Sayfalar

31 Aralık 2014 Çarşamba

20 Aralık 2014 Cumartesi

Sınavı-Yerim Taşınıyor!


Merhaba! Yaklaşık 3 gündür bloga erişimde sorun vardı. Bunun sebebi blogun kapanması değil, adres değişikliği. Sınavıyerim'e daha çok öğrencinin ulaşabilmesi için akılda kalıcı ve daha kısa bir adrese taşınıyoruz. Fakat erişim sorunu uzun sürdüğü için geçici bir süreliğine bloga eski adresinden ulaşabileceksiniz. Yakın bir zamanda blog www.sinavi-yerim.com adresine taşınmış olacak ve bundan sonra o adresi kullanıyor olacağız. Adrese taşıma yaparken sizi birkaç gün öncesinden haberdar edeceğim böylece siz de blog niye kapalı diye merakta kalmayacaksınız :)

Blogla ilgili gelişmeleri anında öğrenmek için,
Blogtakilere ek çok daha fazla paylaşım için: Sınavı-Yerim Facebook
Bloga yazı yazdığımda anında haberdar olmak için: Sınavı-Yerim Google+ 

ygs lys 2015

16 Aralık 2014 Salı

2 Aralık 2014 Salı

"Sadece aptallar 8 saat uyur" | Uyku 3

erdal demirkıran
Sadece aptallar 8 saat uyur kitabı

Konuya başlamadan önce kaçıranlar için Uyku serisinin önceki yazıları; Kahvenin Sınırları/Kafein, Öğle Uykusu ve Uyku Düzeni

Merhaba. Sınavıyerim'in özgün, bir dolu bilgi içeren 83. yazısına hoşgeldin. Bu yazıda amacım bu kitaptan yola çıkarak bir sınav öğrencisi için uykuyu hem kapsamlı olarak hem gereksiz bilgilerden arınmış şekilde ele almak.

Ara not: Mükemmel Uyku Düzeni yazısında kaliteli bir uyku için bilmen gerekenleri içeren bir sistemden bahsettim, bir gözat faydalı olur.

19 Ekim 2014 Pazar

Müzik ile Ders Çalışma

ders çalışma müziği
Ders çalışma kimi zaman sıkıcı bir hal alabiliyor. Bazen canınız istemeye istemeye çalışıyorsun, bazen dışarıdaki gürültüler sürekli dikkatini dağıtıyor, bazen de aklına bir şeyler takılıyor; sonuç olarak da istediğin verimi alamıyorsun. Sınavıyerim'de çalışmalarından en etkili şekilde sonuç almak için nasıl daha etkili çalışman gerektiğini öğrenebilirsin.

Ders çalışma verimini düşüren üç etken;
  • İsteksizlik
  • Gürültü
  • Kafaya takılan şeyler
İsteksizlik hakkında (burada) ve kafaya takılan şeyler hakkında (burada) yazılar yazmıştım. Gelin bu yazının konusu olan "Müzikle ders çalışmak" durumundan konuşalım.

6 Ekim 2014 Pazartesi

Ders Notu 4 - Kimyasal Değişimler

Özel ders notlarım, her detay tek tek yazmıyor; daha sade. Konuyu sıfırdan öğrenmek için değil tekrar amaçlı kullanırsan daha faydalı olur :)

DERS NOTLARINI TEK TIKLA İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLA!!

kimyasal değişimler ygs

15 Eylül 2014 Pazartesi

Geometri Nasıl Çalışılır?

Geometri Nasıl Çözülür?

Geometri çoğu öğrencinin zorlandığı derstir, bu açık. Bölümün sayısal bile olsa, matematiği çözebilsen de geometri sorularında zorlanıyor olabilirsin. İstediğin neti elde edemiyor olabilirsin. Çalışıp çalışıp yine de çözemiyor olabilirsin.

YGS LYS Dersleri Konuları Nasıl Çalışılır?  serisindeki diğer yazıları da okuduysan aslında her dersin üstesinden temelde aynı prensiple gelebileceğini fark etmişsindir.
Bu da, konu çalışma + soru çözme + tekrar etme (haftada bir o konudan 10 soru). Bu formül bütün derslerde geçerlidir çünkü öğrenmenin temelinde bu yatar(Öğren - Uygula - Hatırla). Bu yazıda da bu üçlünün dengesini geometriye özel nasıl kurduğumuzu anlatacağım.

26 Ağustos 2014 Salı

ÖSYM 2015 Sınav Takvimini Açıkladı!

