2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

13 Mart 2015 Cuma

YGS Öncesi Öğrencilere Tavsiyeler

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Ygs Öncesi Öğrencilere Tavsiyeler
Bugün günlerden YGS
Bugünlerde ne kadar karışık duygular yaşıyor olabileceğini biliyorum, bildiğin gibi ben de girdim bu sınavlara. Hem de 7 kere. Ve şunu söylemeliyim ki, ilk girişin ise gözünde büyüttüğün kadar büyük bir sınav değil. Bunu anlamanı istiyorum, bunu anlamak için benim gibi çokça sınava girmene gerek yok. YGS sonuçlarının açıklandığı gün diyeceksin ki; Evet, iyi geçti ama.. / Evet, biraz zordu ama... ve bu üç noktadan sonrası hep aynı olacak "...önümde LYS var ve onun etkisi %60." 
 100 puanlık bir mücadele ise seninki, sadece 40 puan üzerinden değerlendirileceksin, bunun farkına var. 
İşte bu yüzden kaygı yapmak yersiz. Gönül ferman dinlemiyor biliyorum ama en azından bu gerçeği aklına yatır. Kendini her an bunları düşünerek rahatlatabilirsin. 


Şimdi, gelelim yine hislerine. Bugünlerde çalışmalarını biraz az buluyor olabilirsin, hiç korkma bu doğal bir şey. Bu sınava dünkü bugünkü çalışmanla girmiyorsun, geriye bak kaç tane 30 gün var, hah işte onlar emek, onlar birikim, onlar kazandıracak sana sınavı.

Sınava Bir Hafta Kala Neler Yapılmalı?
Hemen söyleyeyim. Çoğu kişinin hatalı olarak yaptığı, sınava bir hafta kaldığında şunları yap yoksa olmaz, bunları yapma yaparsan ölürsün tipi sınırlayıcı ve gereksiz bulduğum "tavsiye"leri yapmayı hiç düşünmüyorum. Benim amacım sadece bu hafta yapabileceğin birkaç basit şey..
  • Sabahları, sınav günü kalkmayı planladığın saatte kalk. 
Yani, uykun düzenli olsun. 
  • Yediğine içtiğine dikkat et. 
Ne çok fazla ne çok az ye. Yine sınav günü yapacağınki gibi bir kahvaltı olsun. Kahvaltı yapmıyorsan da zorlama kendini.
  • Spor yapıyorsan bu haftalık yapmamanı öneririm. 
Ufak tefek egzersizler yapabilirsin sadece ağır spor yapma, sakatlanma/yaralanma riski barındırıyor çünkü.

Olay bundan ibaret. Çalışma olarak da günde bir deneme çözdükten sonra serbestsin. İster soru çözer, ister genel tekrar yaparsın ya da hiçbir şey yapmaz, dinlenirsin. Senden çalışma olarak tek ricam sabah 10.00'da denemeni çözmek, bu kadar :) 


2015 ygs


Birkaç değerli alıntı..
Erdal Demirkıran
Kendisini sınavla ilgili çoğu öğrenci bilir. Kitabını da aynı şekilde çoğumuz okumuşuzdur. Ben de zamanında tavsiye etmiştim. Daha önceden okumadıysan sorun değil. Okuduysan da aşağıdaki linkte bulunan bölümü tekrar okumanı istiyorum. YGS'ye gireceğim yere giderken otobüste yanımdakiler dertli kaygılı durup tırnaklarını yerken ben müziği açıp bu kitabı okuyordum :)
Yerim Seni ÖSS, Sf 194 (link)

Süleyman Beledioğlu
Süleyman hocayı az bir kesim bilir, değerli bir hocadır. Benim de zamanında TV programına bağlanarak kendisine soru sormuşluğum vardır :) Sitesindeki en önemli kısmı seninle paylaşıyorum. Sınavdan birkaç gün önce her aklıma geldiğinde bunu okur, kendimi daha bir güvende hissederdim.


SINAVDAN ÖNCE MOTİVASYON PRESLEMESİ YAPINIZ*

“BEN BU SINAVI KAZANACAĞIM!

-Midem ağrısa da
-Burnum kanasa da        
-Sınava hiç uyumadan da girsem      
-Sınav sabahı başım da ağrısa    
-Sorular çok zor da olsa      
-Gözetmen de konuşsa
-Dışarıdan gürültü de gelse      
-Sınav sabahı her türlü aksilikle de karşılaşsam
Bu sınava kazanmama, gönlümdeki üniversiteye gitmeye hiçbir şey engel olamaz. En büyük olumsuzlukta dahi, sorulara yoğunlaşacağım, kazanmaktan başka hiçbir şey düşünmeyeceğim.”
 *bonushoca.com'dan alıntıdır.


ygs lys rehberlik

~ SINAVI-YERİM'İ TAKİP ET! ~
1 buçuk milyondan fazla tık alan, Türkiye'nin en büyük kişisel sınav bloglarından biri olan Sınavıyerim'i sosyal ağlarda takip et. Yeni yazılardan ilk senin haberin olsun.

Google+: Bloga eklenen yeni yazılardan hemen haberin olsun.
Facebook: Blog yazıları dışında motive edici sözler, duyurular, haberler, videolar ve Facebook'a özel sınav notları için Sınavı-yerim'i Facebook'tan Beğen!


2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

Hiç yorum yok: