcut çünkü :)
      Bu sorunla ilgili son yazdığım "Netlerim Yükselmiyor" yazısına da bir göz atmalısın. Aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsin: http://sinaviyerim.blogspot.com.tr/2015/01/netlerim-yukselmiyor-snav.html

      Sil
  9. Merhabalar, 5 Hamlede YGS gibi tekrar niteliğindeki kitapları çözmemi önerir misiniz yoksa sadece deneme ve çıkmış sorulara mı yoğunlaşmalıyım? Ayrıca ben sayısalım ve bugüne kadar hiç tarih coğrafya çalışmadım. Bu saatten sonra konu çalışmak da olmaz,sadece çıkmış soruları çözsem faydası olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarih ve coğrafya için çıkmış soruları çözmen en mantıklısı olacaktır. 5 Hamlede YGS kitabı gibi kitaplar aslında benim size önerdiğim çalışma sistemiyle tam olarak uyuşmuyor. Şöyle ki, benim size önerdiğim günlük 1 denemenin ardından eğer kendini eksik hissettiğin bir "bölüm" varsa bölüm denemesi çözmen ve kalan zamanda da soru bankasından soru çözmen. Soru bankasının bütün konularından değil sadece tekrar yapmak, pratik yapmak ya da daha çok soru tipi öğrenmek istediğin konulardan soru çözmek benim önerdiğim şey. Bu kitabın bir dezavantajı, eğer bütün kitabı bitirmeye kalkarsan, kolay konularda oyalanacağın için bolca vaktini alacak olması, diğer eksisi de konu tekrarını sadece bir kitaptan yapacak olman. Ben mutlaka (özellikle denemeler için) bulabildiğiniz her kaynaktan kolay zor fark etmeksizin soru çözmenizi öneriyorum.
      Son olarak, ben bu kitabı almış mıydım? Evet aldım hatta bunun benzeri bir başka kitabı da dershaneden vermişlerdi. Birinden 2-3 test çözdüm diğeri ise bomboştu; çünkü bunları çözmek yerine çokça kaynaktan spesifik konulara yoğunlaşmaya karar vermiştim.

      Zaten almışsan, konuları seçip onları çöz basit olan ve çok iyi bildiğin konularla oyalanma. İyi çalışmalar!

      Sil
  10. Öncelikle zaman ayırıp okuyacağınız için çok teşekkürler. Bir konuda sizin fikirlerinize güvenebileceğimi düşündüm. Ben daha 9. Sınıf öğrencisiyim ve sözel zekaya sahibim. Fakat çalışmayı sevdiğim tek ders matematik. Sözel olan derslerde çalışmadan veya sınavdan önce 1 saat bakarak yüksek notlar alabiliyorum. Matematikte ise arkadaşlarımın çalışmadan yaptığı soruları ben birkaç saat çalıştıktan sonra yapabiliyorum. Ve tum bunlara rağmen ODTÜ matematik bölümünü bitirip orada akademisyen olarak kalmak istiyorum. Sizce sözel zekaya sahip olmama rağmen böyle bir hayalin peşinden gitmem doğru olur mu? Böyle bir durumda başarılı olunabilir mi? Eğer çok çalışarak başarıla bilecek bir hedefse yapabileceğime inanıyorum ama sayısal zekası iyi olan milyonlarca insanı geçebileceğimi sanmıyorum. Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Efsa, öncelikle bana güvendiğin için teşekkür ederim. Seninle açık konuşacağım. Önce şu zeka konusunu konuşalım. Senin de bildiğin gibi herkesin bir zeka tipi var. Sözel zekaya sahip olanlar sözel derslerde daha başarılı olabilirken sayısal zekası olanlar da sayısal derslerde iyi oluyor. Ama bu zeka tipleri birbiriyle kesin sınırlarla ayrılmıyor. Sözel zeka demek sayısalı kötü olan değil, "sözel derslerde daha başarılı" olan, sözel dersleri daha kolay anlayabilen demek. Sözel zekası olan biri sayısal derslerde de pekala başarılı olabilir. Ha belki biraz daha çok çalışarak anlayabilir ama sonuçta anlayabilir hatta bir sayısal öğrenciden daha iyi sonuçlar elde edebilir. Senin de söylediğin gibi tek fark çalışma süresi ve bu da sorun değil. Eğer aklında matematik okumak varsa hiç düşünme, hiç tereddüt etme bu bölüme yönelmek için.

      Şunu da vurgulamak gerekiyor, sınav başarısı zeka ile doğrudan ilişkili değil. Bunu hem 50 bininci hem 3 bininci olmuş biri olarak söylüyorum. Ne yani bir senede zekam üçe dörde mi katlandı da bu kadar ilerleyebildim? Ya benim zekam katlanarak arttı ya da 50 bininci olan da 3 bininci olan kadar zeki. Hangisi doğru? İkisi de yanlış. Sınavda en önemli şey en fazla bilgiye ve bunları pratiğe dökebilme becerisi. Bu şu demek; Yeterince çalışan, yeterince soru çözen herhangi bir insanın (istisnalar dışında) sınavda başarıyı kesin yakalaması demek. Zekanın burada rolu ne peki? Yalnızca daha çabuk veya daha geç öğrenme, bu kadar. Buradan şuna varacağım, sözel zekam var diye sayısal derslerde sayısal öğrencilerden daha kötü olmadığın gibi bu, onları geçemeyeceğin anlamına da gelmiyor.

      Birkaç sene sonra ODTÜ Matematiği kazandığında bu tavsiyemi hatırla :)

      Sil
  11. Hocam ben sınav adına çok stres yapıyorum bugün fem denemesi çözüyordum onda bile çok fazla stres oldum sınav yayınlarının denemelerinde 140 net yapıyorum sınav yayınları mı kolay acaba diye düşünüyorum siz ne dersiniz lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  12. Hala soruları cevaplıyor musunuz?

    YanıtlaSil