2015 Sınav Takvimi yayınlandı!
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu'nun muhtemelen son kez yapılacak YGS ve LYS sınavları ve diğer sınavları için 2015 sınav takvimi açıklandı. Bizim ilgi alanımız YGS ve LYS olduğu için sadece onların olduğu takvimi yayınlıyorum. Saklayıp sonrası için kullanmak isteyebilirsiniz :)

2015 ygs lys

4 Ağustos 2014 Pazartesi

Facebook Sayfası Etkin!

Sınavıyerim'in facebook sayfası aktif paylaşımda :) Blogdan daha fazlası; blog yazıları dışında videolar, bilgilendirici yazılar, motive edici sözler ve fazlası artık facebook sayfasında olacak. Hepinizi bekliyorum.

http://goo.gl/kvNiJp

3 Ağustos 2014 Pazar

Felsefeye Nasıl Çalışılır?

ygs felsefe
Felsefe Nasıl Çalışılır?
Sözel konularda tarih ve coğrafyanın gölgesinde kalmış gibi de görünse de rakiplerin önüne geçmek için fark yaratan ders felsefedir. Birçok kavram, akım ve filozof var; nasıl öğreneceksin peki bunları?

Sayısal derslerde formülü tamamen öğrenene kadar formüle baka baka çözme pratiği sözel derslerde geçerli değil. Sözel derslerde nasıl bir yöntem izleyeceğiz peki? Felsefede uygulayacağımız yöntemler çok basit;

23 Temmuz 2014 Çarşamba

2014 - ÖSYS Sonuçları Açıklandı!




Sınav sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr/ 'den öğrenebilirsin.

Tercih sonucun hakkında ne düşünüyorsun?

2014 LYS Tercih Sonuçları açıklandı mı? ÖSYM LYS Tercih Yerleştirme Sonucu Sorgulama,LYS Tercihleri Ne Zaman Açıklanacak? LYS Tercih Sonuçları, LYS SOnuçları, LYS Tercih İşlemleri, 2014 ÖSYM LYS, LYS Tercih Sonuçlarını Nereden Bulabilirim? LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?, LYS Sonuçlarını Nasıl Öğrenebilirim? LYS Tercihleri için verilen 10 günlük süre dün sona erdi, LYS Tercih Robotu, 2014 Üniversite Kontenjanları, 2014 Üniversite Taban Puanları, 2014 Özel Üniversite Tam Burslu Taban Puanları, ÖSYM LYS Tercih Sonucları Açıklandı mı? (LYS Tercih Sonuçları) ÖSYM LYS Tercih Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak (2014 ÖSYM LYS Tercih Sonuçları) LYS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? (2014 ÖSYM LYS Tercih Sonuçları) LYS Tercih İşlemleri, LYS Terich Rehberi, LYS Tercih Sonuçları Öğren, 2014 ÖSYM LYS Tercih İşlemleri, LYS Puan Hesaplama, LYS Tercih Robotu, 2014 Üniversite Kontenjanları, 2014 Üniversite Taban Puanları, ÖSYM LYS tercih sonuçları ile ilgili açıklama yaptı mı? LYS Tercihleri Ne Zaman Açıklanacak?

17 Temmuz 2014 Perşembe

Sınava Hazırlık Programı

sınavlara hazırlık programı
Birkaç gün içinde, sınava hazırlığa başlangıç ile ilgili kısa bir yazı ve önceki yazılardan tavsiyeler burada olacak.

7 Temmuz 2014 Pazartesi

YGS/LYS Tercih Rehberi


Evet uzun bir senenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Elbette herkes için yorucu bir dönem oldu. YGS çok önemliydi. LYS'ler de en az YGS kadar önemliydi. Peki, tercih dönemi de aynı şekilde yoğun çalışma ve araştırma ile mi geçecek?

Soruyu direkt cevaplayayım, evet. Şöyle bir düşünceye kapılmış olabilirsin, hemen herkes böyle düşünür, "LYS bitsin rahatım". Fakat öyle değil, LYS bitti, sonuçlar açıklandı ama sırada bir de tercih dönemi var. Bu dönemde gerçekten günde 3, 4 belki 5 saat araştırma yapmak zorundasın. İstediğin bölüm hangisi, hangi şehri, hangi üniversiteyi istiyorsun? Devlet üniversitesine mi Özel üniversiteye mi gitmelisin? Aklındaki üniversitenin artıları, eksileri neler? Orada okuyanlar ne diyor? bütün bunları araştırmalısın.


Bu yazıda tercihle ilgili detaylıca bilgilendirme yapıp tavsiyeler vereceğim.

