2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

19 Şubat 2014 Çarşamba

Üniversite Hayatı - GİRİŞ

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
üniversite
"mutlaka her insanın yaşaması gereken , heyecanlarla , şaşkınlıklarla , sorumsuzluklarla , rahatlıkla , ortamlarla , bazen üzüntülerle dolu zaman dilimi. üniversite başlar ve çoğu insan için herşey çok başka bir hal alır. hiç bitmemesi istenir." - ekşi

Üniversite hayatı liseyi bitirene kadar herkesi heyecanlandırır, öyle ki hayalini kurmayan öğrenci sayısı, gözlemlediğim kadarıyla hemen hemen hiç yoktur. Kim bu kadar güzel bir hayatı geri çevirebilir ki?


SEN Yaşarsın
Sınava hazırlanırken ailen, arkadaşların ve hocaların ders çalışman konusunda seni motive etmeye çalışır. Bazen düşünürsün acaba onlar senin kazanmanı 'sen'den çok mu istiyor diye, aslında işin doğrusu sınava sen hazırlanıyorsun; O konuları sen bitiriyorsun, o denemeleri sen çözüyorsun ve üniversiteye girmeni sağlayacak, adı lazım değil, o sınavlara bizzat 'SEN' giriyorsun. E, adil bir şekilde düşünecek olursak bu çabaların ödülünü de SEN alacaksın, üniversiteyi SEN yaşayacaksın!

Elbette çevrendeki herkes seninle ve senin adına sevinecek ama olayın baş kahramanı sensin. Bugün çalıştığın bütün dersler senin kişiliğini, kültürünü geliştiriyor. Yeterli düzeye ulaştığında da bunu ÖSYM'ye kanıtlamış olacaksın. Olay, bu kadar basit.

Yazının devamı yakında.. :)
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

8 yorum:

  1. Kültür ve kişilik konusunda dersler insana bir şey katmaz.Belki azim ve sabır kazandırabilir ama bunun dışında bir etkisi olmaz.Yalnızca bilgiyi arttırır.

    YanıtlaSil
  2. gayet motive edici.teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Ben de bilgisayar muh. Okumak istiyorum ama kararim kesin degil. Cok kararsizim ve fizigim iyi degil. Fizik onemli mi bil. Muh. Icin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. LYS-2'de en çok puanı Fizik getirir, MF4 puanı için.

      Sil
    2. teşekkürler.Peki bil. müh. okurken üniversitede görülen dersler fizikle alakalı mı?

      Sil
    3. Elbette. Bilgisayar dersleri dışında zorunlu fizik derslerimiz oluyor. En çok Mat - Fiz - Kim temel bilimlerinin olduğunu söyleyebilirim.

      Sil
    4. merhaba hakan abi öncelikle bu blog için teşekkür ederim kim olsa üniversiteye gittikten sonra böyle bi iş için çalışmazdı değerli vaktini bizim için ayırıyosun filan minnetlerimi ilettikten sonra ,birkaç gündür blog takipteyim.ege diş hekimliği isteyen 11. sınıf öğrencisiyim . ygs için çalışmaya başladım türkçe denemesi çözüyorum haftada 4 tane aynı zamanda mat 1 ve fen bilimleri için de bi kaç konu yavaş halde ilerliyorum . fakat bu çalışmalarım o kadar az ki kimi zaman dersane hariç hiç calışmadığım oluyor.bu şeklide azar azar bi yere varabilir miyim ? bir de okuldaki fizikçi berbat bi sey fiziğe nasıl çalışılır olaylarını geçtim artık herkes bol örnek çöz diyo fakat çözemiyorum sorun orda ygs lys fizik neredeyse yok diyebilirim biraz yardımcı olur musun ?

      Sil
    5. meraba hakancım ben konularımı full bitirdim ve sınava 10 gün var şu an 1 gün içinde konu tekrarı çıkmış soru çözümü + deneme çözüyorum ancak denemelerimde istedigim sonucu alamıyorum bu arada sınava 2. kez giriyorum zihin engelliler ögretmenligi istiyorum ne yapmalıyım bir yardımcı ol:)

      Sil