2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

16 Kasım 2013 Cumartesi

Kimya Nasıl Çalışılır?

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Kimya dersi fizik ile biyolojinin arasındaki ders olarak görülür, fiziği veya biyolojisi veya ikisi de iyi olan biri kimyayı yapamayabilir.
Yukarıda bahsettiğim olayın nedeni kimyayı yanlış çalışmaktır. Diğer yazılarda da yaptığım gibi konu anlatımı/soru çözümü hakkında tavsiyelerimi paylaşacağım seninle :)



Kitap seçiminde, bir arkadaşının kitabından değil de kırtasiyedeki kitapları karıştırarak sana hitap eden kitabı alman en doğru seçim olacaktır. Konu çalışırken önemli kısımları renkli kaleminle işaretle. Aklında kalması için de sayfanın üstüne tekrar yaz. n=m/Ma 'yı işaretledin diyelim, bunu hemen o sayfanın üstündeki boşluğa tekrar yaz, bu hep yaptığım bir şeydi :) Konu anlatımını bitirdikten sonra örnek sorular ve soru çözümüne geçmelisin direkt, ara vereceksen konuyu bitirmeden önce ver, konuyu bitirdikten sonra vermekten ziyade.

 Soru çözümüne geçtiğinde ilk sayfada 3'ten fazla emin olmadığın/boş bıraktığın soru varsa ilk 1-2 testi konu anlatımına bakarak çözebilirsin. Sonraki testlerde muhtemelen devam etmez ama konu biraz ağır geldiyse o sayfanın üstüne yazdığın ufak notları boş bir kağıda geçir, böylece hem bir tekrar yapmış hem de konu özetini eline almış olursun. Sonraki testlerde pek zorluk çekeceğini sanmam :)

Yukarıdaki yöntemle ezber işinden de kurtulmuş oluyorsun. Şöyle ki; Periyodik tablonun birçok elementini ve tablonun özelliğini bilmek zorundasın. Ama mantıken çıkarılacak bir şey değil, o yüzden ya ezberlersin ya da her karşına çıktığında periyodik tabloya bakarak çözersin o soruyu. Bir süreden sonra buna da gerek kalmaz, ezberlemez öğrenirsin ;)

Diğer dersler için çalışma tekniklerini öğren.
iyi çalışmalar :)
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

6 yorum:

  1. Allah razı olsun dostum yazıların süper birde fizik nasıl çalışılır-1 yazısının devamını getirseydin keşke..Aynı beni anlatıyordu..

    YanıtlaSil
  2. hocam video olarak calısmayı önerirmisin hangi siteyi önerirsin ? pek temelim yok mol molarite konularında sıkıntım var dershane cok hızlı geçti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Videodan dinleyip soruları çözdüğünde konu açısından sorun yaşamıyorsan yapabilirsin, tabi bir de 'videolu çalışıyorum' derken 1 saatlik konuyu 3-4 saatte bitirmemen lazım (yani ders dışı şeylere kaymamalı aklın). Durum böyleyse videodan çalışmanda sorun yok, ama herhangi biri böyle olmazsa kitaptan çalışman çok daha iyidir :)

      Özellikle zorlandığın konularda video+konu anlatım kitabı ikilisi çok işe yarar :) Önce videoyu dinle, özet şekilde not al. Sonra onları temiz bir kağıda geçir. Sonra konu anlatımlıya biraz hızlıca göz at yazmadığın önemli bilgileri notlarına yaz. Sonra soru çözümüne geç.

      Sil
  3. Periyodik tabloyu ezberlemez ezberlememiz mi gerek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Periyodik tabloyu bir bakışta oturarak ezberleme, ezberleyemezsin de. Bunun yerine periyodik tablodan testler çöz, gerektiğinde hangi element neredeymiş diye bak. Zamanla oturur. Yeterince bilmiyorsan, bu konuya biraz ağırlık ver.

      Sil