6 Mart 2014 Perşembe

YGS Öncesi Tavsiye Yazılar

99 Yazı arasından bugünlerde size en faydalı olabilecek yazıları topladım.  
Diğer sorularınızı aşağıdaki kutucukta sorabilirsiniz.







///////////////SORULARINIZI ALAYIM////////////////////

24 Şubat 2014 Pazartesi

25 Günde Net Yükselişi

YGS'de istediğimiz puanı elde etmek için yükselişe geçme zamanı :)
İlgili yazıyı, son bir ayda yapılması gerekenler, 2 gün içinde yayınlayacağım. Takipte kal!

19 Şubat 2014 Çarşamba

Üniversite Hayatı - GİRİŞ

üniversite
"mutlaka her insanın yaşaması gereken , heyecanlarla , şaşkınlıklarla , sorumsuzluklarla , rahatlıkla , ortamlarla , bazen üzüntülerle dolu zaman dilimi. üniversite başlar ve çoğu insan için herşey çok başka bir hal alır. hiç bitmemesi istenir." - ekşi

Üniversite hayatı liseyi bitirene kadar herkesi heyecanlandırır, öyle ki hayalini kurmayan öğrenci sayısı, gözlemlediğim kadarıyla hemen hemen hiç yoktur. Kim bu kadar güzel bir hayatı geri çevirebilir ki?

7 Şubat 2014 Cuma

Devamsızlıkları Kullanma Hakkında

gün sayma tebeşir
Bugünkü 'kısaca' bir yazı olacak. Fazla uzun yazmayacağım. Bir girip beş dakikada fikir edinsen sana da bana da yeter :]

31 Ocak 2014 Cuma

Sınavıyerim Facebook


SınavıYerim, yazılara ek pratik bilgilerle, değişik kaynaklarıyla birlikte Facebook'a da yerleşiyor. Bu sayede blogla ilgili her şeyi anında takip edebilirsin. Yazıyı ekleyeceğim gün her saat yazı eklendi mi diye bakmadan, eklediğimde anında haberdar olabilirsin.

SınavıYerim bu sayfada Facebook'ta!

30 Ocak 2014 Perşembe

Öneriler

sınav rehberliği
SınavıYerim'de eksik bulduğun, geliştirmemi, yapmamı istediğin şeyleri buradan bana iletebilirsin.
Fikirleriniz benim için her zaman kıymetlidir :)

27 Ocak 2014 Pazartesi

Biyoloji Nasıl Çalışılır?

Biyoloji Nasıl Çalışılır?
Aslında sen, biyolojiye nasıl çalışacağını biliyorsun çünkü bunu okurken bile biyoloji seviyen kesinlikle sıfır değil. Demek ki bildiğin bilgiler ve yöntemler var. Bu yüzden kendine güvenebilirsin :) Benim diyeceklerim sadece birkaç tavsiye niteliğinde olacak.

24 Ocak 2014 Cuma

Tatilde Nasıl Ders Çalışılır? (Şubat Tatili Programı)

Şubat Tatili Programı
Sınava girmeden önce istediğin puana erişmeni hızlandıracak olan en büyük avantaj şubat tatilidir. İster 12. sınıf ol, ister mezun senin için bu tatil bulunmaz fırsat. 11. sınıfların da bu tatilde çalışmalarını arttırması gelecek sene için avantaj yakalamalarını sağlar.

Dinlenmek mi, Çalışmak mı?
Sana tatil sonrası bazı arkadaşlarının pişman olacağı durumu anlatarak söze başlayayım. '4 aydır çok çalışıyorum, tatili hakettim.' Bu düşüncede haklılık payı var mı? Var. Fakat bu tatil yapma olayını bütün 2 haftaya yayarsan tatil bitince, 'çok kısaydı, çalışamadım.' cümlesini sen de kurarsın. Ama bak, daha Şubat tatili yeni başlıyor :)

7 Ocak 2014 Salı

Sınava 3 Ay Kala Nasıl Çalışılır?

YGS'ye 3 ay kaldı
Biliyorum şu yazıyı okuyana kadar bir başlıkta, 3 tane de resimde olmak üzere 3 kere 'üç ay' okudun, amacım seni kaygılandırmak kesinlikle değil, böyle bir şey yapmayacağımı biliyorsun :) Amacım başarı elde edeceğimiz o sınava ne kadar kaldı aklına yerleştirmek.

Önce "Moral ve Motivasyon" kısmına bakalım. Moral ve motivasyon kazanmak için nelere yapabileceğini buradaki yazımda anlatmıştım, bu sefer ise arkadaşlarındaki değişim ve sana etkisi üzerine konuşacağım.